Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Οι 5 καλύτερες ταινίες του Νίκου Ξανθόπουλου!


Ο Νίκος Ξανθόπουλος αποτελεί ίσως το κορυφαίο Έλληνα ηθοποιό στις δραματικές ταινίες και εμείς σας παρουσιάζουμε τις 5 καλύτερες ταινίες του!

Ο Ξανθόπουλος γεννήθηκε το 1934 στην Αθήνα και σπούδασε στη σχολή εθνικού θεάτρου. Η πρώτη του εμφάνιση στο κινηματογράφο έγινε το 1958 με την ταινία " Η ζωή μου αρχίζει με σένα". Ως πρωταγωνιστής όμως ο Νίκος Ξανθόπουλος καθιερώθηκε από το σκηνοθέτη-παραγωγό Απόστολο Τεγόπουλο και την εταιρεία παραγωγής " ΚΛΑΚ ΦΙΛΜΣ". 

Το 365days-2blog.blogspot.com  θα προσπαθήσει να κατατάξει τις 5 καλύτερες ταινίες του μεγάλου ηθοποιού.

5. " Η καρδιά ενός αλήτη" (1968). Η ταινία είναι άκρως συγκινητική με αρκετά ηθικά διδάγματα, με τον Νίκο Ξανθόπουλο να δίνει μαθήματα δραματικού ηθοποιού κάνοντας δύο ρόλους: αυτό του βασικού πρωταγωνιστή και αυτό του δίδυμου αδερφού του. Η ταινία έχει εξαιρετική τροπή ξεδιπλώνοντας το μαεστρικό σενάριο του Νέστορα Μάτσα κάτω από τις οδηγίες του σκηνοθέτη και μέντορα του Νίκου Ξανθόπουλου, Απόστολου Τεγόπουλου. Πρωταγωνιστούν: Νίκος Ξανθόπουλος, Μάνος Κατράκης, Ανέστης Βλάχος, Ελένη Ζαφειρίου, Αφροδίτη Γρηγοριάδου, Γιώργος Βελέντζας και πολλοί άλλοι σπουδαίοι ηθοποιοί. Η ταινία προβλήθηκε τη σεζόν 1968-1969 και έκοψε 385.313 εισιτήρια. Διάρκεια ταινίας: 134 λεπτά.4. "Άδικη Κατάρα" (1967). Μια ακόμα εξαιρετική ταινία του Νίκου Ξανθόπουλου διάρκειας 150 λεπτών. Στην ταινία μαζί με τον Νίκο Ξανθόπουλο παίζουν ο Στέφανος Στρατηγός, η Άντζελα Ζήλεια, η Κατερίνα Βασιλάκου, ο Βαγγέλης Καζάν και πολλοί άλλοι. Στην εν λόγω ταινία τραγουδάει και ο μεγάλος Στέλιος Καζαντζίδης μαζί με την Βίκυ Μοσχολιού. Το σενάριο έγραψε ο Χρήστος Κυριακός και η σκηνοθεσία ήταν του Απόστολου Τεγόπουλου. Η ταινία προβλήθηκε τη σεζόν 1967-198 και έκοψε 422.060 εισιτήρια. Δείτε την ταινία εδώ:
3."Η σφραγίδα του Θεού" (1969) είναι μια εξαιρετική ταινία, από τις καλύτερες του Νίκου Ξανθόπουλου όπου κάλλιστα θα μπορούσε να βρισκόταν στη πρώτη θέση της λίστας μας. Η ταινία αναμφίβολα έχει εξαιρετικές ερμηνείες από την Ελένη Ζαφειρίου, τον Μάνο Κατράκη, τον Στέφανο Στρατηγό και την Κατερίνα Βασιλάκου. Το σενάριο εκτυλίσσεται σαν παραμύθι με ευτυχισμένο τέλος και η πλοκή του είναι εξαιρετική. Σκηνοθετικά έβαλε την υπογραφή του ο Απόστολος Τεγόπουλος και το σενάριο έγραψε ο Πάνος Κοντέλλης, ενώ η μουσική σύνθεση είναι του Γιώργου Μανίσαλη. Η ταινία έκοψε 443.871 εισιτήρια και προβλήθηκε τη σεζόν 1968-1969.


2. "Ταπεινός και Καταφρονεμένος" (1968). Αν και τα κριτήρια της λίστας μας είναι κατά κύριο λόγο οι εισπράξεις των ταινιών, εδώ μπορούμε να κάνουμε μια εξαίρεση, διότι η ταινία εισπρακτικά μπορεί να μην πήγε τόσο καλά όσο οι υπόλοιπες της λίστας αφού έκοψε μόνο 309.462 εισιτήρια, θεωρώ όμως ότι είναι η ταινία που κάνει και τον πιο σκληρόκαρδο να δακρύσει και βεβαίως στην εν λόγω ταινία ο Νίκος Ξανθόπουλος ερμηνεύει πολλά τραγούδια αποδεικνύοντας μας την εξαιρετική του φωνή. Η σκηνή που ο Ξανθόπουλος τραγουδάει το τραγούδι "Μην μου δίνετε να πιω  κλαίγοντας θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη μας. Πρωταγωνιστούν: Νίκος Ξανθόπουλος, Στέφανος Στρατηγός, Άντζελα Ζήλεια, Γιώργος Μούτσιος, Λαυρέντης Διανέλλος, Ελένη Ζαφειρίου και πολλοί άλλοι ηθοποιοί. Το σενάριο είναι του Παναγιώτη Κωσταντίνου και η σκηνοθεσία του Απόστολου Τεγόπουλου. 


1. "Ξεριζωμένη Γενιά" είναι η ταινία με τις περισσότερες εισπράξεις (448.679 εισιτήρια) στις οποίες πρωταγωνιστεί ο Νίκος Ξανθόπουλος. Ένα τρίωρο υπερθέαμα στο οποίο ακούγονται 36 τραγούδια σε σενάριο του Μιχάλη Γρηγορίου και σκηνοθεσία του Απόστολου Τεγόπουλου. Πρωταγωνιστούν: Νίκος Ξανθόπουλος, Άντζελα Ζήλεια, Παντελής Ζερβός, Ελένη Ζαφειρίου και πολλοί άλλοι.Τα κριτήρια με τα οποία επιλέχθηκαν οι ταινίες είναι οι εισπράξεις εκτός από την ταινία "Ταπεινός και Καταφρονεμένος". Υπάρχουν αρκετές ταινίες που θα μπορούσαν να προστεθούν στη λίστα μας αλλά αυτό είναι θέμα γούστου. Να σημειωθεί ότι οι σύνδεσμοι των ταινιών ενδέχεται να μην λειτουργούν λόγω ενδεχόμενης αφαίρεσης  τους από τους χρήστες τους.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου