Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Θεωρία συνωμοσίας ή πραγματικότητα; Το Ισλαμικό Κράτος «σταυρώνει» την Ευρώπη

Ειδικοί χαρτογράφησαν τα χτυπήματα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην Ευρώπη και έντρομοι «είδαν» να σχηματίζεται ένας σταυρός που κόβει στη μέση τη γηραιά ήπειρο.


Η είδηση δημοσιεύτηκε στα αγγλόφωνα Μέσα και αμέσως άρχισαν να εμφανίζονται θεωρίες συνωμοσίας και υστερίες δεισιδαιμονίας.

Κάποιοι είπαν ότι το Ισλαμικό Κράτος υπηρετεί τον αντίχριστο, κάποιοι άλλοι -πιο προσγειωμένοι- ότι απλά «σημαδεύει» στον χάρτη τον ιερό πόλεμο που έχει κηρύξει.

Όλες οι μονοθεϊστικές θρησκείες πιστεύουν στην Αποκάλυψη ή Δευτέρα Παρουσία ή Ημέρα της Κρίσεως.

Πρόκειται για μια αρχαία ζωροαστρική δοξασία των Περσών, η Αποκάλυψη, από τους οποίους την υιοθέτησαν οι Εβραίοι και στη συνέχεια πέρασε στους χριστιανούς και τους μουσουλμάνους.

Το Ισλαμικό Κράτος δεν αφήνει την Αποκάλυψη να συμβεί όποτε είναι να γίνει.

Έχει αποφασίσει να την προκαλέσει.

Δηλαδή, να προκαλέσει όλα εκείνα τα γεγονότα που αναφέρονται στο Κοράνι που θα έχουν ως αποτέλεσμα την Αποκάλυψη.

Αντιμετωπίζουν δηλαδή την Αποκάλυψη ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μελέτης Πολέμου (ISW – Institute for the Study of War), το οποίο σχεδίασε τον χάρτη, το Ισλαμικό Κράτος θα εντείνει τον ιερό πόλεμο (τζιχάντ) στην Ευρώπη και θα χτυπήσει και τη Βρετανία.

Πρόσφατα το Ισλαμικό Κράτος ανάρτησε βίντεο στα οποία ανακοινώνει ότι το μεγαλύτερο έπαθλό του θα είναι η Ρώμη, να την κατακτήσει και όχι απλά να τη χτυπήσει, ενώ ο πάπας Φραγκίσκος θεωρείται ως ένας από τους κύριους στόχους της οργάνωσης.

Βεβαίως ο εκπρόσωπος του Πάπα έχει μεταφέρει ότι ο Ποντίφηκας αδιαφορεί για τις απειλές της οργάνωσης και ενώ γνωρίζει τι λέει το Ισλαμικό Κράτος δεν το φοβάται.

Το Ισλαμικό Κράτος σε μια άλλη εικόνα που διέδωσε στο διαδίκτυο, δείχνει τη μαύρη σημαία του να κυματίζει τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό, θέλοντας να τονίσει ότι ο πόλεμός του είναι κυρίως θρησκευτικός.

Πρόσφατα το Ισλαμικό Κράτος κάλεσε για μια ακόμη φορά τους μουσουλμάνους, όπου κι αν βρίσκονται, «…να σκοτώσουν όλους τους σταυροφόρους που μπορούν, όπου κι αν τους βρίσκουν».

«Σε αυτή τη φάση της σταυροφορίας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, είναι πολύ σημαντικό οι επιθέσεις να γίνουν μέσα στις χώρες που συμμετέχουν στη συμμαχία ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γαλλία, στην Αυστραλία και στη Γερμανία».

«Κάθε μουσουλμάνος πρέπει να βγει από το σπίτι του, να βρει έναν σταυροφόρο και να τον σκοτώσει… Και έτσι το Ισλαμικό Κράτος θα συνεχίσει να υπάρχει μέχρι η σημαία του να κυματίσει στη Ρώμη».

Ο βοηθός καθηγητής στη Βοστόνη, Ρίτσαρντ Λαντς (Richard Landes), ο οποίος έχει μελετήσει το Ισλαμικό Κράτος ως μια αποκαλυπτική σέχτα, λέει ότι το Ισλαμικό Κράτος γνωρίζει ότι η στοχοποίηση της Ρώμης έχει έναν ισχυρό συμβολισμό. «Πράγματι, ακόμα ζούνε στον Μεσαίωνα, όταν η Ρώμη είχε μια απέραντη συμβολική ισχύ».

«Μέρος της επιτυχίας τους προέρχεται από την αδυναμία μας να κατανοήσουμε τι αντιμετωπίζουμε».

Ο καθηγητής Λαντς δεν αποδέχεται την άποψη ότι το Ισλαμικό Κράτος «σχεδιάζει» έναν σταυρό στον χάρτη με τα χτυπήματά του και θεωρεί ότι εάν το Ισλαμικό Κράτος ακολουθούσε ένα μοτίβο, αυτό θα ήταν μια ημισέληνος.

«Θέλουν να αναστατώσουν τις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Και μπορούν να έχουν μια ευκαιρία στην Ευρώπη, εν μέρει επειδή οι Ευρωπαίοι δεν είναι προετοιμασμένοι για μια σύγκρουση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου