Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Η σοκαριστική αποκάλυψη για τις μπανάνες! (pics)


Η σοκαριστική αποκάλυψη για τις μπανάνες!

Η μπανάνα είναι ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα φρούτα στον κόσμο. Είτε μέσα σε φρουτοσαλάτα, είτε σε smoothie, είτε και σκέτη κανείς δε μπορεί να αρνηθεί τη νοστιμιά της.





Υπάρχει όμως μια σοκαριστική αποκάλυψη για αυτό το φρούτο που πολύ λίγοι γνωρίζουν μέχρι τώρα και που μόλις τη διαβάσετε δε θα πιστεύετε στα μάτια σας.




Πάρτε λοιπόν μια καρέκλα να καθίσετε και συνεχίστε να διαβάζετε. Όσο απίστευτο, τρελό και παράξενο μπορεί να σας φανεί αυτό, η μπανάνα δεν είναι ένα απλό φρούτο, η μπανάνα είναι.... μούρο!



Ας το πιάσουμε όμως από την αρχή. Τα μούρα χωρίζονται σε δυο κατηγορίες, στα βοτανικά μούρα, με βάση τον επιστημονικό ορισμό και στους καρπούς που θεωρούνται μούρα από γαστρονομική σκοπιά.

 Σύμφωνα με τη New World Encyclopedia τα βοτανικά μούρα είναι φρούτα με "σαρκώδη σώμα", στο οποίο μέσα βρίσκονται οι σπόροι τους. Αυτό ακριβώς που είναι η μπανάνα δηλαδή, αφού στο εσωτερικό της κρύβει σποράκια.
Αυτή ήταν ακόμα μια μικρή, αλλά σημαντική πληροφορία για να αλλάξει η άποψη σας για τον κόσμο. Τελικά ισχύει το ρητό ότι όσο περισσότερο ζει κάποιος, τόσο πιο πολλά μαθαίνει.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου