Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Leonardo's Ring με τον Ηλία Κακλαμάνη και ένα εκλεκτό επιτελείο ηθοποιών!


Το να έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις επί σκηνής ηθοποιούς  "παλιάς κοπής" είναι πραγματικά απίστευτο συναίσθημα. Και το συναίσθημα αυτό για τους θεατρόφιλους γίνεται ακόμα εντονότερο όταν αυτού του είδους οι ηθοποιοί υποδύονται σπουδαίους ρόλους σε κλασικά αριστουργήματα.





Από τον Οκτώβριο απολαμβάνουμε τον μέγιστο Ηλία Κακλαμάνη στην παράσταση "Leonardo's Ring" στο θέατρο Κυψέλης. Το «Leonardo’s Ring», του βραβευμένου με 4 Τόνυ Rick Elice, θεωρείται ένα από τα καλύτερα σύγχρονα θεατρικά κείμενα, εφάμιλλο του «Shopping and Fucking» και του «Άγγελοι στην Αμερική». 

Πρόκειται για την ιστορία ενός δαχτυλιδιού που ταξιδεύει από χώρα σε χώρα για να ενώσει και να χωρίσει ανθρώπους, διαμέσου των αιώνων. Είναι το περίφημο δαχτυλίδι που φέρεται να σχεδίασε ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, το οποίο πέρασε από τα χέρια του Τσαϊκόφσκι, του Όσκαρ Ουάιλντ, του Ροδόλφο Βαλεντίνο, για να καταλήξει στις μέρες μας. 

Πραγματικά είναι μια εξαιρετική παράσταση και αξίζει να την δείτε διότι υπάρχουν σπουδαίους ερμηνείες από ανθρώπους που δεν είναι μόνο απλοί ηθοποιοί αλλά και αγωνιστές την ζωής.

Ένας από αυτούς είναι ο Ηλίας Κακλαμάνης που πριν μερικά χρόνια είχαμε κάνει ένα αφιέρωμα από τούτο το ιστολόγιο με τον μοναδικό τρόπο, που μόνο εμείς μπορούμε να γράψουμε.
Το άρθρο δημοσιεύεται με κάποιες μικρές αλλαγές:

Ηλίας Κακλαμάνης: Ο Ανυπότακτος!

Πάντα ήθελα να γράψω ένα άρθρο για τον Ηλία Κακλαμάνη αλλά δεν ήξερα απο που να αρχίσω... Για τον άνθρωπο Κακλαμάνη ή για τον ανθρωπιστή, τον δημοσιογράφο ή τον ηθοποιό, τον ατακαδώρο, τον ανυπότακτο, τον ακαλούποτο... όλα τα επίθετα που προανέφερα χαρακτηρίζουν τον μεγάλο Ηλία Κακλαμάνη!

Ο Ηλίας Κακλαμάνης είναι ο άνθρωπος που δεν φοβάται να πει την γνώμη του για ότι και αν ερωτηθεί. Απόδειξη αποτελεί η εκπομπή του "Γυμνοί στο διαδίκτυο" που απαντάει σε οτιδήποτε ερωτηθεί. Στη συγκεκριμένη εκπομπή τα χώνει σε όλους, συμβουλεύει τους άγνωστους φίλους του και πάντα έχει εκλεκτούς καλεσμένους!

Τι να πω τώρα για τον Θιασάρχη, τον σεναριογράφο, τον συγγραφέα και τον πάντα πρωτοπόρο Ηλία Κακλαμάνη; Έχει γράψει 5 κινηματογραφικά σενάρια, παρουσίασε 1500 ζωντανές ραδιοφωνικές εκπομπές, ενώ στη τηλεόραση έχει παρουσιάσει 4000 (!) εκπομπές. Έχει γράψει τραγούδια και τα τραγουδάει ο ίδιος ενώ έχει γράψει και βιβλία. Αλήθεια υπάρχει κανένας άλλος που να έχει κάνει τόσα πράγματα;


Και συνεχίζω.... ο αυθεντικός, ο αγονάτιστος Ηλίας Κακλαμάνης δεν διστάζει να πει τη γνώμη του και δεν είναι τυχαίο που ήταν ο πρώτος ηθοποιός που διαγράφηκε  από το σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Στη ερώτηση πως χαλαρώνει απαντάει χαμογελώντας "κάνοντας έρωτα". Ο πάντα αφοπλιστικός Ηλίας Κακλαμάνης δεν έχει παντρευτεί ποτέ του αλλά λατρεύει το άλλο φύλο. Δηλώνει ότι ο αγαπημένος του ηθοποιός είναι ο Νίκος Κούρκουλος ενώ δηλώνει το μεγάλο σεβασμό του στο Κώστα Χατζηχρήστο και Σωτήρη Μουστάκα. Θεωρεί την κορυφαία του στιγμή ως θιασάρχης όταν και ανέβασε το 1989 το κλασσικό αριστούργημα "Λεωφορείο ο πόθος".

Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι ο Ηλίας Κακλαμάνης παραμένει μέχρι σήμερα ένας σεμνός Κύριος! Ξέρει πότε να κάνει χιούμορ και πότε να κάνει τον συνομιλητή του να νοιώσει όμορφα. Πρώτος έβγαλε στη οθόνη το Σταμάτη Γονίδη αλλά ποτέ δεν το υπερηφανεύεται. Έπαιξε και στο Καλημέρα Ζωή αλλά εκδιώχθηκε με τη δικαιολογία ότι αργούσε να μάθει το ρόλο του... Μα αν αργουσε να μάθει το ρόλο του γιατί να τον επιλέξει ο μέγιστος Νίκος Φώσκολος, "η μεγάλη πένα" όπως το χαρακτηρίζει ο Ηλίας; Ίσως αυτό να είναι  το παράπονο του Ηλία με ένα πελώριο "γιατί" να πλανάται στο μυαλό του, παρά ταύτα ο Λιάκος δεν κρατάει κακία σε κανένα και συνεχίζει ακάθεκτος.

Δεν διστάζει να απολογηθεί δημόσια, για το γεγονός ότι το προσωπικό του site φέρει το όνομα του, δείγμα του απλού και ταπεινού χαρακτήρα του!!! Πάντα όμως πίστευα και πιστεύω ως φαν του, ότι η προσωπική του ιστοσελίδα φέρει το δικό του στίγμα  γιαυτό άλλωστε ονομάζεται και iliaskaklamanis.gr .  Μπορεί ο ίδιος να μην το επέλεξε, καθώς η σελίδα δημιουργήθηκε αρχικά σαν ενημερωτική και εν συνεχεία μετατράπηκε σε κανάλι. Πάντως οι αρχαίοι κινέζοι είχαν δίκαιο.. Το σύμπαν συνωμοτεί, τα φέρνει όλα ανάποδα για να έχεις αυτό που σου αξίζει! Και τι πιο ωραίο για ένα αγωνιστή της ζωής η σελίδα του να φέρει το όνομα του!

Με την Δήμητρα Κοϊνάκη είναι ζευγάρι και στη ζωή, όπως μας αποκάλυψε η ίδια στο 365days-2blog, όπως και στη διαδικτυακή του εκπομπή "Γυμνοί στο διαδίκτυο" όπου πραγματικά όποιος δεν την έχει δει χάνει κάτι που σε ελληνικό επίπεδο δεν έχει ξαναγίνει... Πάντως με τη Δήμητρα έχουν απίστευτη χημεία και μακάρι να τους δούμε μαζί και σε μία τηλεοπτική εκπομπή. Αν όχι στη Ελλάδα που συνήθως τρώει τα μεγάλα και άξια παιδιά της προωθώντας τους μικρούς και ανίκανους, μακάρι να τους δούμε στη Κύπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου