Σάββατο 22 Απριλίου 2017

H «περίεργη» σύμπτωση πριν τον θάνατο του Στάθη Ψάλτη και του Σωτήρη Μουστάκα
Αναμφισβήτητα, ο Σωτήρης Μουστάκας και ο Στάθης Ψάλτης είναι δυο από τους μεγαλύτερους κωμικούς ηθοποιούς της Ελλάδας και οι σπουδαιότεροι ηθοποιοί της γενιάς τους. Η μοίρα, όπως όλα δείχνουν τους επιφύλασσε κάτι κοινό πριν το θάνατο τους...

Ο Στάθης Ψάλτης και ο Σωτηρής Μουστάκας, έπαιξαν πριν πεθάνουν, σε ταινίες του Γιάννη Σμαραγδή που αφορούσαν βιογραφίες σπουδαίων Ελλήνων, αλλά και οι δυο δεν πρόλαβαν να τις δουν στους κινηματογράφους. Ενώ, πέθαναν και οι δυο στα 66 τους έτη.
Την Παρασκευή το μεσημέρι, ο Στάθης Ψάλτης άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», που νοσηλευόταν τον τελευταίο καιρό. Ο ηθοποιός δεν πρόλαβε να δει την τελευταία ταινία που συμμετείχε και αναμένεται να βγει στους κινηματογράφους τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Πρόκειται για την ταινία «Νίκος Καζαντζάκης», σε σκηνοθεσία του Γιάννη Σμαραγδή στην οποία ο ηθοποιός υποδύθηκε τον ηγούμενο της Μονής Σινά.
«Περίεργη» σύπτωση μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς πως το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί και με τον Σωτήρη Μουστάκα. Η τελευταία ταινία που συμμετείχε ο μεγάλος κωμικός ήταν το «Ελ Γκρέκο» σε σκηνοθέσια πάλι του Γιάννη Σμαραγδή. Ο ηθοποίος δεν πρόλαβε ούτε αυτός να δει στους κινηματογράφους την ταινία, καθώς έφυγε από την ζωή στις 4 Ιουνίου το 2007. Η ταινία προβλήθηκε στους κινηματογράφους λίγους μήνες αργότερα, τον Οκτώμβριο του 2007 και στους τίτλους αρχής, δίπλα από το όνομα του ηθοποιού υπήρχε ένας μικρός  σταυρός.
Το ίδιο ίσως να συμβεί και στους τίτλους αρχής της ταινίας ««Νίκος Καζαντζάκης», δίπλα από το όνομα του Στάθη Ψάλτη.
Ο Σωτήρης Μουστάκας στην τελευταία του εμφάνιση πριν πεθάνει, στο ρόλο του ζωγράφου Τιτσιάνο, δασκάλου του Ελ Γκρέκο
Αποτέλεσμα εικόνας για μουστακας σωτηρης ελ γκρεκο
Ο Στάθης Ψάλτης στην τελευταία του εμφάνιση πριν πεθάνει, στο ρόλο του ηγούμενου της Μονής Σινά
Η ταινία του Στάθη Ψάλτη που δεν έχει προβληθεί ακόμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου