Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Ο πολύ λίγος για τον ΠΑΟΚ ... Ίβιτς

Αποτέλεσμα εικόνας για ivic after game against schalkeΠάντα από αυτό το blog λέγαμε τα πράγματα έξω από τα δόντια με αποτέλεσμα να μας κράζουν πολλοί Παοκτζήδες επειδή δεν αντέχουν να διαβάζουν την αλήθεια. Και για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα το εν λόγω άρθρο γράφεται από ένα 100 % φίλαθλο του ΠΑΟΚ.







Τις προηγούμενες μέρες παρακολουθούσα την ξέφρενη πορεία στο ελληνικό πρωτάθλημα και λεγα μέσα μου "Ρε μπας και έκανα λάθος για τον Ίβιτς;". Αυτό ήταν το ερώτημα που με βασάνιζε, διότι δεν μου αρέσει να αδικώ ανθρώπους, ειδικά μετά από την έντονη κριτική που του ασκούσα κατα καιρούς όπως για παράδειγμα στη περίπτωση του Τζαβέλλα. Και για να μην παρεξηγούμαι εγώ σε καμία περίπτωση δεν υποστήριξα τον Τζαβέλλα, απλά αρνούμαι να πιστέψω ότι για όλα τα κακά που συνέβαιναν στον ΠΑΟΚ έφταιγε ο συγκεκριμένος παίκτης.

Διάβαζα τις εφημερίδες που έγραφαν "Τρένο ο ΠΑΟΚ" και ειλικρινά ερχόμουν σε οργασμό με την ιδέα πως η ΠΑΟΚΑΡΑ μας επιτέλους βρίσκει το δρόμο της. Όλος αυτός ο πανζουρλισμός που γινόταν το τελευταίο καιρό δεν με άφηνε να δω τα πράγματα καθαρά, όπως τα έβλεπα τότε που ο ΠΑΟΚ βρισκόταν πολύ χαμηλά στη βαθμολογία, δυστυχώς όμως ήρθε το ηλεκτροσοκ από την Σάλκε και είδα τα πράγματα καθαρά.

Είδα σε ακόμα ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι ένα ΠΑΟΚ που νικήθηκε από μια ομάδα η οποία δεν ήταν ανώτερη του και μου ήρθε στο μυαλό το παιχνίδι με τον Άγιαξ. Οι κακές επιλογές του μυρωδιά προπονητή Βλάταν Ίβιτς και οι καθυστερημένες αλλαγές του, στέρησαν από τον ΠΑΟΚ μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές.

Αποτέλεσμα εικόνας για παοκ

Και για να εξηγούμαι... Στο παιχνίδι με την Σάλκε κάνει αλλαγή στο 55' τον καλύτερο μέχρι στιγμής παίκτη του ΠΑΟΚ τον Μυστακίδη για να περάσει ο Τζάλμα Κάμπος ο οποίος έπαιξε ως επιθετικός και όλοι γνωρίζουμε πόσο εκνευριστικά άστοχος είναι. Τουλάχιστον αν έπαιζε ο ΠΑΟΚ με 4-4-2 θα μπορούσε να παίξει στο φτερό και με την ταχύτητα του να δημιουργήσει προβλήματα στους αντιπάλους.

Προτίμησε ο Κύριος Ίβιτς να παίξει στο φτερό  με τον Λεοβατς και αναρωτιέμαι αν έπαιζε ο Ενρίκε εκεί τι θα μπορούσε να κάνει αν βρισκόταν στη θέση του Λεοβατς όταν έβγαινε απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Και το χειρότερο είναι ότι βάζει μέσα τον Ενρίκε στο 75' όπου φυσικά δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα ο άνθρωπος μέσα σε 15 λεπτά. Η χρησιμοποίηση λοιπόν των Μάτος και Λέοβατς στα άκρα είχε ως αποτέλεσμα να τους βγει η ψυχή , να μην έχουν καθαρό μυαλό και να υποπίπτουν σε ανόητα φαουλ που στους στοίχισε την κίτρινη κάρτα. Δηλαδή αν ο ΠΑΟΚ έφερνε ένα θετικό αποτέλεσμα στη Τούμπα, με την απουσία των δύο αυτών παικτών δεν θα είχε καμία τύχη στη Γερμανία.

Ο Ίβιτς όφειλε να ξυπνήσει τους παίκτες του αλλά ποτέ δεν το έκανε. Είναι ανεπίτρεπτο να δέχεσαι δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο διότι άλλο να χάνεις με 0-1 και να πηγαίνεις στη Γερμανία με αμυδρές ελπίδες και άλλο να χάνεις με 0-3. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ συμπεριφέρεται πολλές φορές χωρίς καθαρό μυαλό και μου έρχονται και οι μνήμες από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, όταν τράβαγε τον Ροντριγκεζ να αποχωρήσουν από το γήπεδο, για να ενισχύσουν την άποψη μου.

Προτίμησε να χρησιμοποιήσει τον Σακχοφ στο κέντρο αντί του γρήγορου Κάτσε ή τουλάχιστον του Χαρίση με αποτέλεσμα ο μόνος που έκοβε στο κέντρο ήταν ο Τσίμιροτ, αφού ούτε ο Μπίσεσβαρ αμυνόταν.

Ο Ίβιτς συνεχίζει να μην μαθαίνει από τα λάθη του και αυτό είναι επικίνδυνο για το μέλλον. Διώχνει τον Περέιρα που ειλικρινά θα έπαιζε πολύ καλύτερα από τον Κλάους στην επίθεση, αφοπλίζει τον Κάτσε και τον Χαρίση και διαλύει την καριέρα του Χατζησαϊα, οποίος κατα την γνώμη μου ήταν ο πιο εξελίξιμος κεντρικός αμυντικός του πρωταθλήματος.

"Τρένο" σου λέει ο ΠΑΟΚ επειδή έκανε ένα σερί νικών με πολύ χαμηλότερης ποιότητας αντιπάλους τους οποίους οφείλει να κερδίζει πλέον, αφού ας μην ξεχνάμε διαθέτει το δεύτερο υψηλότερο μπάτζετ μετά τον Ολυμπιακό. Το χειρότερο όμως από όλα είναι ότι αν και έκανε ένα τέτοιο μεγάλο σερί νικών βρίσκεται στη τρίτη θέση με 15 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό. Δηλαδή αν δεν έκανε το σερί που θα βρισκόταν;

Και όλη αυτή την κακή εικόνα οι δημοσιογράφοι της Θεσσαλονίκης την παρουσίαζαν με διθυραμβικά σχόλια και προσπαθώντας να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο θεοποιώντας τον Ίβιτς. Και την επομένη του παιχνιδιού γνωστό παοκτζήδικο site να μου έχει θέμα αν ο Χούντελαρ φόρεσε την φανέλα του ΠΑΟΚ μετά το παιχνίδι. Ε όχι!!!

Υ.Σ Ας παραδειγματιστούν λίγο εκεί στη ΠΑΕ από την πορεία του ΑΠΟΕΛ, όπου κοιτάζει στα μάτια όλους τους αντιπάλους του, χωρίς να έχει τα ακριβά συμβόλαια αλλά παίζει με μέταλλο μεγάλης ομάδας.



1 σχόλιο:

  1. 365days-2blog σοβαρα? τωρα δεσαμε..ποιος εισαι ομως ρε φιλε δεν μας λες.ακου ................. 365days-2blog

    ΑπάντησηΔιαγραφή