Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Τα κρυφά μηνύματα πίσω από τις σημαίες των κρατών

Από την θρυλική, αιματοβαμμένη σημαία της Αυστρίας μέχρι την παράξενη σημαία του Νεπάλ, η σημαία κάθε κράτους κρύβει τη δική της ιστορία και τους δικούς της συμβολισμούς.




Ελάτε να ανακαλύψουμε τι κρύβεται πίσω από τις σημαίες 16 κρατών!
1. ΑΥΣΤΡΙΑ

Σύμφωνα με το μύθο, μετά από μία σκληρή μάχη στο πλαίσιο της Τρίτης Σταυροφορίας, ο Λεοπόλδος ο Ε’, Δούκας της Αυστρίας, φόρεσε έναν λευκό χιτώνα ο οποίος καλύφθηκε αμέσως με το αίμα του. Μόλις έβγαλε την ζώνη του, αποκαλύφθηκε μία λευκή λωρίδα υφάσματος, η οποία είχε μείνει ανέπαφη από το αίμα.
2. ΜΠΑΧΡΕΙΝ

Το κόκκινο είναι ένα παραδοσιακό χρώμα σημαίας για τις χώρες του Κόλπου. Το λευκό οδοντωτό σχέδιο με τις πέντε κορυφές συμβολίζει τους πέντε στύλους του Ισλάμ.
3. ΚΑΜΠΟΤΖΗ

Το μπλε και το κόκκινο είναι τα παραδοσιακά χρώματα της χώρας και ο λευκός ναός με τους τρεις πύργους συμβολίζει τον ναό Άνγκορ Βατ. Η σημαία της Καμπότζης είναι η μόνη σημαία χώρας σε όλον τον κόσμο που απεικονίζει κάποιο κτίριο.
4. ΚΙΝΑ

Το κόκκινο χρώμα συμβολίζει την επανάσταση, ενώ τα τέσσερα κίτρινα αστέρια αντιπροσωπεύουν τις τέσσερις τάξεις: την εργατική, την αγροτική, τους μικροαστούς και τους επιχειρηματίες. Το πέμπτο και μεγαλύτερο αστέρι συμβολίζει το κομμουνιστικό κόμμα της χώρας.

5. ΝΕΠΑΛ





Το Νεπάλ είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που η σημαία της δεν είναι σε ορθογώνιο σχήμα. Τα δύο τρίγωνα που εξέχουν συμβολίζουν τον βουδισμό και τον ινδουισμό. Το κόκκινο συμβολίζει τη ροδοδάφνη, το εθνικό άνθος του Νεπάλ, ενώ το φεγγάρι συμβολίζει την ηρεμία των Ιμαλάιων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου