Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Covid-19: Οι μεγαλύτερες θεωρίες συνομωσίας για την πανδημία

Ο κορονοϊός είναι το μεγαλύτερο θέμα συζήτησης των τελευταίων ημερών. Έχουν χαθεί τόσες ζωές, ο αριθμός των ασθενών αυξάνεται ώρα με την ώρα και εμείς δε βγαίνουμε από το σπίτι.
Θεωρίες συνωμοσίας για τον Ντιν Κουντζ και τον κοροναϊό στα social ...



Γνωρίζουμε ότι ο ιός εμφανίστηκς στην πόλη Wuhan της Κίνας. Βασιζόμαστε στους επιστήμονες για την ενημέρωσή μας και προσπαθούμε να αποφεύγουμε την παραπληροφόρηση. Κάποιοι, όμως, είναι πεπεισμένοι πως όλη αυτή η κατάσταση είναι το αποτέλεσμα ενός καλά οργανωμένου σχεδίου.
Παρακάτω, βρίσκονται οι πιο ανατριχιαστικές και αληθοφανείς θεωρίες συνομωσίας για την πανδημία:
Είναι βιολογικό όπλο
Μία ομάδα Κινέζων επιστημόνων στον Καναδά, κατηγορήθηκε για κατασκοπεία και της αφαιρέθηκε η άδεια πρόσβασης στο Εθνικό Μικροβιολογικό Εργαστήριο της χώρας, στο οποίο γίνονται έρευνες για μερικές από τις πιοθανατηφόρες παθογένειες. Αυτό πυροδότησε τις φήμες περί συνομωσίας της Κίνας ενάντια στη Βόρειο Αμερική.
Ο Δρ. Francis Poyle, δημιουργός του Bio Weapons Act, υποστηρίζει πως «ο κορονοϊός είναι ένα βιολογικό όπλο με σχεδιασμό γονιδιωμάτων DNA.»
Φυσικά, δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτα τέτοιο.
Οι Simpsons τον είχαν προβλέψει
Η διάσημη σειρά, The Simpsons, είναι γνωστή πέρα από την τεράστια επιτυχία και τις αστείες σκηνές, για κάτι πολύ σημαντικό: Έχει προβλέψει σημαντικά γεγονότα. Από την εκλογή του Trump στις ΗΠΑ μέχρι την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, θα μπορούσαμε να τη θεωρήσουμε άξιο δάδοχο του Νοστράδαμου.
Σε ένα επεισόδιο του 1993, είδαμε το Homer Simpson και το Διευθυντή Skinner να αρρωσταίνουν από την Osaka flu (γρίπη της Οσάκα). Όλα ξεκίνησαν όταν ένας υπάλληλος εργοστασίου της ιαπωνικής πόλης έβηξε επάνω σε ένα πακέτο για τον πρώτο. Τότε ο ιός εξαπλώθηκε παντού, δημιουργώντας καταστάσεις σαν αυτές που σήμερα βιώνουμε.
Στις 20 Φεβρουαρίου κυκλοφόρησε μία φωτογραφία από το επεισόδιο αυτό με έναν παρουσιαστή ειδήσεων να διαβάζει από ένα χαρτί και στην οθόνη πίσω του να εμφανίζονται η λέξη «κορονοϊός» και μία γάτα. Η φωτογραφία αμέσως έγινε viral αλλά, όπως αποδείχθηκε, ήταν «πειραγμένη».
Ένα μυθιστόρημα τον είχε προβλέψει
Το 1981, ο Dean Koontz έγραψε το βιβλίο The Eyes of Darkness. Αφορά σε μία μητέρα που προσπαθεί να βρει τι συνέβη στο γιο της όταν εκείνος εξαφανίστηκε μυστηριωδώς. Τελικά, το αγόρι βρισκόταν στην Κίνα και συγκεκριμένα στη Wuhan, την πόλη όπου εμφανίστηκε ο ιός για πρώτη φορά.
Στη σελίδα 321, γράφει χαρακτηριστικά:
«Γύρω στο 2020 μία σοβαρή ασθένεια σαν την πνευμονία θα εξαπλωθεί σε όλον τον κόσμο, κάνοντας επίθεση στους πνεύμονες και τους βρογχικούς σωλήνες και θα αντισταθεί σε όλες τις γνωστές θεραπείες. Σχεδόν πιο περίπλοκο από την ίδια την ασθένεια, θα είναι το ότι θα εξαφανιστεί ξαφνικά όπως κι εμφανίστηκε, θα επιτεθεί ξανά δέκα χρόνια αργότερα, και μετά θα εξαφανιστεί εντελώς.»

Αναφέρει επίσης πως « ο Κινέζος επιστήμονας Li Chen αυτομόλησε στις ΗΠΑ έχοντας μαζί ένα δίσκο με το σημαντικότερο και πιο επικίνδυνο όπλο της Κίνας εδώ και μία δεκαετία. Το αποκαλούν Wuhan-400 επειδή σχηματίστηκε στα εργαστήρια του RDNA έξω από την πόλη Wuhan»

Προήλθε από Κινέζους που έφαγαν νυχτερίδες
Πρόκειται για κάτι που έχει διαδοθεί σε όλον τον κόσμο και προέκυψε αυθαίρετα, από  χρήστες των social media. Ο λόγος; Οι περισσότεροι κορονοϊοί προέρχονται από θηλαστικά και ο συγκεκριμένος ξεκίνησε σε μία αγορά άγριων ζώων στην Wuhan.  Αυτό, σε συνδυασμό με τα στερεότυπα για την ασιατική διατροφή, οδήγησε στο συμπέρασμα που έγινε viral.
Υπάρχει θεραπεία αλλά την κρατούν κρυφή
Κυριαρχεί η πεποίθηση πως οι κυβερνήσεις των κρατών κρατούν κρυφή τη θεραπεία από την πλειονότητα των πολιτών. Τη χορηγούν μόνο στους οικονομικά ισχυρούς, καθώς δεν ενδιαφέρονται για τον απλό λαό. Μαζί της, έχει αναπτυχθεί και εκείνη που θέλει την απαγόρευση άσκοπης κυκλοφορίας να είναι ένα καλά οργανωμένο σχέδιο, ώστε να ελέγχεται η κάθε μας κίνηση.
Η αλήθεια είναι πως υπάρχει ένα εμβόλιο που, όμως, δεν αφορά τον Covid-19. Προορίζεται για ένα άλλο είδος κορονοϊού, το οποίο εμφανίστηκε το 2002, επίσης στην Κίνα.


Πηγή: www.portraits.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου