Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

7 Κύπριοι που χάθηκαν τα ίχνη τους και κανείς δεν έμαθε ποτέ τι απέγιναν

Υποθέσεις που ακόμη και σήμερα καλύπτονται από πέπλο μυστηρίου. Ιστορίες εξαφανίσεων που πέρασαν από τα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων, αλλά ξεχάστηκαν με το πέρασμα των χρόνων. Άνθρωποι που χάθηκαν τα ίχνη τους και κανείς ποτέ δεν έμαθε τι απέγιναν.7 Κύπριοι που χάθηκαν τα ίχνη τους και κανείς δεν έμαθε ποτέ τι απέγιναν


Πρόκειται για μερικές από τις χαρακτηριστικότερες υποθέσεις ελλειπόντων ατόμων, που παραμένουν σκονισμένες στο αρχείο της κυπριακής αστυνομίας, χωρίς να έχουμε μάθει ποτέ, τι κρύβεται πίσω από την εξαφάνισή τους.

Υπόθεση «Γεώργιος Κιννής»
 
κιννησ

Ο γιατρός Γεώργιος Κιννής εξαφανίστηκε από το σπίτι του στη Λεμεσό, πριν 15 χρόνια, και συγκεκριμένα στις 8/5/01. Σύμφωνα με το αρχείο της αστυνομίας την ημέρα που χάθηκε φορούσε τζιν παντελόνι σκούρου χρώματος και κίτρινη κοντομάνικη φανέλα. Έκτοτε αγνοείται η τύχη του. Είναι ύψους 1.74 μ. περίπου, λεπτής σωματικής διάπλασης, φαλακρός, με μούσι.

Υποθέσεις Νίκος και Κυριάκος «Σύνεσης»
ΑΔΕΡΦΙΑ ΣΥΝΕΣΗ

Στις 15/2/03 χάθηκαν τα ίχνη των αδελφών Σύνεση. Του 31 ετών Νίκο Θεοδόυλου (Σύνεσης) και 28 ετών Κυριάκου Κάννα (Σύνεσης). Ο πρώτος περιγράφεται ως κανονικής σωματικής διάπλασης, ύψους 1.80 μ. περίπου, με κοντά μαύρα μαλλιά. Όταν εξαφανίστηκε φορούσε παντελόνι χρώματος μαύρου, φανέλα και σακάκι σκούρου χρώματος και λαστιχένιες ποδίνες. Ο δεύτερος περιγράφεται ως λεπτής σωματικής διάπλασης, με μακριά καστανόξανθά μαλλιά (συνήθως σε κότσο) και λεπτή γενειάδα. Όταν χάθηκαν τα ίχνη του φορούσε παντελόνι τζιν χρώματος μπλε και μαύρη φανέλα.

Υπόθεση «Νικόλας Πετραντωνάκης»
 
πετραντωνακησ

Εξαφανίστηκε το 2007 και συγκεκριμένα στις 4 Φεβρουαρίου. Ο Πετραντωνάκης 37 ετών τότε, με καταγωγή από την Κρήτη, πριν χαθούν τα ίχνη του, έμενε σε οικία φίλου του στο Ζύγι.  Στη σχετική ανάρτηση της αστυνομίας, αναφέρεται μάλιστα πως επιβάλλεται να γίνουν συντονισμένες έρευνες για τον εντοπισμό του, ενώ καλεί το κοινό, οποιαδήποτε πληροφορία έχει να τη διαβιβάσει στο ΤΑΕ Λεμεσού ή στο ΚΕΜ του Αρχηγείου. Περιγράφεται ως ισχυρής σωματικής διάπλασης μελαχρινός με μακριά μαύρα μαλλιά και μούσι και ύψος 1.85.

Υπόθεση «Σάββας Σάββα»
σαββασ σαββα

O 33χρονος πριν 12 χρόνια Σάββας Σάββα εξαφανίστηκε από το σπίτι του στον Άγιο Αθανάσιο Λεμεσού, ενώ φορούσε μαύρο παντελόνι και σακάκι. Η τελευταία φορά που εθεάθη ήταν η 5η Ιανουαρίου του 2004. Είναι κανονικής σωματικής διάπλασης, ύψους 1.70 μ., χρώματος καστανού, ψιλοκουρεμένος.

Υπόθεση «Βάσος Κωνσταντίνου»
βασοσ

Στις 7/7/02 ο Βάσος Κωνσταντίνου, 28 χρόνων τότε, εξαφανίζεται χωρίς να δώσει μέχρι σήμερα κανένα σημείο ζωής. Ήταν από την Αγγλία και κατοικούσε στο σπίτι ξαδέρφης του στη Λάρνακα. Περιγράφεται από την Αστυνομία, ως ισχυρής σωματικής διάπλασης, με ύψος 1.80μ., μαύρα μαλλιά και καφέ μάτια.

22 χρόνια άφαντος
κοτασ

Μία από τις παλαιότερες υποθέσεις εξαφάνισης είναι αυτή του Αιμίλιου Γιάννη ΚΟΤΑ από το Λιοπέτρι, 26 χρόνων τότε, του οποίου τα ίχνη χάθηκαν πριν 22 χρόνια και συγκεκριμένα στις 15.6.94. Περιγράφεται ως, λεπτής σωματικής διάπλασης, με ύψος 1.70, μελαχρινός, με μαύρα κοντά μαλλιά και μικρό λεπτό μουστάκι. Όταν εξαφανίστηκε φορούσε παντελόνι τζιν χρώματος μπλε και παπούτσια άσπρα.
 



Πηγή: reporter.com.cy

1 σχόλιο: