Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Τα οφέλη των latin χορών στη σωματική και ψυχική μας υγεία

Η καθημερινή άσκηση, σύμφωνα με τους γιατρούς, είναι ευεργετική τόσο για το σώμα μας όσο και για την ψυχολογία μας. Ειδικά όταν αυτή συνδυάζεται με ισορροπημένη διατροφή τότε μιλάμε για το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στον οργανισμό μας.


Πολλοί άνθρωποι πλέον, άνδρες, γυναίκες αλλά και παιδιά, έχουν επιλέξει τον χορό ως τη φυσική δραστηριότητα που τους γεμίζει, που τους φτιάχνει όχι μόνο το σώμα αλλά και την… ημέρα και όχι άδικα! Ο χορός είναι μία άριστη μορφή φυσικής δραστηριότητας γιατί συνδυάζει την ένταση της αερόβιας γυμναστικής με την ηρεμία της ψυχής και του μυαλού που συνοδεύει κάθε μορφή τέχνης.
Αν λοιπόν ανήκετε και εσείς στην κατηγορία των ανθρώπων που τους αρέσει να λικνίζονται στο ρυθμό της μουσικής, τότε μόλις ανακαλύψατε τον ιδανικό τρόπο γυμναστικής για εσάς, που δεν είναι άλλος από τον χορό! 
Υπάρχουν όμως τόσα διαφορετικά και ενδιαφέροντα είδη χορού, που πολλές φορές η επιλογή μιας συγκεκριμένης κατηγορίας φαντάζει δύσκολη απόφαση. Παραδοσιακοί, oriental, zumba, hip-hop, tango, latin και πολλοί άλλοι μας προκαλούν να τους εξερευνήσουμε.
Φυσικά, το είδος χορού που θα επιλέξει ο καθένας ως άσκηση αλλά και ψυχαγωγία, εξαρτάται κατά πολύ από τον χαρακτήρα και τα ενδιαφέροντά του. Έτσι λοιπόν, αν είστε ένας άνθρωπος γεμάτος κέφι, αυτοπεποίθηση και αγάπη για νέες εμπειρίες, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε το latin! Μία ομάδα χορών, με καταγωγή από την Λατινική Αμερική, που θα σας γοητεύσουν και θα σας συναρπάσουν.
Ποιοι είναι οι latin χοροί;
Οι Λατινοαμερικάνικοι χοροί είναι αρκετοί και πολύ διασκεδαστικοί, ο καθένας με την δική του ιστορία, τόπο καταγωγής αλλά και συμβολισμό. Συνήθως, αυτοί που διδάσκονται στις σχολές χορού είναι οι: Rumba, Samba, Mambo, Cha-Cha, Paso Doble, όπως επίσης και οι Salsa, Bachata και Merengue. Ο μαθητής εξασκείται σταδιακά σε όλους αυτούς τους χορούς και προχωράει με βάση τον βαθμό δυσκολίας τους, μαθαίνοντας περισσότερες κινήσεις και φιγούρες. Παρά το γεγονός ότι οι χοροί είναι ζευγαρωτοί, η παρουσία της ντάμας ή του καβαλιέρου δεν αποτελεί εμπόδιο στο να εξασκηθεί κανείς μόνος του. Ειδικά μετά τα πρώτα μαθήματα, που το σώμα θα έχει απελευθερωθεί, η εμπειρία του χορού θα γίνει υπέροχη και γοητευτική.







Θεωρούνται καλή γυμναστική για το σώμα;
Ένα βασικό χαρακτηριστικό των Λατινοαμερικάνικων χορών, είναι ο γρήγορος ρυθμός και η έντονη κίνηση, στην οποία συμμετέχουν όλα τα μέλη του σώματος του χορευτή. Έτσι λοιπόν καταλαβαίνουμε πως το latin είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούςκαι διασκεδαστικούς τρόπους εκγύμνασης. Πιο συγκεκριμένα, η συστηματική ενασχόληση με αυτό το είδος χορού δυναμώνει τα άκρα, γυμνάζει τους κοιλιακούς μυς ενώ χαρίζει σφριγηλότητα και ευλυγισία. Παράλληλα, αποτελεί τον ιδανικό τρόπο απώλειας βάρους καθώς σε μία μόλις ώρα εξάσκησης «καίμε» εκατοντάδες θερμίδες.
Επιπλέον, όπως κάθε μορφή άσκησης, έτσι και ο χορός, μειώνει τις πιθανότητες για υπέρταση αλλά και για καρδιαγγειακά επεισόδια, ενώ βελτιώνεται η στάση του σώματός μας. Έτσι, μαθαίνουμε να στεκόμαστε και να καθόμαστε χωρίς να καταπονούμε την σπονδυλική μας στήλη, αναπνέουμε σωστότερα και έχουμε καλύτερη ισορροπία. Το καλύτερο σε όλα αυτά είναι πως το σώμα μας συνηθίζει και «μαθαίνει» να τα κάνει μόνο του, χωρίς εμείς να το καταλαβαίνουμε καθόλου!
Ποια είναι τα άλλα οφέλη των latin χορών;
Πέρα από τα οφέλη των Λατινοαμερικάνικων στην καλή υγεία του σώματός μας, το συγκεκριμένο είδος εκγύμνασης συμβάλει κατά πολύ στην ισορροπία του εσωτερικού μας κόσμου. Από τα πρώτα λεπτά κιόλας ενός μαθήματος latin και ειδικά έπειτα από μία πιεστική ημέρα, θα δείτε τη διάθεσή σας να ανεβαίνει κατακόρυφα και τη νευρικότητα να υποχωρεί. Η έντονη μουσική, η κίνηση και η συναναστροφή με άλλους ανθρώπους βοηθά τον εγκέφαλο να εκκρίνει ορμόνες χαράς και το άγχος να σας εγκαταλείπει όσο περνάει η ώρα. Έτσι στο τέλος του μαθήματος, θα νιώθετε ανάλαφροι, πλήρεις και χαρούμενοι. Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε και την κοινωνικότητα που προάγει ένα μάθημα χορού. Η γνωριμία με καινούριους ανθρώπους με τους οποίους μοιραζόμαστε κάποιες ώρες της εβδομάδας στο ίδιο χόμπι αυξάνουν την αυτοπεποίθησή μας και την όρεξη για ζωή και συναναστροφές.
Μην το σκέφτεστε καθόλου λοιπόν. Βρείτε την πλησιέστερη σχολή χορού και σε συνεργασία με τον δάσκαλο, ανακαλύψτε την μαγεία του latin, με τον καλύτερο τρόπο: χορεύοντας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου