Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Bild: Σε 5 χρόνια στείλαμε στην Ελλάδα 88 φορτηγά με 40 τόνους χαρτονομίσματα έκαστο!

Bild: Σε 5 χρόνια στείλαμε στην Ελλάδα 88 φορτηγά με 40 τόνους χαρτονομίσματα έκαστο!Η εφημερίδα υπολόγισε το συνολικό ποσό που έχει δοθεί ως βοήθεια στην Ελλάδα και το απεικόνισε με φορτηγά γεμάτα χαρτονομίσματα των 100 ευρώ.


«Τι μας έχει κοστίσει η Ελλάδα μέχρι τώρα;» διερωτάται η γερμανική εφημερίδα "Bild" με αφορμή την συμπλήρωση των πέντε χρόνων από την προσφυγή της Ελλάδας στο μνημόνιο.

Σύμφωνα με τη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας που κάνει μία αποτίμηση του συνολικού κόστους από την υπαγωγή της χώρας μας στο μηχανισμό στήριξης, η Ελλάδα έχει επιβαρύνει το ταμείο των δανειστών της με το ποσό των 215,7 δισεκατομμυρίων ευρώ την τελευταία πενταετία, από το 2010 μέχρι σήμερα.

Η γερμανική εφημερίδα επιστρατεύει και τη γνωστή ειρωνική της διάθεση για να απεικονίσει την μεταφορά των χρημάτων από τους δανειστές μέχρι την χώρα μας μ΄ ένα γράφημα κατά το οποίο 88 φορτηγά, 40 τόνων το καθένα, θα μπορούσαν να μεταφέρουν τα χαρτονομίσματα των 100 ευρώ. Μάλιστα η εφημερίδα "Bild" σπεύδει να διευκρινίσει ότι, εάν τα χαρτονομίσματα ήταν των 50 ευρώ, τα φορτηγά που θα επιστρατεύονταν θα ήταν τα διπλάσια.Το σχετικό δημοσίευμα απεικονίζει επίσης τον πρώην Έλληνα πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου από το Καστελόριζο όταν ανακοίνωσε στον ελληνικό λαό ότι η χώρα μπαίνει στο Μνημόνιο. Η εφημερίδα Bild, υπενθυμίζοντας παλαιότερη δήλωση ειδικού σε θέματα οικονομίας από το κόμμα των "Ελεύθερων Δημοκρατών" FDP" σύμφωνα με την οποία «η Ελλάδα είναι βαρέλι χωρίς πάτο», υποστηρίζει ότι ο Γερμανός πολιτικός τελικά επιβεβαιώθηκε.

«Τα χρήματα τα οποία έχουν δαπανήσει μέχρι τώρα ο δανειστές μας για την Ελλάδα, από την υπαγωγή της στο μηχανισμό στήριξης έως σήμερα, είναι τόσα πολλά που θα μπορούσαν να μεταφερθούν με 88 φορτηγά, βάρους 40 τόνων το καθένα», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα και προσθέτει:

«Στις 23 Απριλίου του 2010, μία Παρασκευή, ο τέως πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γ. Παπανδρέου κατά την επίσκεψή του στο Καστελόριζο (ένα μικρό νησί με 550 κατοίκους) ανακοίνωσε στους Έλληνες ότι, δεν μπορούν πλέον να αποπληρώσουν το χρέος τους κι ότι χρειάζονται οικονομική στήριξη από την Ε.Ε. 


Τότε, όπως είχε πει ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έρθουν δύσκολοι καιροί, μία νέα Οδύσσεια», όπως γράφει η "Bild". Μάλιστα, ο ειδικός σε θέματα οικονομίας του γερμανικού κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), Φρανκ Σέφλερ, είχε προειδοποιήσει για την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Αθήνα δηλώνοντας στην γερμανική εφημερίδα. 

"Η Ελλάδα είναι ένα βαρέλι χωρίς πάτο". "Τελικά", όπως επισημαίνει η "Bild", "αποδείχθηκε ότι ότι η Ελλάδα είναι ένα βαρέλι χωρίς πάτο. Τα ευρωπαϊκά κράτη και το ΔΝΤ έχουν χορηγήσει στην Ελλάδα γιγαντιαία οικονομική βοήθεια. 

Μέχρι σήμερα, οι πιστωτές έχουν χορηγήσει στη χώρα της κρίσης πάνω από 215,7 δισεκατομμύρια ευρώ με πακέτα στήριξης", επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα και προσθέτει: "
«Εβδομήντα δισεκατομμύρια ευρώ απορρόφησε η Αθήνα από τις Βρυξέλλες κατά το πρώτο πακέτο στήριξης ,με τα κράτη μέλη της Ε.Ε να δίνουν στη Αθήνα 52,9 δισεκατομμύρια ευρώ και και το ΔΝΤ 20,1 δισεκατομμύρια ευρώ. 


Κατά το δεύτερο πακέτο στήριξης η Αθήνα έλαβε το ποσό των 130, 9 δισεκατομμυρίων ευρώ από τον Ευρωπαικό Μηχανισμό Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας "EFSF". To ΔΝΤ συνέδραμε το ποσό των 11,8 δισεκατομμυρίων ευρώ». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου