Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Ο Ηλίας Κακλαμάνης σχολιάζει το ΟΧΙ της Κύπρου απέναντι στη Τρόικα

Όλος ο κόσμος θαύμασε το πρώτο ιστορικό όχι κάποιου κράτους απέναντι στη τρόικα την περασμένη Τρίτη. Ο θαυμασμός έγινε εντονότερος όταν αυτό το όχι προερχόταν από την μικρή Κύπρο. Ένα νησί με κάτοικους που περιγράφονταν πυκνά συχνά ως ξεροκέφαλοι, δουλευταράδες και πολυμήχανοι έδωσαν την ελπίδα σε καταπιεσμένους μνημονιακούς λαούς να αντιδράσουν. Ένα όχι που προς το παρόν εμπόδισε τα "έρμαια" να κατασπαράξουν τους κόπους βιοπαλαιστών, οι οποίοι εργάστηκαν για να βάλουν στη άκρη κάποια χρήματα που θα τους βοηθούσαν να σπουδάσουν τα παιδιά τους και θα τους εγγυόντουσαν καλύτερα γηρατειά. 



Ο Ηλίας Κακλαμάνης γράφει στο 365days-2blog για το ιστορικό όχι της κυπριακής βουλής στην απαίτηση της Τρόικας για κούρεμα των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες:   

Το Κυπριακό γενναίο ΟΧΙ


Τα ''ΝΑΙ'' είναι εύκολο να τα πει κανείς... Τα ''ΟΧΙ'' είναι δύσκολο...Τα δύσκολα όμως γράφουν ιστορία.... δηλαδή τα ''ΟΧΙ''.Και η μαρτυρική Κύπρος σε ένα από τα πιο δύσκολα σταυροδρόμια της ιστορίας της διάλεξε τα δύσκολα αλλα και τα ιστορικά. Διάλεξε ''ΟΧΙ'.
Ένα ''ΟΧΙ'' του Δαβίδ απέναντι στον Γολιάθ... Του Νέστορα απέναντι στον Λυγαιο. Και όλοι τη θαύμασαν! Και όλοι υποκλίθηκαν μπροστά της! Και όλοι ζηλέψαμε που δεν ημασταν Κύπριοι! Που δεν είπαμε εμείς αυτότο ''ΟΧΙ'' και ακούστηκε αυτό το ''ΟΧΙ'' μέχρι τα απέραντα του κόσμου!
Ακούστηκε πως οι καθαρές συνειδήσεις μπορούν να λένε ''ΟΧΙ''.
Οι μικροί και αδύνατοι μπορούν να λένε ''ΟΧΙ'' και μάλιστα σε Γίγαντες..
και δακρυσαμε.... Ώσπου λες και κάποιο μαγικό... λυχνάρι του Αλαντιν...
αλλαξε μαγικα... αντικατέστησε τα 3 γράμματα της Ιστορίας... με 3
γραμματα της αποριας... Το... ''ΟΧΙ'' με το.... ''ΝΑΙ''... Και σεβαστηκαμε
και αναρωτηθήκαμε... και δακρυσαμε... ψιθυρίζοντας μόνο... ΓΙΑΤΙ ?
Μήπως γιατί αυτοί οι καιροί δεν είναι για...''ΟΧΙ'' ? Δεν ξέρω η Ιστορία 
θα δείξει τι της ταίριαζε. Το ''ΝΑΙ''.... η το ....''ΟΧΙ''....?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου