Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Ντέιβ Μπατίστα: Το «Θηρίο» που έδειρε τον Τζέιμς Μποντ έχει τατουάζ με την Ελληνική σημαία στο μπράτσο

Όταν κανείς σκέφτεται τον πράκτορα 007, δύσκολα μπορεί να τον φανταστεί να χάνει.


Κι όμως, στη ταινία του Τζέιμς Μποντ «Spectre», ο θρυλικός χαρακτήρας του Ιαν Φλέμινγκ ηττάται σε μια σκηνή μάχης από ένα «θηρίο»: πρόκειται για τον Αμερικανό ηθοποιό και διάσημο παλαιστή Ντέιβ Μπατίστα, ο οποίος έχει Ελληνική και φιλιππινεζική καταγωγή.
Ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στους αγώνες πάλης WWE και τέσσερις φορές νικητής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Βαρέων Βαρών Μπατίστα, ο οποίος στο ρινγκ είχε το παρατσούκλι «το θηρίο» («the animal»), δεν έχει επισκεφθεί τη χώρα μας.
Ομως νιώθει τόσο περήφανος για την καταγωγή του, που έχει κάνει στο αριστερό του μπράτσο τατουάζ με την Ελληνική σημαία (μαζί με εκείνη των Φιλιππίνων), και έναν αρχαιοελληνικό μαίανδρο στον βραχίονα.
«Οι Έλληνες είναι παντού», έχει πει ο ίδιος γελώντας σε συνέντευξή του. Εκτός από τις διακρίσεις του στην πάλη, ο 45χρονος Μπατίστα ασχολείται εδώ και μία πενταετία με την ηθοποιία και έχει παίξει σε διάφορες ταινίες με αποκορύφωμα τη νέα ταινία Μποντ και την περσινή «Guardians of the Galaxy» («Φύλακες του Γαλαξία»).
Ομως ο ίδιος δηλώνει ότι θα ήθελε πολύ να είναι στο καστ μιας ταινίας με θέμα την αρχαιοελληνική μυθολογία. Πέρυσι στην πρεμιέρα του «Guardians of the Galaxy», μιλώντας με Ελληνα δημοσιογράφο, απέδωσε το πάθος με το οποίο υποδύθηκε τον ρόλο του σε εκείνη την ταινία… στο ότι είναι Ελληνας και εξομολογήθηκε:
«Θα ήθελα να παίξω σε ταινία για την Ελληνική μυθολογία, για παράδειγμα στον »Ηρακλή». Ακόμα και σε μια ρομαντική κομεντί που θα βασίζεται στην Ελλάδα, όπως ήταν το »Γάμος αλά Ελληνικά»».
007
Μοιάζω με Ελληνα
«Είμαι περήφανος για την ελληνική καταγωγή μου και όσο μεγαλώνω μοιάζω όλο και περισσότερο με Ελληνα», έχει πει χαρακτηριστικά ο Ελληνοφιλιππινέζος Μπατίστα και έχει δηλώσει την επιθυμία του να επισκεφθεί και να εξερευνήσει την Ελλάδα μαζί με τη σύζυγό του. Ο παλαιστής και ηθοποιός παντρεύτηκε τον περασμένο μήνα την τρίτη σύζυγό του, Σάρα Τζέιντ, μια καθηγήτρια pole dancing, ενώ έχει δύο κόρες από προηγούμενο γάμο.
Γεννηθείς σε φτωχή συνοικία της Ουάσιγκτον το 1969 από πατέρα Φιλιππινέζο και μητέρα Ελληνίδα, που πήραν διαζύγιο, ο Μπατίστα πέρασε πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια, μέσα στη φτώχεια, τη βία, την παρανομία και τα ναρκωτικά, για τα οποία δεν φοβάται να μιλήσει.
Στην αυτοβιογραφία του «Batista Unleashed» εξομολογήθηκε ότι στην ηλικία των 9 ετών είχε γίνει αυτόπτης μάρτυρας τριών δολοφονιών στη γειτονιά του και αφηγήθηκε πολλές ανατριχιαστικές σκηνές που είχαν εκτυλιχθεί μπροστά στα μάτια του.
Παράτησε μικρός το σχολείο και στα 13 του χρόνια έκλεβε αυτοκίνητα και είχε ήδη συλληφθεί μερικές φορές.
Πριν γίνει μπόντι μπίλντερ και πρωταθλητής της πάλης εργάστηκε σκληρά, για μια περίοδο και ως πορτιέρης σε νυχτερινό κέντρο, όπου έμπλεξε σε καβγά τραυματίζοντας σοβαρά δύο ανθρώπους, περιστατικό για το οποίο συνελήφθη και καταδικάστηκε σε έναν χρόνο φυλάκισης με αναστολή.
Η ζωή του όμως άλλαξε, όπως ο ίδιος λέει, όταν στη ζωή του μπήκε το μπόντι μπίλντινγκ. Παρά τα εμφανή σωματικά του προσόντα (ύψος 1,98 μέτρα και βάρος 130 κιλά), λόγω των οποίων υποδύεται «μάτσο» ήρωες, ο Μπατίστα εξομολογήθηκε ότι στο «Spectre» δεν ήθελε να υποδυθεί έναν γεροδεμένο τύπο που το μόνο που κάνει είναι να δέρνει, αλλά ήθελε ο χαρακτήρας του να έχει βάθος.
Πάντως, ο πρώην παλαιστής ως Mr. Hinx έπαιξε ξύλο… στην πραγματικότητα με τον Ντάνιελ Κρεγκ στα γυρίσματα της σκηνής μάχης που είχαν και τραυματίστηκαν και οι δύο.
Εχασαν τον έλεγχο
Οπως οι ίδιοι αφηγήθηκαν, μπήκαν στο πετσί του ρόλου τους με αποτέλεσμα να χάσουν τον έλεγχο: ο Κρεγκ έσπασε τη μύτη του Μπατίστα και ο πρώην παλαιστής χτύπησε τον Κρεγκ στο ήδη καταπονημένο γόνατό του, κάτι που τον οδήγησε στο νοσοκομείο για επέμβαση και διέκοψε τα γυρίσματα για δύο εβδομάδες!
Σημειώνεται ότι ο Μίστερ Χινξ δεν είναι ο κύριος εχθρός του Μποντ στην ταινία, αλλά το πρωτοπαλίκαρο του «κακού», τον οποίον ενσαρκώνει ο Κρίστοφ Ουόλτς. «Οταν γνώρισα τον (σκηνοθέτη) Σαμ Μέντες του έκανα μόνο δύο ερωτήσεις. Εάν ο Μίστερ Χινξ είναι σκληρός τύπος -και απάντησε »ναι»- και αν είναι έξυπνος – και απάντησε »πολύ». Αυτό μ” αρέσει στον Μίστερ Χινξ. Είναι καλοντυμένος και με καλούς τρόπους, δεν θέλει απλώς να δέρνει. Εχει αίσθηση του χιούμορ», ανέφερε ο 45χρονος για τον ρόλο του. Πρόσφατα ο σωματώδης ηθοποιός κατάφερε να πάρει άλλον έναν ρόλο κακού, αυτόν του Kάργκαν στη νέα ταινία «Highlander».
Τα ταμεία έχει σπάσει στη Βρετανία το «Spectre», το οποίο θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 12 Νοεμβρίου. Η πολυαναμενόμενη 24η ταινία του Τζέιμς Μποντ (δεύτερη και για τον πρωταγωνιστή Ντάνιελ Κρεγκ και για τον σκηνοθέτη Σαμ Μέντες) σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων όλων των εποχών στην πατρίδα του πράκτορα 007.
Η ταινία, στην οποία επίσης πρωταγωνιστούν λαμπερά ονόματα όπως η Μόνικα Μπελούτσι, ο Κρίστοφ Ουολτς και η Λεά Σεντού, κατάφερε να καταρρίψει το ρεκόρ που είχε ο Χάρι Πότερ σε εισπράξεις και να θέσει πολύ ψηλά τον πήχη για τα μπλοκμπάστερ που θα ακολουθήσουν.
Την πρώτη μόλις εβδομάδα προβολής της στις βρετανικές αίθουσες η νέα ταινία Μποντ κατάφερε να φέρει εισπράξεις 41,3 εκατ. λιρών, ξεπερνώντας το ρεκόρ που διατηρούσε για 11 ολόκληρα χρόνια η βασισμένη στο βιβλίο της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ «Ο Χάρι Πότερ και ο αιχμάλωτος του Αζκαμπάν» (23,88 εκατ. λίρες).
Βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί ότι και οι δύο ταινίες χρησιμοποίησαν εορταστικές περιόδους για να κάνουν την πρεμιέρα τους, ημέρα Δευτέρα, κάτι που ανέβασε κατά πολύ το σύνολο της πρώτης εβδομάδας κυκλοφορίας τους.
Χαμηλά ο πήχης στις ΗΠΑ. Πάντως φαίνεται ότι οι ΗΠΑ δεν περιμένουν με την ίδια ανυπομονησία τον καινούριο Τζέιμς Μποντ και, σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι πωλήσεις θα είναι αρκετά χαμηλότερες (70 με 75 εκατ. δολάρια) από εκείνες του προηγούμενου «Skyfall», που είχε σπάσει το ρεκόρ πωλήσεων ταινίας Μποντ στις ΗΠΑ (88 εκατ. δολάρια).
Τα γυρίσματα της ταινίας «Spectre» έγιναν στις Αλπεις, στο Λονδίνο, το Μαρόκο και το Μεξικό, ενώ για πρώτη φορά σε ταινία Μποντ εμφανίζεται μια Aston Martin που έχει σχεδιαστεί ειδικά για την ταινία. Κατασκευάστηκαν 10 αυτοκίνητα με ειδικό σκελετό και υψηλή επιτάχυνση, τα οκτώ από τα οποία χρησιμοποιούνται σε μια εντυπωσιακή σκηνή κυνηγητού μαζί με επτά Jaguar.

ΕΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΑ, ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου