Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Ο Δημήτρης Σούγλης αποκλειστικά στο 365days-2blog




Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Σούγλης μιλάει αποκλειστικά στο 365days-2blog για την ζωή του, την δημοσιογραφία και τα επαγγελματικά του.






Μέσα από 12 ερωτήσεις αποκρυπτογραφούμε τον χαρακτήρα του Δημήτρη Σούγλη και σας παρουσιάζουμε τις σκέψεις του μέσα από το πιο ανατρεπτικό blog στο διαδύκτιο.



"365days-2blog": Kύριε Σούγλη πως προέκυψε ο έρωτας με την δημοσιογραφία;

Δ.Σ : Προέκυψε από την επιθυμία να "αλλάξω" τον κόσμο, την επιθυμία να αποκαλύπτω σκάνδαλα και την ανάγκη να ασκώ (καλόπιστη πάντα) κριτική για τα κακώς έχοντα.

"365days-2blog": Είστε ένας δημοσιογράφος ασυμβίβαστος με το κατεστημένο. Πιστεύετε ότι αυτός είναι ο λόγος που ο Δημήτης Σούγλης δέχτηκε κτυπήματα κάτω από την μέση;

Δ.Σ : Ναι, αλλά αυτό αποδεικνύει ότι έκανα και κάνω σωστά την δουλειά και το λειτούργημα μου.

"365days-2blog": Δηλαδή κάποιοι άλλοι συνάδελφοι σας δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους;

Δ.Σ: Πολλοί κάνουν σωστά τη δουλειά τους, μέχρι όμως τη στιγμή που θα "βλάψουν" συμφέροντα πολιτικά ή οικονομικά, οπότε θα έχουν πρόβλημα.

Αποτέλεσμα εικόνας για δημητρης σούγλης

"365days-2blog": Έχετε μετανοιώσει για κάποια δημοσιογραφικά σας βήματα που αν και ήταν σωστά σας εμπόδισαν στη ανέλιξη σας;

Δ.Σ: Πίστεψε με όχι. Η ζωή η ίδια είναι μια συλλογή εμπειριών. Έχω άλλωστε αρχή μου το "κράτα δρόμον ίσιηον τζιαι ο Θεός κριτής"...

"365days-2blog": Κατα την πορεία σας προέκυψαν λάθη που μετανιώνετε;

Δ.Σ: Ουδείς αλάνθαστος αλλά ξέρω σίγουρα πως δεν έβλαψα κανέναν άνθρωπο. Αντιθέτως. Κάποιοι απλώς δεν ανέχονται την κριτική.

"365days-2blog": Κατα καιρούς έχετε εκφράσει παράπονα ότι αντιμετωπίζετε βιοποριστικά προβλήματα. Αληθεύει αυτό ;

Δ.Σ: Υπήρξε περίοδος που αντιμετώπισα σοβαρές δυσκολίες λόγω ανεργίας αλλά δόξα τω Θεώ.

"365days-2blog": Πολύς κόσμος διερωτάται τι κάνει σήμερα ο Δημήτρης Σούγλης.

Δ.Σ: Τώρα εργάζομαι στο γραφείο επικοινωνίας και προβολής του Πανεπιστημίου Frederick. Αρκετή δουλειά και παραγωγική σε ένα Πανεπιστήμιο που προσέφερε και προσφέρει πολλά. Μελλοντικά ίσως συνδυάσω και κάτι με κάποιο ΜΜΕ αλλά με μερική απασχόληση (part time). Βλέπεις οι ανάγκες είναι πολλές με τέσσερα παιδιά. Αρθρογραφώ επίσης σε δίαφορες εφημερίδες.

"365days-2blog": Έχετε προσπαθήσει να επανενταχθείτε στη τηλεόραση με κάποιο δικό σας project; Η κυπριακή τηλεόραση έχει ανάγκη από φωνές σαν τη δική σας.

Δ.Σ: Έκανα κάποιες προσπάθειες αλλά η Κυπριακή τηλεόραση, λόγω οικονομικής κρίσης, δεν διέρχεται την καλύτερη της φάση. Ίσως από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

"365days-2blog": Κύριε Σούγλη, πιστεύετε ότι ο ιδιόρρυθμος χαρακτήρας σας είναι υπαίτιος και για τα διαζύγια σας; 

Δ.Σ: Δεν έχω ιδιόρρυθμο χαρακτήρα, είμαι απλά απόλυτα ειλικρινής και ευθύς! Μια αποτυχία στη ζωή τα διαζύγια σίγουρα αλλά δόξα τω Θεώ έχω τέσσερα παιδιά και πολλή αγάπη γύρω μου!

"365days-2blog": Ξεχωρίζετε κάποιο δημοσιογράφο;

Δ.Σ: Υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοι μας με όραμα και τσαγανό, οι περισσότεροι είναι και προσωπικοί μου φίλοι. Αν ξεχωρίσω κάποιον, κάποιους θα αδικήσω...



"365days-2blog": Η σχέση σας με την πολιτική;

Δ.Σ: Η πολιτική με "φλέρταρε" αρκετές φορές. Πιστεύω ότι πρέπει να δοθεί η ευκαιρία, η πολιτική να αναδείξει περισσότερους σωστούς ανθρώπους που να γνοιάζονται για την καθημερινότητα των πολιτών.

"365days-2blog": Ένα μήνυμα στο κόσμο που υποφέρει από την κρίση ;

Δ.Σ: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ! Πίστη στον Θεό και να αντιληφθούν οι πολίτες πως όσους τους έβλαψαν, πρέπει να τους στείλουν σπίτι τους ή στη φυλακή. Ας δοκιμάσουμε και κάτι άλλο πέρα από αυτά που μας οδήγησαν εδώ που είμαστε. Η οικονομική κρίση θα αναδείξει σπουδαίους ανθρώπους και πολλά σκουπίδια. Όσοι μεγάλωσαν σε "τζάκια" δεν είναι σε θέση να αλλάξουν την κατάσταση γιατί απλά δεν στερήθηκαν και δεν στερούνται. Ο καθένας από εμάς επίσης, πρέπει να βοηθά τον διπλανό του με όποιο τρόπο βέβαια μπορεί ο καθένας, γιατί κανείς άλλος δεν θα μας βοηθήσει!



Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κ. Σούγλη για το χρόνο που διέθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου