Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Οι 5 καλύτερες ταινίες του Σωτήρη Μουστάκα!



Αποτέλεσμα εικόνας για σωτήρης μουστάκαςΗ περιβόητη δεκαετία του 80 αποτελεί για πολλούς την κορυφαία δεκαετία του αιώνα και ιδιαίτερα για τον ελληνικό κινηματογράφο. Ήταν η εποχή που οι ηθοποιοί και οι βιντεοκασέτες βλαστούσαν σαν μανιτάρια, ήταν η εποχή που ηθοποιοί έγιναν διάσημοι σε μια νύχτα, ήταν η εποχή που οι ηθοποιοί έβγαλαν λεφτά με τα οποία ζούσαν μέχρι και σήμερα. Ποιος όμως ήταν ο "βασιλιάς" εκείνης της αξέχαστης εποχής;






Ο βασιλιάς των 80s δεν μπορεί να είναι άλλος από το μεγάλο Σωτήρη Μουστάκα. Ο άνθρωπος που γύρισε τις περισσότερες βιντεοκασέτες την δεκαετία του 80 αναμφισβήτητα αποτελεί ένα από τους καλύτερους Έλληνες κωμικούς. 


Με στενούς συνεργάτες τη σύζυγο του Μαρία Μπονέλου που συνέθεταν ένα εκπληκτικό δίδυμο, τους στενούς του φίλους Θάνο Παπαδόπουλο και Πάνο Κορκοτά, καθώς και τον σεναριογράφο Γιάννη Σκλάβο να γράφει τις ατάκες, αποτελούσαν μια από τις καλύτερες ομάδες στο καλλιτεχνικό χώρο που ήταν περιζήτητη για κάθε εταιρία παραγωγής. 


Φυσικά ο Σ. Μουστάκας έπαιξε με πολλούς μεγάλους ηθοποιούς μεταξύ των οποίων και ο Αντώνης Παπαδόπουλος, ο οποίος αν δεν πέθαινε τόσο νωρίς, θα έκανε σπουδαία πράγματα με το φίλο του Σωτήρη.


Το ιστολόγιο "365days-2blog" θα προσπαθήσει να κατατάξει τις 5 κορυφαίες ταινίες του Κύπριου ηθοποιού, σύμφωνα πάντα με τα δικά του κριτήρια:



5. "Μήτσος ο Ρεζίλης" είναι μια ταινία σε σκηνοθεσία του Όμηρου Ευστρατιάδη και σενάριο του Γιάννη Σκλάβου που προβλήθηκε στην Ελλάδα τη σεζόν 1983-1984, κόβοντας 106.234 και ήρθε 5η ανάμεσα σε 33 ταινίες. Εναλλακτικός τίτλος "Ο Γλυκοψεύτης". Πρωταγωνιστούν: Νίκος Ρίζος, Σωτήρης Μουστάκας, Μίμης Φωτόπουλος και Θάνος Παπαδόπουλος.Στη συγκεκριμένη ταινία ο Σωτήρης Μουστάκας υποδυόμενος πολλούς ρόλους δίνει τα ρέστα του με ατάκες που άφησαν εποχή



.




4." Ροζ Γάτος" είναι μια μεγάλη επιτυχία του 1985 όπου ο Μουστάκας μαζί με τον Πάνο Μιχαλόπουλο συνθέτουν ένα απολαυστικό δίδυμο. Το σενάριο είναι του Νάσου Γριμάνη και σκηνοθεσία του Γιάννη Χαρτοματζίδη. Στα αξιοσημείωτα της ταινίας το... στήθος της Βάνας Μπαρμπα. Η Έφη Πίκουλα είναι πιο όμορφη από ποτέ... και οι αναμνήσεις από την "Ντόριαν Γκρέϊ" είναι ακόμα νωπές...








3. "Καμικάζι Τσαντάκιας" είναι μια ταινία που σου προκαλεί δάκρυα γέλιου. Με τον Σωτήρη Μουστάκα και τον Αντώνη Παπαδόπουλο να μαρσάρουν και να κάνουν σούζες και τον Όμηρο Ευστρατιάδη να διευθύνει εκπληκτικά με τις αστείρευτες σκηνοθετικές του ικανότητες η εν λόγω ταινία αποτελεί μια από τις καλύτερες "μηχανόβιες" κωμωδίες του 80. Το σενάριο ποιου άλλου; Μα του Γιάννη Σκλάβου φυσικά! 








2. "Εγώ και το πουλί μου". Το σενάριο του Λάκη Μιχαηλίδη και η σκηνοθεσία του Ερρικου θαλασσινού στην εν λόγω ταινία είναι μαεστρικά τοποθετημένα . Η ταινία που γυρίστηκε στη Κύπρο το 1982 είναι από τις καλύτερες του Μουστάκα όπου τον πλαισιώνουν η σύζυγος του Μαρία Μπονέλου, και οι φίλοι του Θάνος Παπαδόπουλος και Πάνος Κορκότας. Η ομάδα της επιτυχίας δηλαδή.... 









1. "Ο Παρθενοκυνηγός" Όταν στη εν λόγω ταινία παίζουν οι καλύτεροι κωμικοί της δεκαετίας του 80 τα λόγια είναι περιττά...Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Αντώνης Παπαδόπουλος, Στάθης Ψάλτης, Μάκης Δεμίρης, Γίαννης Μιχαλόπουλος, Πάνος Κορκότας, Καίτη Φίνου, Κώστας Καραγιώργης και Ρίκα Διαλυνά. Το σενάριο είναι του Γιάννη Σκλάβου και η σκηνοθεσία του Όμηρου Ευστρατιάδη, εταιρία παραγωγής είναι η Σπέντζος φίλμ. Η ταινία προβλήθηκε την σεζόν 1980-1981.





Αυτές είναι λοιπόν οι καλύτερες ταινίες του Σ. Μουστάκα σύμφωνα με δικά μας κριτήρια . 


Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK και απόκτησε πρόσβαση στο πιο extreme ιστολόγιο του Ελληνοκυπριακού χώρου!!!

2 σχόλια:

  1. οι περισσοτερες ταινιες του,ηταν αριστουργηματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ αναγνώστη σας ευχαριστούμε για τα σχόλια. Πράγματι ο Σωτήρης Μουστάκας είναι κορυφαίος στο είδος του και οι πλείστες ταινίες του είναι αριστουργήματα. Υπάρχουν όμως και βιντεοταινίες που γυρίστηκαν μόνο σε λίγα 24ωρα του ιδίου που πραγματικά τον αδικούν.

      Διαγραφή