Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Δείτε πως θα προστατεύεται το σπίτι σας από διαρρήκτες το 2025 [Βίντεο]

Από συστήματα συναγερμού που προσδιορίζουν τους εισβολείς, ρομποτικούς φύλακες, ακόμη και πυργίσκους με «όπλα» θα έχουν στην διάθεσή τους οι ιδιοκτήτες σπιτιού του μέλλοντος για την προστασία της περιουσίας τους από ότι σήμερα.





Μια έκθεση για το μέλλον της εγχώριας ασφάλειας προβλέπει ένα μέλλον υψηλής τεχνολογίας που θα αφήσει τους διαρρήκτες μακριά από το σπίτι σας.
Για παράδειγμα, συστήματα συναγερμού θα μπορούσαν να φωνάξουν στους εισβολείς, ενώ ανεξίτηλο σπρέι θα μπορούσε να τους κάνει να ξεχωρίζουν σε περίπτωση διαφυγής, και μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα μπορούσαν να τους κυνηγήσουν.
Έρευνα της εταιρείας ADT αναφέρει ότι μόνο τέσσερις στους δέκα ανθρώπους αισθάνονται ασφαλείς στο σπίτι τους, ενώ ένας στους δέκα πιστεύει ότι το σπίτι του είναι σε μεγαλύτερο κίνδυνο σήμερα από ότι ήταν μόλις πριν από πέντε χρόνια.
adt
Ωστόσο, η έκθεση, που έχει συγγράψει ο μελλοντολόγος Δρ Ian Pearson, προβλέπει μια πληθώρα λύσεων υψηλής τεχνολογίας που θα είναι διαθέσιμη σε μόλις μια δεκαετία.
Βραχυπρόθεσμα, αυτό προβλέπει ότι οι μικροσκοπικές κρυφές κάμερες θα είναι σύντομα γύρω από το σπίτι και κατοικημένες γειτονιές, και θα μπορούσαν ακόμη και να σταματήσουν τις διαρρήξεις πριν αυτές συμβούν.
adt
Η νέα γενιά ευφυών συστημάτων συναγερμού που θα εγκατασταθεί στα σπίτια, θα επικοινωνούν μεταξύ τους, συλλέγοντας στοιχεία, από τη συμπεριφορά ενός υπόπτου ξένου στο δρόμο ή ακόμα και να προειδοποιεί άλλους που βρίσκονται σε κίνδυνο.
Τα συστήματα συναγερμού θα μπορούν να εκπέμψουν ένα ήχο χαμηλών συχνοτήτων ή φως στροβοσκόπιων υψηλής έντασης, για να αποπροσανατολίσει τους εισβολείς και να τους αναγκάσει να φύγουν με άδεια χέρια.
Έξυπνα πιστόλια νερού σε κήπους θα μπορούσαν να αποτρέψουν τυχόν εισβολείς, ενώ μη επανδρωμένα αεροσκάφη, θα είναι σε θέση να ακολουθήσουν τους εγκληματίες, όταν προσπαθούν να αποδράσουν, και να χρησιμοποιηθεί το βίντεο σαν απόδειξη για την σύλληψη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου