Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Κεντζί Ζιράκ : Ένα αστέρι κατακτά την μουσική βιομηχανία

Αποτέλεσμα εικόνας για kendji giracΟ Κεντζί Ζιράκ (Kendji Girac, γεννημένος ως Kendji Jason Maillié ; 3 Ιουλίου 1996)  είναι ο νικητής της τρίτης σεζόν του μουσικού διαγωνισμού The Voice: la plus belle voix από την ομάδα του Μίκα. Έχει κυκλοφορήσει δυο δίσκους, Kendji και Ensemble, καθώς και αρκετά singles που έχουν γίνει επιτυχίες.





Το πρώτο του single ήταν το γαλλο-ισπανικό τραγούδι "Color Gitano", που κυκλοφόρησε τον Ιουνίο του 2014 και ο πρώτος ολοκληρωμένος δίσκος κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο. Το Δεκέμβριο του 2014, κέρδισε δύο μουσικά βραβεία NRJ του Καλύτερου Γαλλόφωνου Τραγουδιστή της Χρονιάς και του Καλύτερου Γαλλόφωνου Τραγουδιού της Χρονιάς για το "Color Gitano". Ο δίσκος του Kendji πούλησε 600,000 αντίτυπα μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 και πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα μέχρι τον Οκτώβριο του 2015, κάνοντάς το τον δεύτερο δίσκο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Γαλλία για το μετά το Racine Carrée του Στρομαέ. Μέχρι σήμερα, έχουν πουληθεί σχεδόν 1.2 εκατ. αντίτυπα. Σήμερα είναι ο μοναδικός συμμετέχοντας του The Voice με τον μεγαλύτερο αριθμό πωλήσεων. Το επόμενο single του με τον τίτλο "Andalouse" αποδείχθηκε ακόμα πιο πετυχημένο εμπορικά. Άλλα σημαντικά singles περιλαμβάνουν το "Conmigo" από τον δίσκο Kendji που κυκλοφόρησε στις 4 Μαΐου 2015.
Ο δεύτερος δίσκος του με τον τίτλο Ensemble κυκλοφόρησε στις 30 Οκτωβρίου 2015. Σημαντικά singles από τον δεύτερο δίσκο περιλαμβάνουν τα "Me Quemo", "Les yeux de la mama" και "No Me Mirès Màs".

Αποτέλεσμα εικόνας για kendji girac

Η συμμετοχή στο VOICE

Στην τρίτη σεζόν του The Voice: la plus belle voix, διαγωνίστηκε με το τραγούδι "Bella" των Maître Gims, στο δεύτερο επεισόδιο το οποίο προβλήθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2014, όπου μόνο ο κριτής Μίκα γύρισε την καρέκλα του ενώ οι υπόλοιποι τρεις κριτές Florent Pagny, Jenifer και Garou δεν γύρισαν.
Στα battles, που προβλήθηκαν στις 8 Μαρτίου 2014, ο Μίκα τον έβαλε απέναντι στην Youness να τραγουδήσουν το "Tous les mêmes" του Στρομαέ. Ο Κεντζί πέρασε στην επόμενη φάση όπου ερμήνευσε το "Hotel California" των The Eagles στις 29 Μαρτίου 2014.

Στα ζωντανά σόου ο Κεντζί ερμήνευσε το "Ma philosophie" του Amel Bent (5 Απριλίου 2014), το "Mad World" των Tears for Fears (19 Απριλίου 2014) και το "Allumer le feu" του Johhny Halliday (19 Απριλίου 2014). Στον ημιτελικό της 3ης Μαΐου 2014 τραγούδησε το "Belle" των Garou & Daniel Lavoie και πέρασε στον τελικό ως ο μοναδικός υποψήφιος από την ομάδα του Μίκα.

Στον τελικό (10 Μαΐου 2014), τραγούδησε το "Amor de mis amores" / "Volare" των Gipsy Kings, το "Temps à nouveau" του Jean-Louis Aubert και το "L'Aigle noir" της Barbara. Κέρδισε την πρώτη θέση με το 51% της ψήφου του κοινού έναντι 21% του δεύτερου Maximilien Philippe, με τον Αμίρ Χαντάντ να κατακτά την τρίτη θέση με 18% και τον Wesley να έρχεται τέταρτος με 10%. Μετά την νίκη του κυκλοφόρησε το πρώτο του EP και τον Αύγουστο του 2014 κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο.

Οι πληροφορίες αντλήθηκαν από το wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου