Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Vs FIDEL CASTRO

 Ο δημοσιογράφος Βασίλης Κασιμάτης σε μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση του στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook κάνει σύγκριση μεταξύ του δικτάτορα Παπαδόπουλου και του Φιτέλ Κάστρο, γεγονός που προκάλεσε ποικίλα σχόλια.

Ο εν λόγω δημοσιογράφος αναφέρει τα εξής:

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Vs FIDEL CASTRO. (ληγμένα παίρνετε ορισμένοι;)
Μετά την είδηση του θανάτου του Castro παρατήρησα πάλι ότι σαν λαός είμαστε παγίως διαιρεμένος και ότι δεν ξέρουμε ούτε τι θέλουμε, αλλά ούτε και το τι μας γίνεται. Τσακωνόμαστε για όλα. Άλλοι χάρηκαν για το θάνατο του Κάστρο και άλλοι λυπήθηκαν εκφράζοντας το θαυμασμό τους.

Το τρελό είναι ότι άλλοι έχουν να πουν τα χειρότερα για τον επί 57 ολόκληρα χρόνια Κουβανό επαναστάτη - δικτάτορα και άλλοι (κυρίως αριστεροί) βρήκαν να πουν το καλό τους.
Θυμίζω όμως.. ότι ο Έλληνας επαναστάτης - δικτάτορας, Γεώργιος Παπαδόπουλος πήρε την εξουσία ανατρέποντας ένα εντελώς σάπιο πολιτικό σύστημα τότε το '67, όπως κι ο Κάστρο το '59!! 

Μετέπειτα νοικοκύρεψε το τόπο, όπως κι ο Κάστρο!!
Έφτιαξε τη παιδεία και την υγεία, όπως κι ο Κάστρο!!
Στηρίχθηκε στη μια εκ των δύο τότε μεγάλων δυνάμεων (Αμερική), όπως κι ο Κάστρο (Ρωσία)!!
Έκανε τόσα έργα σε 7 χρόνια όσα δεν πρόλαβε να κάνει ο Κάστρο σε 57 χρόνια! 

ΟΙ διαφορές Παπαδόπο
υλου - Κάστρο ήταν, ότι στην Ελλάδα ενισχύθηκε το ιδιωτικό επιχειρείν και όποιος δεν ήταν τεμπέλης έβγαζε λεφτά και πρόκοβε. Αυτό δεν συνέβη ποτέ στη Κούβα.
Οι περιορισμοί των ατομικών ελευθεριών στην Ελλάδα δεν ήταν ούτε στο 10% της Κούβας. 

Επίσης οι Ελληνίδες επί Παπαδόπουλου δεν εκδίδονταν ως πόρνες όπως στη Κούβα, που είναι η μόνη χώρα που μπορείς να πάρεις στο κρεβάτι σου 3 γενιές. Γιαγιά 48 ετών, κόρη 30 και εγγονή 16. Με 30 ευρώ και τις τρεις μαζί! Το λένε "οικογενειακό"!

Την ίδια ώρα η περιουσία της οικογένειας Κάστρο με τα 9 παιδιά της ανέρχεται σε δισεκατομμύρια δολάρια, όταν οι Έλληνες καθεστωτικοί του Παπαδόπουλου, πέθαναν όλοι φτωχοί!

Τέλος, στην Ελλάδα όσοι φυλακίστηκαν ήταν αντικαθεστωτικοί, σε αντίθεση με τη Κούβα που 57 χρόνια τώρα φυλακίζονται και σαπίζονται στο ξύλο, αδιακρίτως.
Ο Κουβανός δεν έχει το δικαίωμα να πάει σε άλλη περιφέρεια δίχως να πάρει άδεια από τις αρχές. Δηλαδή ας πούμε από το Varadero στην Avana. Θεσσαλονίκη-Αθήνα "ένα πράμα"... απαγορεύεται!

Και αναρωτιέμαι... βρε σεις Έλληνες ... ληγμένα παίρνετε;
Όσοι σήμερα υμνείτε το Κάστρο (κυρίως αριστεροί) γιατί σιχτιρίζετε το Παπαδόπουλο; Ίδιοι σαν 2 σταγόνες νερού ήταν! Άμα βάζετε like στον Κάστρο, βάλτε like και στον Παπαδόπουλο.

Τι κακό έκανε ο Παπαδόπουλος που δεν έκανε ο Κάστρο;
Αλλά και τι καλό έκανε ο Κάστρο που δεν έκανε ο Παπαδόπουλος;

Και επειδή με την ιστορία οι συμπολίτες μου ... δεν τό'χουν... ας τα βρουν με το καθρέπτη τους πριν ξανανοίξουν το στόμα τους, γιατί η πολύ ημιμάθεια τους έχει βλάψει σοβαρά την υγεία. Θανάσιμα... την εγκεφαλική!

Τέλος για να μην βιαστούν κάποια τρολάκια να πιάσουν το φτυάρι, καθιστώ σαφές ότι δεν είμαι χουντικός και δεν εκφράζω μέσω αυτού του κειμένου τίποτα εναντίον ή υπέρ, του ενός ή του άλλου δικτάτορα. 

Παρατηρήσεις κάνω.
Δημοσιογράφος είμαι, αυτή είναι η δουλειά μου.
Έρευνα και ... "διάσωση" !! ;)
Άλλωστε η χειρότερη έκφανση της δικτατορίας δεν ήταν ούτε του Παπαδόπουλου, ούτε το Κάστρο.
Είναι αυτή που βιώνουμε σήμερα στην χώρα μας. Και τα αποτελέσματα οδυνηρά!!. "


Να σημειωθεί ότι το 365days-2blog δεν υιοθετεί οτιδήποτε από τα προαναφερθέντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου