Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Σκόρπισε τον τρόμο σε μια ολόκληρη πόλη χωρίς να σκοτώσει κανέναν

Σκόρπισε τον τρόμο σε μια ολόκληρη πόλη χωρίς να σκοτώσει κανένανΤο καλοκαίρι του 1942, ένας μυστηριώδης άνδρας έβαλε στο στόχαστρο αρκετούς κατοίκους της πόλης Pascagoula του Μισισιπή, όταν εκείνοι κοιμόντουσαν στα κρεβάτια τους τη νύχτα. Κανένας από αυτούς δεν βρέθηκε νεκρός, ούτε κακοποιήθηκε σεξουαλικά. Ο τρόπος που ο συγκεκριμένος άνδρας σκόρπισε τον τρόμο ήταν εξαιρετικά ασυνήθιστος.


Ο άνδρας λοιπόν έμπαινε στα σπίτια τους κατά την διάρκεια της νύχτας κρατώντας ένα ψαλίδι και τους έκοβε τα μαλλιά. Το πρωί όταν ξυπνούσαν, έβλεπαν το κεφάλι τους με περιέργεια και τρόμο. Εκείνη την περίοδο η Pascagoula είχε μια ασυνήθιστη αύξηση στον πληθυσμό της, αφού ήταν ένα από τα μέρη κατασκευής πολεμικών πλοίων.


Μέσα λοιπόν σε αυτό το σκηνικό, ξεκίνησε την δράση του o άνδρας που έμεινε γνωστός ως «Φαντομάς Κουρέας». Στις 5 Ιουνίου του 1942, μπήκε σε ένα δωμάτιο όπου κοιμούνταν δυο νεαρά κορίτσια. Ξύπνησαν εγκαίρως για να προλάβουν να τον δουν και τον περιέγραψαν ως έναν άνδρα «κάπως κοντό, κάπως χοντρό, που φορούσε ένα λευκό φούτερ». Και οι δυο ανακάλυψαν μετά από λίγο ότι τους έλειπαν αρκετά μαλλιά.

Λίγες ημέρες αργότερα, μπήκε και σε δεύτερο σπίτι. Φαίνεται πως είχε συγκεκριμένους στόχους αφού ξανά στο δωμάτιο που μπήκε κοιμόντουσαν ένα 6χρονο κορίτσι και ο δίδυμος αδελφός της. Της έκοψε αρκετά από τα μαλλιά της και έφυγε χωρίς να κάνει θόρυβο. Το μόνο στοιχείο που άφησε πίσω του ήταν μια πατημασιά γεμάτη με χώμα.Τέσσερις ημέρες αργότερα, τα... θύματά του ήταν αυτή τη φορά ένα ζευγάρι. Σε αντίθεση με της άλλες φορές, ο φαντομάς κουρέας χρησιμοποίησε βία και επιτέθηκε στο ζευγάρι με έναν λοστό. Ο άνδρας έπεσε αναίσθητος και η σύζυγός του έχασε αρκετά δόντια. Το περιστατικό συνέβη τόσο γρήγορα που κανείς από τους δυο δεν κατάφερε να τον δει. Και αυτή τη φορά δεν πήρε μαζί του τις αγαπημένες του τούφες.


Η τέταρτη και τελευταία επίθεση του έγινε μια Κυριακή βράδυ. Μια γυναίκα ξύπνησε εξαιτίας μιας παράξενης και δυσάρεστης μυρωδιάς. Το επόμενο πράγμα που θυμόταν ήταν πως ξύπνησε ξανά άρρωστη. Ο φαντομάς κουρέας μάλλον χρησιμοποίησε χλωροφόρμιο για να την αναισθητοποιήσει και έφυγε παίρνοντας μαζί του μερικά από τα μαλλιά της.


Ένας 57χρονος χημικός ονόματι William Dolan κατηγορήθηκε για την Τρίτη επίθεση στο ζευγάρι. Ο συγκεκριμένος άνδρας είχε πάει σχολείο στην Γερμανία και λέγεται πως ήταν υπέρ των Ναζί. Για τις άλλες επιθέσεις δεν κατηγορήθηκε κανείς, αν και πολλοί πίστευαν πως ο Dolan ευθυνόταν και γι’ αυτές, αφού η αστυνομία είχε βρει μια τούφα μαλλιά πίσω από το σπίτι του. Μέχρι σήμερα οι περισσότεροι συνεχίζουν να πιστεύουν πως ο Dolan ήταν ο φαντομάς κουρέας, αλλά κάποιοι θεωρούν πως έπεσε θύμα της «γερμανοφοβίας» της εποχής.


Η αστυνομία πιθανώς θέλησε να κλείσει γρήγορα την υπόθεση για να ησυχάσει τους κατοίκους. Αλλά αν ο Dolan δεν ήταν ο φαντομάς κουρέας, τότε η ταυτότητα του παραμένει άγνωστη, το ίδιο και τα παράξενα κίνητρά που τον οδήγησαν να κάνει διαρρήξεις και να κόβει μαλλιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου