Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Τρελάθηκε(!) ο Κιμ Γιονγκ Ουν: Απειλεί με νέα δοκιμή έκρηξης πυρηνικής κεφαλής

Τρελάθηκε(!) ο Κιμ Γιονγκ Ουν: Απειλεί με νέα δοκιμή έκρηξης πυρηνικής κεφαλήςΥπογραμμίζοντας ότι το νέο του «εγχείρημα» θα πραγματοποιηθεί πολύ «σύντομα», προκειμένου με αυτό τον τρόπο να ενισχυθεί η ισχύς του, ανεβάζει σε επικίνδυνο βαθμό τους τόνους της αντιπαράθεσης μετά την επιβολή νέων κυρώσεων από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και ενεργοποιεί τον «κόκκινο συναγερμό»


Νέες απειλές εκτόξευσε σήμερα ο ηγέτης - δικτάτορας της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιόνγκ Ουν, λέγοντας ότι η χώρα του βρίσκεται ένα βήμα πριν την υλοποίηση νέας δοκιμής έκρηξης πυρηνικής κεφαλής και βαλλιστικών πυραύλων, ικανών να τη μεταφέρουν,  σύμφωνα με όσα μεταδίδει το επίσημο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Υπογραμμίζοντας ότι το νέο του «εγχείρημα» θα πραγματοποιηθεί πολύ «σύντομα», προκειμένου με αυτό τον τρόπο να ενισχυθεί η ισχύς του, ανεβάζει σε επικίνδυνο βαθμό τους τόνους της αντιπαράθεσης μετά την επιβολή νέων κυρώσεων από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και ενεργοποιεί τον «κόκκινο συναγερμό».



Κατά τις πληροφορίες που φέρνει στο φως το κρατικό πρακτορείο, ο ίδιος έχει διατάξει το οπλικό πρόγραμμα να ολοκληρωθεί με κάθε λεπτομέρεια. 

Κρατικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο βορειοκορεάτης ηγέτης ανακοίνωσε, επίσης, ότι ετοιμάζει κι άλλες ρουκέτες, ικανές να μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές. 

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας προετοιμάζει τη χώρα του, έτσι να είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα οποιαδήποτε στιγμή και να είναι επίσης έτοιμη να προχωρήσει σε μια προληπτική επίθεση εναντίον οποιοδήποτε εχθρού. 

Η στρατηγική του Βορειοκορεάτη ηγέτη που ανακοινώθηκε από τα κρατικά μέσα της χώρας του πιθανόν να έχουν ως σκοπό να ασκηθεί πίεση στη διεθνή κοινότητα, μετά την επιβολή βαρύτερων κυρώσεων εις βάρος της Κυβέρνησής του από το συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι νέες «σκληρές» κυρώσεις του ΟΗΕ επιβλήθηκαν μετά την τέταρτη πυρηνική δοκιμή της χώρας στις 6 Ιανουαρίου, όταν ο Κιμ ισχυρίστηκε ότι πυροδότησε μια βόμβα υδρογόνου*



Έχοντας ήδη ανεβάσει τους ρητορικούς τόνους, με φόντο το ήδη τεταμένο κλίμα στη κορεατική χερσόνησο, το βορειοκορεατικό καθεστώς ισχυρίζεται την ίδια στιγμή ότι έχει καταφέρει να κατασκευάσει μικρού μεγέθους πυρηνικές κεφαλές -που θα μπορούν να τοποθετούνται σε πυραύλους- αναπτύσσοντας έτσι την επιχειρησιακή δυνατότητα του οπλοστασίου της. 

Ο Κιμ έχει καλέσει το στρατό του να προετοιμαστεί να προβεί σε «προληπτικές επιθέσεις» εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και της Νότιας Κορέας και να βρίσκεται σε ετοιμότητα για να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα.

Την ώρα που ο ΚΙμ Γιονγκ Ουν απειλεί να πραγματοποιήσει σύντομα νέα δοκιμή έκρηξης  πυρηνικής κεφαλής και βαλλιστικών πυραύλων, με δυνατότητα να φέρουν πυρηνική κεφαλή, οι μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη αποδοκιμάζουν τα επικίνδυνα «παιχνίδια» του...




*Τι είναι η βόμβα υδρογόνου

Η βόμβα υδρογόνου είναι ένα σύγχρονο θερμοπυρηνικό όπλο, εκρηκτικό μηχάνημα, που η λειτουργία του βασίζεται στη σύντηξη πυρήνων βαρέων ισοτόπων του υδρογόνου (δευτερίου και τριτίου) σε πυρήνες ηλίου.

Κατά τη σύντηξη αυτή παράγεται τεράστια ποσότητα ενέργειας που συνοδεύεται από μεγάλο θερμικό κύμα, ωστικό κύμα και ραδιενεργό ακτινοβολία.

Η Υδρογονοβόμβα, όπως επίσης λέγεται, αναπτύχθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1950, και από τις δύο πλευρές του τότε «Ψυχρού πολέμου», και μέχρι σήμερα αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα όπλα μαζικής καταστροφής στον πλανήτη.

Γνωστή διεθνώς και ως H-Bomb (Hydrogen Bomb), συγκριτικά είναι 100 έως και 1.000 φορές πιο καταστροφική απ' ό,τι μια απλή ατομική βόμβα σχάσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου