Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Ελληνικός κινηματογράφος: Αν ήταν το Βιολί Πουλί [1984]


 Η αλήθεια είναι ότι 80s χωρίς Μουστάκα, είναι σαν αυτοκίνητο χωρίς τροχούς! Το ιστολόγιο 365days-2blog πιστό στις αρχές του παρουσιάζει στους λάτρεις της τιμημένης βιντεοκασέτας μια ταινία του αξέχαστου Σωτήρη Μουστάκα που άφησε εποχή. 






Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK και απόλαυσε τις καλύτερες ταινίες , στο καλύτερο Eλληνοκυπριακό blog!





Έτος: 1984

Διάρκεια: 80'
Είδος: Κωμωδία
Εταιρία παραγωγής: Γιώργος Καραγιάννης & Σια
Σκηνοθεσία: Τάκης Βουγιουκλάκης
Σενάριο: Λάκης Μιχαηλίδης
Μουσική σύνθεση: Γιώργος Κριμιζάκης
Φωτογραφία: Βασίλης Χριστομόγλου
Ηθοποιοί: Σωτήρης Μουστάκας, Γιάννης Μιχαλόπουλος, Θάνος Παπαδόπουλος, Στέλλα Κωνσταντινίδου, Αθηνά Μαυρομάτη, Βίνα Ασίκη, Γιάννης Βογιατζής, Δήμητρα Σερεμέτη, Ηλίας Κακλαμάνης, Αλέκος Ζαρταλούδης, Κώστας Παληός, Λιλή Ντερτίμα, Πάνος Κορκοτάς, Κώστας Μακέδος, Γιώργος Βάσος, Γιάννης Μελαχροινούδης, Μαρία Γιαννοπούλου, Χάρης Νάζος, Γιώργος Ζαβρός, Αλέκος Αλεξανδρής

Σχόλια/Πλοκή: Ένας βιολιστής, ο Λευτέρης, τρέχει διαρκώς από δω κι από κει για δουλειά. Από τη Συμφωνική Ορχήστρα μέχρι την Εκκλησία. Κάποια Κυριακή, ένα επεισόδιο λόγω ανταγωνισμού δύο εκκλησιών γίνεται η αιτία να βρεθεί στη φυλακή, όπου και διηγείται τη ζωή του σ' έναν συγκρατούμενο του. Έχει κάνει μια πολυτάραχη ζωή, πλούσια σε γάμους και διαζύγια. Παντρεύτηκε τρεις φορές: στην αρχή με την ερωτιάρα Ευγενία, ακολούθως με τη θρησκευόμενη Άννα και τέλος με τη σεμνή Μαρία. Χώρισε δε και με τις τρεις, επειδή η πρώτη ήταν τζογαδόρισσα, η δεύτερη έπαιζε σε πορνοταινίες και η τρίτη τον απάτησε ανταποδίδοντας του τα ίδια.


Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1984-1985 και έκοψε 105.041 εισιτήρια. Ήρθε στην 9η θέση σε 38 ταινίες. Εναλλακτικός τίτλος "Και αυτός το Βιολί του".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου