Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Άνδρας έδωσε τα 3 του δάχτυλα για να μπουν σε ένα από τα πιο περίεργα κοκτέιλ του κόσμου!

Το παράξενο κοκτέιλ Sourtoe είναι ένα διάσημο ποτό που περιέχει πραγματικά ανθρώπινα δάχτυλα. Κάπου στην περιοχή Γιούκον του Καναδά, ένα μικρό, λιτό σαλούν σερβίρει ένα ποτό που μόνο οι θαρραλέοι τολμούν να πιούν. 

Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα μείγμα από αλκοόλ της επιλογής του πελάτη και ενός αφυδατωμένου δάχτυλου ανθρώπινου ποδιού. Πλέον, το σαλούν έλαβε ακόμη μια δωρεά. Ένας άνδρας αποφάσισε να δώσει 3 από τα δάχτυλά του, όταν αποφάσισαν οι γιατροί να τα ακρωτηριάσουν λόγω κρυοπαγήματος. Πρόκειται για τον πρώην πεζοναύτη Νικ Γκρίφιθς, που αποφάσισε πως ο καλύτερος τρόπος να τιμήσει τα ακρωτηριασμένα του μέλη, ήταν να τα βάλουν μέσα σε ένα κοκτέιλ. 

Το δάχτυλο του ποδιού τοποθετείται σε αλάτι και έπειτα στο κοκτέιλ 
Ο Γκρίφιθς συμμετείχε στο Γιούκον Άρκτικ Ούρλτρα. Είναι ένας αγώνας μήκους 483 χιλιομέτρων όπου οι άνθρωποι μετακινούνται με τα πόδια, με ποδήλατα ή με έλκηθρα, στο μονοπάτι Γιούκον Γκεστ, εν μέσω θερμοκρασιών που πέφτουν κάτω από τους -50 βαθμούς Κελσίου. Μετά από 30 ώρες στο μονοπάτι, ο άνδρας άρχισε να δείχνει σημάδια κρυοπαγημάτων. Έφυγε από τον αγώνα και οδηγήθηκε σε ένα νοσοκομείο στο Γουάιτχορς, για να αναρρώσει. 

Δυστυχώς, τα δάχτυλα του αριστερού ποδιού του υπέστησαν το μεγαλύτερο μέρος της βλάβης. Ο γιατρός είπε ότι δεν είχε άλλη επιλογή εκτός από το να τα ακρωτηριάσει. Ο Γκρίφιθς είπε πως πήρε την ιδέα να δωρίσει τα δάχτυλά του, από μια νοσοκόμα που του έδειξε ένα βίντεο στο οποίο έπινε το κοκτέιλ Sourtoe. Παρόλο που ο χειρουργός του ένιωθε αμήχανα, έδωσε τα 3 δάχτυλα σε ένα ιατρικό φιαλίδιο με υγρό. 

Αν είστε αρκετά περίεργοι και πρόθυμοι, μπορείτε να δοκιμάσετε το γνωστό κοκτέιλ στο Ντόσον Σίτι του Γιούκον.
Το σαλούν Sourdough έχει σήμερα 10 δάχτυλα που διατηρούνται σε αλάτι και θα προστεθούν και τα δάχτυλα του Γκρίφιθς. Ο διευθυντής του σαλούν, ο Τζον Κλούνκραμερ αναφέρει: «Πάντα προτιμούμε τα μεγάλα δάχτυλα.» Οι επισκέπτες πρέπει να βρουν τον Κάπτεν Ρίβερ Ρατ, που αναλαμβάνει να βεβαιωθεί πως τα χείλη τους αγγίζουν το δάχτυλο, αλλιώς δεν θα λάβουν την επίσημη αναγνώριση από το σαλούν. Επειδή τα δάχτυλα διατηρούνται σε αλάτι, συνιστάται να πίνονται με ένα σφηνάκι τεκίλα. 

Τις περισσότερες φορές, το κοκτέιλ Sourtoe αποτελείται από ένα μείγμα καναδικού ουίσκι, μελιού και ένα δάχτυλο. 

Σύμφωνα με αναφορές, περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν δοκιμάσει αυτό το ποτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου