Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Βρετανός επιχειρηματίας πλήρωνε Φιλιππινέζο για να βιάζει σε ζωντανή μετάδοση βρέφη και παιδιά!

Ο Βρετανός επιχειρηματίας που ζούσε στην Ελλάδα αρκετό καιρό, έχει διαφύγει στο εξωτερικό και καταζητείται. 



Σύμφωνα με πληροφορίες του News247, έχει εντοπιστεί τόσο αυτός όσο και ο κατά παραγγελία βιαστής και είναι θέμα ωρών να συλληφθούν, ενώ έρευνα πραγματοποιείται για να εντοπιστούν τα 284 θύματά τους και να διαπιστωθεί η τύχη τους.
Ούτε τα πιο τρομακτικά σενάρια κινηματογραφικής ταινίας δεν θα μπορούσαν να αποτυπώσουν το μέγεθος της ανωμαλίας, της φρίκης, του σαδισμού και του κακουργήματος που έχουν διαπράξει οι δύο κακοποιοί.
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάστηκε, στο πλαίσιο διεθνούς διαδικτυακής επιχείρησης, υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων και πορνογραφικών αναπαραστάσεων ανηλίκων κατά παραγγελιά σε πραγματικό χρόνο μέσω διαδικτύου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 60χρονου Βρετανού. Σύμφωνα με πληροφορίες του News247, πρόκειται για βαθύπλουτο επιχειρηματία και μεγαλοστέλεχος πολυεθνικής εταιρείας με έδρα το Γιβραλτάρ, τα στοιχεία του οποίου δεν ανακοινώνονται μέχρι όντως να συλληφθεί.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης και ανάλυσης πληροφοριών-στοιχείων, που πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με τις οποίες κάτοχος θυρίδας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συνομιλούσε με άλλους χρήστες του διαδικτύου, σχετικά με την καταβολή ποσού, με αντάλλαγμα είτε τη ζωντανή μετάδοση (live streaming) παιδιών που επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις είτε τη δυνατότητα συνάντησης του ιδίου με παιδιά, με σκοπό την επίτευξη ασελγούς πράξης σε βάρος αυτών.
Τα στοιχεία της έρευνας τέθηκαν υπ’ όψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετική Διάταξη και Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Από την αξιοποίηση των στοιχείων της έρευνας, προέκυψε η εμπλοκή του 60χρονου βαθύπλουτου Βρετανού επιχειρηματία στην υπόθεση.
Τον Σεπτέμβριο κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέβη στη διεύθυνση που προέκυπτε πως εργάζεται ο 60χρονος εδώ στην Ελλάδα, όπου από την επιτόπια έρευνα διαπιστώθηκε πως πλέον εργαζόταν και διέμενε μόνιμα στο εξωτερικό σε χώρα της Ευρώπης, όπου έχει εντοπιστεί και είναι θέμα ωρών η σύλληψή του.
Κατόπιν ενημερώθηκαν, άμεσα μέσω αστυνομικής συνεργασίας, οι αρμόδιες αρχές της Ευρωπαϊκής χώρας, προκειμένου να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, κατά τόπο αρμοδιότητας.
Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε επίσης ότι το χρονικό διάστημα από 23 Δεκεμβρίου 2011έως και 30 Μαρτίου 2015 ο 60χρονος πραγματοποίησε 284 συναλλαγές στις Φιλιππίνες, που αφορούσαν, είτε τη ζωντανή μετάδοση (live streaming) παιδιών που επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις είτε τη δυνατότητα συνάντησης του ιδίου με παιδιά με σκοπό την επίτευξη ασελγούς πράξης σε βάρος αυτών.
Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες του News247, o 60χρονος ανώμαλος και κακούργος Βρετανός είχε προσλάβει έναν 26χρονο Φιλιππινέζο, για να συγκεντρώνει μωρά, νήπια και παιδιά στις Φιλιππίνες, έναντι αμοιβής στους γονείς τους και να τα βιάζει σε ζωντανή μετάδοση προς τέρψη του πάμπλουτου παιδόφιλου. Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του News247, ο Βρετανός πλήρωνε τον 26χρονο Φιλιππινέζο από 2.500 ευρώ, που ήταν η μικρότερη τιμή για βιασμό του μεγαλύτερου παιδιού ηλικίας 7 ετών και η αμοιβή του βιαστή κυμαινόταν και έφτανε τα 12.000 ευρώ για τα βρέφη και τα νήπια!
Οι δράστες έχουν εντοπιστεί και οι δύο στο εξωτερικό μέσω της Interpol και σε συνεργασία με την ελληνική Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και θεωρείται θέμα ωρών η σύλληψή τους, ενώ καθώς οι παραγγελίες αυτές έγιναν από τον Βρετανό εντός της χώρας μας θα ζητηθεί η έκδοσή του στην Ελλάδα. Η έρευνα συνεχίζεται μέχρι να εντοπιστούν και τα 284 θύματά τους και βεβαίως να διαπιστωθεί η τύχη τους μετά τα φρικτά βασανίστρια που υπέστησαν και που στην πλειονότητά τους έγιναν έναντι αμοιβής προς τους ίδιους τους, τους γονείς στις Φιλιππίνες…
Σε αρκετές περιπτώσεις ο ανώμαλος Βρετανός συνομιλούσε μέσω διαδικτύου και με άλλους παιδόφιλους που είχαν ανάλογη οικονομική επιφάνεια για να πληρώσουν και να παρακολουθήσουν μαζί τα όσα φρικτά βίωναν αυτές οι αθώες ψυχές στα χέρια του 26χρονου βιαστή τους! Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας έχει υποβληθεί στις αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνεχίζονται οι στοχευμένες διαδικτυακές έρευνες, στο πλαίσιο διεθνών επιχειρήσεων και δράσεων, για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση της πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
-Τηλεφωνικά: 11188-
-Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
-Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
-Μέσω twitter: @CyberAlertGR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου