Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

O Notis δίχασε τους αιώνια διχασμένους - Άρθρο του Ανδρέα Λοϊζου

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε η τοποθέτηση του Νότη Σφακιανάκη στην εκπομπή του ΡΙΚ "ΤΕΤ Α ΤΕΤ" περί βιασμού της Ελλάδας από τους πρόσφυγες και αρκετές χιλιάδες Ελλήνων έτρεξαν να αποκαθηλώσουν το "Εθνικό είδωλο" αποκαλώντας τον φασίστα, ενώ άλλες τόσες χιλιάδες Ελληναράδων με νύχια και δόντια υπερασπίστηκαν ένα δικό τους, ο οποίος εκφράζει την δική τους ιδεολογία.. "Πας μη Έλλην βάρβαρος".





Η αλήθεια βεβαίως είναι πάντα στη μέση και με αφορμή ακόμα ένα πόλεμο που ξέσπασε για τις δηλώσεις Σφακιανάκη νιώθω την ανάγκη να υπογραμμίσω κάποια σημεία με σκοπό να παραθέσω την άποψη μου για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα

Σημείο πρώτο:

Αρχικά ο Νότης Σφακιανάκης κλήθηκε να πει την άποψη του για τους πρόσφυγες και χωρίς δισταγμό τους αποκάλεσε βιαστές της Ελλάδας. Στη Δημοκρατία όλοι έχουν δικαίωμα άποψης ασχέτως αν η εν λόγω άποψη εκφράζει το ευρύ κοινό ή όχι και πρέπει να γίνεται σεβαστή από όλους. Δεν είναι αμαρτία στη Δημοκρατία να λες την άποψη σου πόσο μάλλον όταν ερωτάσαι γι' αυτή. Οι ακραίες θέσεις του κ. Σφακιανάκη είναι γνωστές, επομένως όταν ερωτάς κάποιον κάτι του οποίου γνωρίζεις από πριν την απάντηση, τότε η ερώτηση αποτελεί μέσο καθοδήγησης στο σημείο που ο υποβάλλων την ερώτηση θέλει να πάρει τον ερωτηθέντα. Αυτή βεβαίως είναι μια προσφιλής τακτική από την σύγχρονη ελληνική δημοσιογραφία η οποία στοχεύει στη δημιουργία πάταγου. Αυτό βέβαια έκανε και ο δημοσιογράφος στην εν λόγω εκπομπή διαφορετικά η εκπομπή θα περνούσε απαρατήρητη.

Σημείο δεύτερο:

Το να διχάσεις τον ελληνικό λαό είναι ευκολότερο από το ν' αλείψεις βούτυρο στο ψωμί σου. 'Όλοι αυτοί που έκραξαν τον Νότη Σφακιανάκη είναι αυτοί που εδώ και τόσα χρόνια κάνουν χιλιάδες ευρώ λογαριασμούς στα νυκτερινά κέντρα για χάρη του,   είναι οι ίδιοι που τον στηρίζουν και του δίνουν βήμα τόσα χρόνια να λέει την άποψη του ελεύθερα χρυσοπληρώνοντας τον για μια του ατάκα. Διότι αυτού του είδους τις ατάκες ο Νότης τις έλεγε με κάθε ευκαιρία, ακόμα και στα νυκτερινά κέντρα που εμφανίζεται.

Σημείο τρίτο:

Αν οι πρόσφυγες βιάζουν την Ελλάδα αυτό είναι μεγάλο θέμα. Το μόνο που είναι σίγουρο είναι ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει μόνη της το βάρος της προσφυγικής κρίσης και σε μια ενωμένη Ευρώπη η λύση πρέπει να δοθεί από της Βρυξέλλες εκφράζοντας μια σωστή προσφυγική πολιτική αν θέλει να δεχθεί και άλλους πρόσφυγες αλλιώς πρέπει να κάνει τα πάντα ούτως ώστε να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία και όχι να χρηματοδοτεί με δισεκατομμύρια την Τουρκία, η οποία με θράσος διαπραγματέυετε την ζωή χιλιάδων ανθρώπων.

Σημείο Τέταρτο:

Χώρες όπως τα Σκόπια και η Αλβανία να εμποδίζουν την διέλευση τόσων ανθρώπων θέτοντας σε κίνδυνο χιλιάδες ψυχές από την κακοκαιρία και τις αρρώστιες είναι εξωπραγματικό, όταν από τις χώρες αυτές έχουν μεταναστεύσει εκατομμύρια άνθρωποι για μια καλύτερη ζωή. Η Ευρώπη υποδύεται ότι είναι ανήμπορη να αντιδράσει και η Ελλάδα έχει επωμιστεί το βάρος.

Αν ήμουν πρωθυπουργός μια κίνηση θα έκανα. Με κρατική χρηματοδότηση, χρηματοδοτώ βιομηχανίες όλων των ειδών, προσλαμβάνω φθηνά εργατικά χέρια δημιουργώντας προϊόντα τα οποία θα ανταγωνίζονται τα ευρωπαϊκά και τότε θα δείτε πως οι Ευρωπαϊκές χώρες απορροφούν τους πρόσφυγες. Θα μου πείτε με τόσους Έλληνες ανέργους θα ήταν συνετό να χρηματοδοτήσω βιομηχανίες για να προσλάβουν πρόσφυγες; Απαντώ λοιπόν πως ναι θα ήταν συνετό. Ούτως ή άλλως η ελληνική οικονομία είναι κατεστραμμένη και μόνο ένα ηλεκτροσόκ χρειάζεται για να συνέλθει. Το χρήμα θα φέρει χρήμα αλλιώς με μείωση συντάξεων δεν βλέπουμε προκοπή. Αντίθετα χρειάζονται γενναίες αποφάσεις, δεν είμαι όμως σίγουρος αν το αριστερό ΣΥΡΙΖΑ έχει την δύναμη να κάνει κάτι παρόμοιο.

Άρθρο του Ανδρέα Λοϊζου για το 365days-2blog   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου