Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Ουτοπία το ωράριο 7 με 2 για τα στελέχη που θα προσληφθούν στην Ε.Φ.

PictureΣε κόλαφο για το ΥΠΑΜ φαίνεται ότι θα εξελιχθεί η πρόσληψη 3.000 «μόνιμων» στελεχών της Εθνικής Φρουράς για αναπλήρωση των αναγκών που προκύπτουν από την απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει τη στρατιωτική θητεία στους 14 μήνες.


Πληροφορίες του ΜΑΧΗdefence.com που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, αναφέρουν ότι οι υποχρεώσεις των υπό πρόσληψη στελεχών της δύναμης καθόλου δε θα προσομοιάζουν με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τους τελευταίους μήνες ούτε βεβαίως και με τον τρόπο που το ΥΠΑΜ επέλεξε να διαφημίσει τις πολυσυζητημένες θέσεις που προκηρύσσονται.

Κι αυτό γιατί, όπως οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, μπορεί οι δηλώσεις των αρμοδίων και οι επί του θέματος διαφημίσεις να κάνουν λόγο ότι το ωράριο όσων θα προσληφθούν στην Εθνική Φρουρά περιορίζεται από τις 7 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, όμως η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Πέραν του πιο πάνω αναφερόμενου ωραρίου και των καθηκόντων που εμπίπτουν εντός αυτού, το κάθε στέλεχος θα έχει υποχρέωση για εκτέλεση σημαντικού αριθμού επιπρόσθετων υπηρεσιών κάθε μήνα, κυρίως νυχτερινών, όπως για παράδειγμα σκοπιές, περίπολα κλπ που θα αναγκάζουν τα στελέχη να παραμένουν εντός στρατοπέδων για πολύ περισσότερο χρόνο από αυτόν που οι αρμόδιοι δημόσια δηλώνουν.

Αρκεί να αναφέρουμε ότι υπάρχουν μονάδες στην Εθνική Φρουρά που θα επανδρώνονται αποκλειστικά από τα νέα στελέχη που θα προσληφθούν. Δεν θα υπάρχουν κληρωτοί στρατιώτες  στις μονάδες αυτές ούτε και ΕΠΥ. Ποιοι λοιπόν θα εκτελούν τις υπηρεσίες; Ποιοι θα βγάζουν σκοπιές; Ποιοιυ θα βγάζουν τα νυχτερινά περίπολα;

Με βάση όλα τα πιο πάνω, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος ότι πολλοί από εκείνους που θα προσληφθούν θα αποχωρήσουν από τις τάξεις τις Εθνικής Φρουράς, ευθύς μόλις αντιληφθούν τις πραγματικότητες της πρόσληψης τους.

Την ίδια ώρα, αριθμός στελεχών που θα προσληφθούν, θα κληθούν να επανδρώσουν μονάδες ειδικών δυνάμεων. Θα πρέπει να εκπαιδευτούν ως στελέχη ειδικών δυνάμεων και θα πρέπει να ανταποκρίνονται στις προκλήσεις της θέσης τους. Για αυτά τα στελέχη, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν έχει γίνει καμία πρόνοια για παραχώρηση ειδικού επιδόματος και επομένως υπάρχει παντελής απουσία ικανών κινήτρων για να αποφασίσει νεοπροσληφθέν στέλεχος να επανδρώσει αυτές τις μονάδες.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα που προκύπτουν και που θέτουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα του θεσμού.  Δεν θα ήταν άραγε καλύτερα αν οι αρμόδιοι από την αρχή παρουσίαζαν την κατάσταση ως θα έχει και όχι με τον τρόπο που την παρουσίασαν;

ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

MAXHdefence.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου