Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Αποκάλυψη NASA: Αστροναύτες άκουσαν εξωγήινη(;) μουσική στη Σελήνη (βίντεο)

Αποκάλυψη NASA: Αστροναύτες άκουσαν εξωγήινη(;) μουσική στη Σελήνη (βίντεο)Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα την ηχητική εγγραφή μιας «παράξενης μουσικής» που άκουσε το πλήρωμα του διαστημοπλοίου Apollo 10 τον Μάιο του 1969, ενώ βρισκόταν στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης και δεν είχε καμία επικοινωνία με τη Γη.




Οι τρεις αστροναύτες, ο κυβερνήτης Τόμας Στάφορντ, ο Τζον Γιανγκ, που ήταν πιλότος του διαστημοπλοίου και ο πιλότος του σεληνιακού σκάφους Γιουτζίν Σέρναν, πραγματοποιούσαν τη δοκιμαστική πτήση πριν από την πρώτη προσελήνωση, στις 21 Ιουλίου 1969, όταν ο Νιλ Άρμστρονγκ έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στο φεγγάρι.
Οι «συριγμοί» αυτοί παρουσιάστηκαν το βράδυ της Κυριακής στο καλωδιακό κανάλι Discovery, στο πλαίσιο μιας σειράς εκπομπών που τιτλοφορείται «Τα ανεξήγητα αρχεία της NASA».
Η συνολική διάρκεια των ήχων αυτών άγγιξε τη μία ώρα. Ηχογραφήθηκαν και μεταδόθηκαν στο κέντρο ελέγχου, στο Χιούστον του Τέξας, όπου καταγράφηκαν και αρχειοθετήθηκαν.
«Το ακούτε αυτό; Αυτό το σφύριγμα…;» ακούγεται να λέει ο Γιουτζίν Σέρναν.
«Είναι πραγματικά μια παράξενη μουσική», συνεχίζει ο αστροναύτης ενώ το διαστημόπλοιο βρίσκεται στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης, σε ύψος 1.500 μέτρων και έχει χάσει κάθε επαφή με τη Γη.
Οι ήχοι έχουν διάρκεια περίπου 60 λεπτών, όση ώρα ακριβώς βρέθηκε το σκάφος στη σκοτεινή πλευρά, μέχρι να βγει και πάλι στη φωτεινή πλευρά της Σελήνης.
Επιστήμονες από διάφορες ειδικότητες επιχείρησαν να μελετήσουν το φαινόμενο κατά τη διάρκεια της εκπομπής και έδωσαν πολλές πιθανές εξηγήσεις.
Κάποιοι μίλησαν για την πιθανότητα παρεμβολής μαγνητικού πεδίου. Βέβαια υπάρχουν και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι οι ήχοι δεν είναι τίποτε άλλο παρά ήχοι από κάποια εξωγήινη μορφή ζωής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου