Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Τα Χασαμπουλιά : Η ταινία που αύξησε τις γεννήσεις στη Κύπρο!


Η επική ταινία "Τα Χασαμπουλιά" είναι μια ταινία με δράση, sex, κυνηγητό και άγριο πιστολίδι, πρωτοποριακή για τα κυπριακά δεδομένα! 

















Η ταινία είναι γυρισμένη το 1974 και αναφέρεται στο 1887 και συγκεκριμένα στα αδέρφια Χασαμπουλή όπου την εποχή εκείνη αποτελούσαν μια από τις μεγαλύτερες συμμορίες ληστών στη Κύπρο. 














Είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα από τα οποία εμπνεύστηκε ο σκηνοθέτης της ταινίας Κώστας Δημητρίου.








Το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας είχε γυριστεί πριν την εισβολή του 1974 στη Κύπρο και μετά την εισβολή τα τελευταία 20 λεπτά γυρίστηκαν στην Ελλάδα. Ο σκηνοθέτης τότε αναγκάστηκε να βάλει στη ταινία γυμνές σκηνές, τολμηρές για την εποχή εκείνη, ακολουθώντας τις συμβουλές Ελλαδιτών συναδέλφων του, ώστε η ταινία να γίνει εμπορικότερη και βεβαίως να συμπληρωθούν τα εναπομείναντα 20 λεπτά. Είναι γεγονός πως μετά την προβολή της ταινίας αυξήθηκαν οι γεννήσεις στη Κύπρο, λόγω του ότι η κλειστή κυπριακή κοινωνία δεν είχε τα απαραίτητα σεξουαλικά ερεθίσματα. 

Με λίγα λόγια ο κόσμος έβλεπε την ταινία, μετά πήγαινε σπίτι του και έκανε παιδιά! Να σημειωθεί ότι ο κινηματογράφος την συγκεκριμένη εποχή ήταν πολύ διαδεδομένος στη Κύπρο αφού υπήρχαν πολλές κινηματογραφικές αίθουσες ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα χωριά της Κύπρου.


Η ταινία έσπασε κάθε εισπρακτικό ρεκόρ στη μεγαλόνησο ξεπερνώντας κατά πολύ τις 400 χιλιάδες εισιτήρια, αριθμός που σήμερα είναι πάρα πολύ δύσκολο να ξεπεραστεί στη Κύπρο. Δηλαδή η μισή Κύπρος είδε την ταινία. Βέβαια μπορεί να συντέλεσαν οι γυμνές σκηνές στη προσέλκυση του κόσμού, όμως δεν ήταν η αιτία της αυξημένης προσέλευσης αφού ήταν η πρώτη Κυπριακή κινηματογραφική ταινία που η παραγωγή της ήταν τόσο επαγγελματική λόγω και της εμπειρίας του σκηνοθέτη της, ο οποίος είχε σπουδάσει στο Λονδίνο.


Στην ταινία έπαιξαν τα μεγαλύτερα Κυπριακά ονόματα του χώρου όπως ο Στέλιος Καυκαρίδης, Ανδρέας Μουσουλιώτης, Αντώνης Κατσαρής, Νίκος Χαραλάμπους και πολλοί άλλοι γνωστοί Κύπριοι ηθοποιοί. Παραγωγός και σκηνοθέτης ήταν ο Κώστας Δημητρίου.



LIKE US ON FACEBOOK : Το πιο ανατρεπτικό blog βρίσκεται στο Facebook!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου