Κυριακή 5 Απριλίου 2015

To παπούτσι-«χαμαιλέων» είναι εδώ!

perierga.gr - To παπούτσι-«χαμαιλέων» είναι εδώ!Όταν η ηλεκτρονική μελάνη συνδυάζεται με τη μόδα, τότε το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι εντυπωσιακό. Ο λόγος για ένα hi-tech ζευγάρι γόβες που σχεδίασαν οι ειδικοί της εταιρείας iShuu Technologies, το οποίο «μιλάει» με smartphones επιτρέποντας αστραπιαίες αλλαγές ως προς την εμφάνιση και το στυλ του με ένα χάδι στην οθόνη αφής της συσκευής.



 Το παπούτσι-«χαμαιλέων» ονομάζεται Volvorii Timeless και, σύμφωνα με τους επινοητές του από τη Λιθουανία, αναπτύχθηκε με αφορμή τον διαγωνισμό σχεδίου και ευρηματικότητας του γαλλικού οίκου μόδας Louis Vuitton. Το μυστικό κρύβεται σε μια εύκαμπτη οθόνη τεχνολογίας e-ink η οποία κυριολεκτικά αγκαλιάζει το μπροστινό μέρος του δερμάτινου παπουτσιού.
Στο κάτω μέρος, και συγκεκριμένα στη φιάπα βρίσκεται ενσωματωμένος ο «εγκέφαλος» του έξυπνου συστήματος, ικανός να επικοινωνεί ασύρματα με τη συνοδευτική εφαρμογή για smartphones από την οποία η ιδιοκτήτρια των παπουτσιών επιλέγει την εμφάνιση της αρεσκείας της. Ετσι, με ένα πάτημα στην οθόνη αφής μπορεί να επιλέξει αν επιθυμεί να χαρίσει στα παπούτσια της π.χ. μονόχρωμο ύφος ή ασπρόμαυρα μοτίβα. Χάρη στην τεχνολογία της ηλεκτρονικής μελάνης, η ενεργειακή κατανάλωση είναι τόσο χαμηλή ώστε το παπούτσι θα χρειάζεται φόρτιση κάθε δύο με έξι μήνες, ανάλογα με τη χρήση.
perierga.gr - To παπούτσι-«χαμαιλέων» είναι εδώ!
Οι σχεδιαστές του καινοτόμου «φορετού» γκάτζετ προνόησαν ακόμα ώστε να δημιουργήσουν ειδικές οπές στις οποίες μπορούν να προστεθούν μικρά αξεσουάρ όπως λουλούδια, φιόγκοι, επιπλέον λουράκια κ.ά. τόσο στο μπροστινό, όσο και στο πίσω μέρος του παπουτσιού (στον αστράγαλο), προσφέροντας έτσι στις γυναίκες τη δυνατότητα να δώσουν στο look της στιγμής το προσωπικό τους στυλ.
perierga.gr - To παπούτσι-«χαμαιλέων» είναι εδώ!
Σύμφωνα με την εταιρεία, το παπούτσι με την… πολλαπλή προσωπικότητα βρίσκεται τώρα σε φάση προσέλκυσης κεφαλαίου μέσω Indiegogo και η τιμή του για τους διαδικτυακούς υποστηρικτές του αγγίζει τα 249 δολάρια – δηλαδή περίπου 231 ευρώ. Αν καλυφθεί ο στόχος των 50.000 δολαρίων μέχρι τις 12 Απριλίου, η ομάδα εκτιμά ότι το παπούτσι-«χαμαιλέοντας» θα μπορούσε να διατεθεί στην αγορά μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο.
perierga.gr - To παπούτσι-«χαμαιλέων» είναι εδώ!
πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου