Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Χάρτης αστρολογίας 2.200 ετών


Στην Κροατία ερευνητική ομάδα μετά από ανασκαφές σε σπηλιά ανακάλυψε τοναρχαιότερο αστρολογικό χάρτη. Ηλικίας περίπου 2.200 ετών...
Από την πρώτη στιγμή που ο αστρολογικός χάρτης είδε το φως στης σύγχρονης εποχής κάνουν λόγω ότι πιθανώς είναι το μεγαλύτερο γνωστό παράδειγμα ζωδιακού χάρτη που έρχεται από τον ελληνορωμαϊκό κόσμο.
Συγκεκριμένα η ερευνητική επιστημονική ομάδα ανακάλυψε 30 κομμάτια μιας πλάκας από ελεφαντόδοντο. Επάνω στην πλάκα ήταν χαραγμένα ζώδια : ο Καρκίνος, οι Δίδυμοι, οι Ιχθείς και ο Τοξότης.
Η αστρολογία γεννήθηκε στην Βαβυλώνα περίπου 2400 χρόνια πριν. Στη συνέχεια, πριν από 2.100 χρόνια περίπου εξαπλώθηκε στην Ανατολική Μεσόγειο και έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στην Αίγυπτο, την οποία εκείνη την εποχή κυβερνούσαν έλληνες βασιλείς.
Σύμφωνα με τους ειδικούς η Αστρολογία είναι η μελέτη του ανθρώπου σε σχέση με τα ουράνια σώματα. Και πιο συγκεκριμένα, η μελέτη των πλανητών. Είναι ένα σύστημα σκέψης που προσπαθεί να δείξει τη σχέση μεταξύ του ανθρώπου και της επιρροής των πλανητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου