Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Ξέρεις από Κυπριακά 80ς ;

Αποτέλεσμα εικόνας για κυπριακες βιντεοταινιες


  










Φίλοι και φίλες του 365days-2blog αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με ένα θέμα που όσο και αν ψάξαμε στο διαδίκτυο, η αλήθεια είναι, ότι ελάχιστα πράγματα μπορέσαμε να βρούμε. Αυτό το θέμα είναι οι κυπριακές βιντεοταινίες!




Όταν στην Ελλάδα θριάμβευε η εποχή των 80ς με τις βιντεοταινίες να αποτελούν το κερασάκι στη τούρτα σε μια ξέγνοιαστη εποχή , η Κύπρος έχει το δικό της 80ς με βιντεοταινίες που μπορεί να μην έχουν την αίγλη των αντίστοιχων ελληνικών , έχουν όμως το μεράκι του Κύπριου δημιουργού εμπλουτισμένο με μεγάλες δόσεις χιούμορ μεγάλων Κύπριων ηθοποιών όπως του Κώστα Δημητρίου, του Ανδρέα Αργυρίδη, του Κωστάκη Κωνσταντίνου και βεβαίως του Ηράκλη Γιωργαλλή.

Είναι γεγονός ότι σε πολλές Κυπριακές βιντεοταινίες έγινε μια προσπάθεια να αντιγράψουν ελληνικές βιντεοκασέτες, όμως όταν στα ελληνικά 80ς δημιουργούσε το μύθο του ο Ταμτάκος, ο Στάθης Ψάλτης και ο Σωτήρης Μουστάκας στη Κύπρο γεννιόταν ο Ποικιλλίας ή ο Ρότσος με τον Ανδρέα Αργυρίδη να δίνει ρεσιτάλ χιούμορ, γεννιόταν οι διάφορες περιπέτειες του Τσιορονή με τον Ηράκλη Γιωργαλλή να δημιουργεί τον δικό του κωμικό μύθο και βεβαίως ο Κώστας Δημητρίου με το να σκηνοθετεί και να πρωταγωνιστεί σε πολλές ταινίες δημιούργησε το πεδίο εκείνο για να ευδοκιμήσει η κυπριακή βιντεοκασέτα.

Αποτέλεσμα εικόνας για κυπριακες βιντεοταινιες

Όσοι δεν γνωρίζετε από Κυπριακά 80ς υπάρχουν εξαιρετικές βιντεοταινίες αναρτημένες στο διαδίκτυο από το χρήστη του youtube "Κυπριακές βιντεοταινίες Κινηματογραφικές ταινίες" , ο  οποίος κάνει εξαιρετική δουλειά και μακάρι να συνεχίσει έτσι. Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα βιντεοταινίες όπως ο "Λαφαζάνης" με τον Κώστα Δημητρίου να υποδύεται εξαιρετικά το Κύπριο φαφλατά , τον "Κινέζο της γυναίκας μου" με τον Κωστάκη Κωνσταντίνου να παίζει τον ρόλο του Κύπριου επαρχιώτη που απεγνωσμένα να ψάχνει για δουλειά και να μην στεριώνει πουθενά αλλά με τις γκάφες του και τις πολλές στιγμές γέλιου που προσφέρει αποτελεί ίσως την πιο κωμική κυπριακή ταινία της εν λόγω δεκαετίας.

Όσοι αναπολείτε εκείνη την όμορφη εποχή στη Κύπρο και πεθυμήσατε να δείτε ξανά κέντρα διασκέδασης που έγραψαν ιστορία, οι εν λόγω ταινίες είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνετε το εν λόγω ταξίδι.



Ας ελπίσουμε ότι θα αναρτηθούν και άλλες Κυπριακές βιντεοταινίες για να μην χαθούν αυτά τα μικρά διαμαντάκια του Κυπριακού πολιτισμού, που μπορεί κάποια να είναι πρόχειρα γυρισμένα αλλά δεν παύει να είναι αναπόσπαστο μέρος της Κυπριακής Κουλτούρας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου