Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Έξι ποδοσφαιριστές από το Κυπριακό πρωτάθλημα που θα οργίαζαν στην Ελληνική Superleague!

Αποτέλεσμα εικόνας για ελληνικο πρωταθλημαΦίλοι και φίλες του 365days-2blog, το κυπριακό πρωτάθλημα έχει κάνει άλματα προόδου τα τελευταία χρόνια και αυτό φαίνεται τόσο από τις μεγάλες επιτυχίες των Κυπριακών ομάδων στην Ευρώπη (βλ. ΑΠΟΕΛ) όσο και από τον ανταγωνισμό που υπάρχει, αφού κάθε χρόνο διεκδικούν τον τίτλο του πρωταθλητή τρεις με τέσσερις ομάδες.





Αντιθέτως το ελληνικό πρωτάθλημα κάθε χρόνο βουλιάζει και αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες όπως του ότι ο Ολυμπιακός παίρνει το πρωτάθλημα από τον Αύγουστο, οι οπαδικοί δημοσιογράφοι προπαγανδίζουν συνεχώς με αποτέλεσμα ο κόσμος να μην έχει καθαρή εικόνα και βεβαίως το γεγονός ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα οι μανατζερς φέρνουν παίκτες υψηλά αμοιβόμενους μεν χαμηλού επιπέδου δε.

Εν όψει μεταγραφικής περιόδου το 365days-2blog έκανε μια μικρή έρευνα στη Κύπρο και σας παρουσιάζει έξι ποδοσφαιριστές διαμάντια που πραγματικά στην Ελλάδα θα οργίαζαν με την απόδοση τους.

Πιέρος Σωτηρίου (ΑΠΟΕΛ)

Αποτέλεσμα εικόνας για πιερος Σωτηρίου dab

Ο 23χρονος επιθετικός του ΑΠΟΕΛ οργιάζει την φετινή χρονιά και είναι αλήθεια ότι αν συνεχίσει έτσι, σύντομα θα αποχαιρετήσει την Κύπρο για να παίξει σε ένα πιο προηγμένο πρωτάθλημα. Με ύψος 1.86 είναι πολύ δυνατός στο ψηλό παιχνίδι, ενώ τρέχει και μαρκάρει ασταμάτητα βοηθώντας πάρα πολύ την ομάδα του. Είναι αλήθεια ότι τις προηγούμενες χρονιές δεν ήταν τόσο εύστοχος αλλά με την σκληρή δουλειά που κάνει φέτος έχει χαρακτηριστεί ως ο νέος Μιχάλης Κωνσταντίνου. Η αξία του σύμφωνα με το transfer market κυμαίνεται γύρω στις 450 χιλιάδες ευρώ.  

Καρλάο (ΑΠΟΕΛ)

Αποτέλεσμα εικόνας για carlao apoel

Είναι αλήθεια ότι κεντρικός αμυντικός στο ελληνικό πρωτάθλημα σαν τον Καρλάο δεν υπάρχει. Ο 31χρονός κεντρικός αμυντικός έφθασε στη Κύπρο το 2014 από την γαλλική Sochaux και από τότε έχει κάνει τους Κύπριους να τρίβουν τα μάτια τους με την απόδοση του τόσο στη Κύπρο όσο και στο Champions Leauge. Μπορεί το 1.83 ύψος να μην λέει πολλά για τον Βραζιλιάνο κεντρικό αμυντικό αλλά το άλμα του είναι εκπληκτικό. Το ΑΠΟΕΛ ανανέωσε το συμβόλαιο του με τον Βραζιλιάνο μέχρι το 2019 και όποιος θέλει να τον αποκτήσει πρέπει να καταβάλει ένα ποσό κοντά στο 1,5 εκ. ευρώ. Πάντως η αξία του στο transfer market κυμαίνεται γύρω στις 800 χιλιάδες ευρώ.

Ivan Trickovski (ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ)

Αποτέλεσμα εικόνας για ivan trickovski

Ο 29χρονός Σκοπιανός μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ Λάρνακας αποτελεί ένα από τους καλύτερους ξένους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη Κύπρο, που με την ταχύτητα και την τεχνική του κατάρτιση αποτελεί φόβητρο για τις αντίπαλες άμυνες. Είναι μια από τις αιτίες που η ΑΕΚ Λάρνακας φιγουράρει μέχρι στιγμής στη πρώτη θέση του Κυπριακού πρωταθλήματος και με το ώριμο παιχνίδι του αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο για κάθε προπονητή. Κάτι ήξερε και ο Ιβαν Γιοβάνοβιτς όταν το πήρε στο ΑΠΟΕΛ το 2010 αφού ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της εκπληκτικής πορείας στο Champions Leauge. H αξία του σύμφωνα με το transfer market κυμαίνεται στις 750 χιλιάδες ευρώ, ενώ το συμβόλαιο του με την ΑΕΚ ολοκληρώνεται το 2018.  

Άλεξ Ντα Σίλβα (ΑΠΟΛΛΩΝ)

Αποτέλεσμα εικόνας για silva apollon

Ο 33χρονος Βραζιλιάνος μαέστρος του Απόλλωνα Λεμεσού μπορεί να είναι σε προχωρημένη ηλικία, όμως δείχνει με τον επαγγελματισμό του ότι μπορεί να παίξει τουλάχιστον ακόμα μια τριετία σε υψηλό επίπεδο. Είναι ο παίκτης που οργανώνει όλο το παιχνίδι του Απόλλωνα, σκοράρει συχνά με εκτελέσεις φάουλ και είναι παίκτης που κάθε προπονητής θέλει να τον έχει στη ομάδα του. Η αξία του κυμαίνεται στις 600 χiλιάδες (Trasfermarket). 

Δημήτρης Χριστοφή (ΟΜΟΝΟΙΑ)

Αποτέλεσμα εικόνας για δημητρης χριστοφη

Ο 28χρονος Κύπριος μεσοεπιθετικός στις καλές του μέρες μπορεί να νικήσει μια ομάδα μόνος του και δεν είναι καθόλου υπερβολή, αφού μια ματιά στο youtube θα σας πείσει . Η ταχύτητα του και τα σουτ φωτοβολίδα είναι τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν και τον κάνουν να ξεχωρίζει. Αν και την περσινή χρονιά δεν έπαιξε και πολύ εξαιτίας ενός σοβαρού τραυματισμού, φέτος δείχνει να επανέρχεται. Είναι παίκτης ψυχολογίας και με ένα σημαντικό ηθικό ντοπάρισμα μπορεί να οργιάζει στο ελληνικό πρωτάθλημα αν αποκτηθεί από ελληνική ομάδα. To συμβόλαιο του με την Ομόνοια ολοκληρώνεται τον Μαϊο του 2017 και η αξία του σύμφωνα με το transfermarket κυμαίνεται στις 900 χιλιάδες ευρώ.

Γιώργος Εφραίμ (ΑΠΟΕΛ)

Αποτέλεσμα εικόνας για giorgos efrem

Βεβαίως στη λίστα μας δεν θα μπορούσε να είναι και ο 28χρονος Γιώργος Εφραίμ που αγωνίζεται στο ΑΠΟΕΛ και με τις εμφανίσεις του έχει κερδίσει επάξια τις καρδιές των φίλων του ΑΠΟΕΛ. Ο Κύπριος μεσοεπιθετικός με όπλα την ταχύτητα και την εκτελεστική του ικανότητα μπορεί να δώσει πολλές επιθετικές λύσεις στην ομάδα του. Εξαιρετικός χαρακτήρας, εύστροφος και άψογος επαγγελματίας είναι τα στοιχεία που θέλει ο προπονητής να έχει ο κάθε ποδοσφαιριστής και αυτά ξεχειλίζουν από το Γιώργο, χαρακτηριστικά που του καλλιεργήθηκαν σε πολύ μικρή ηλικία στις ακαδημίες της Άρσεναλ. Το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται Μαϊο του 2017 και η αξία του κυμαίνεται στο 1 εκατομμύριο σύμφωνα με το transfer market. 


Έρευνα: 365days-2blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου