Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Ο άνθρωπος που εργάζεται για τους πιο ισχυρούς ανθρώπους του πλανήτη είναι... άστεγος!

Ο άνθρωπος που εργάζεται για τους πιο ισχυρούς ανθρώπους του πλανήτη είναι... άστεγος!
O 63χρονος Charles Gladden εργάζεται εδώ και οκτώ χρόνια στο υπόγειο της αμερικανικής Γερουσίας δουλεύοντας για τους πιο ισχυρούς ανθρώπους της Αμερικής. 




Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του σε γερουσιαστές, ισχυρά στελέχη και εκπροσώπους στους διαδρόμους του κτιρίου, στην καφετέρια και σε δεξιώσεις. Κανείς όμως από όλους αυτούς δεν γνωρίζει πως ο ίδιος είναι... άστεγος!
«Οι νομοθέτες μας, δεν συνειδητοποιούν καν τι συμβαίνει κάτω από τη μύτη τους. Δεν έχουν ιδέα» αναφέρει.
Ο ίδιος δεν έχει σταθερή διεύθυνση τα τελευταία πέντε χρόνια και οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση είναι πολλοί και περίπλοκοι. Παραδέχεται πως μετάνιωσε που άφησε το Πανεπιστήμιο George Washington όπου σπούδαζε Καλές Τέχνες με υποτροφία. Η αιτία γι΄ αυτό ήταν τα σκασιαρχεία που έκανε αλλά και τα προβλήματα που είχε με το νόμο ως έφηβος. Έπειτα, αναγκάστηκε να δουλέψει σε χαμηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας όπως ως οικοδόμος, ελαιοχρωματιστής, ντελιβεράς.
Σήμερα δίνει ένα μεγάλο μέρος του πενιχρού μισθού του στις τρεις του κόρες και τα εγγόνια του, τα οποία επίσης αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και δεν μπορούν να βρουν μόνιμη κατοικία και εργασία.
Ο εβδομαδιαίος μισθός του ως εργαζόμενος στην καφετέρια της Γερουσίας είναι περίπου 360 δολάρια. Για τον λόγο αυτό ο ίδιος αποφάσισε να συμμετέχει στην απεργία που πραγματοποιήθηκε χθες στις ΗΠΑ μαζί με άλλους συμβασιούχους διαμαρτυρόμενος για τους χαμηλούς μισθούς.
Αν και ο ίδιος έχει μάθει να διαχειρίζεται τα χρήματα που παίρνει με τέτοιο τρόπο, ώστε να καταφέρνει να τα βγάλει πέρα, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει, όπως παραδέχεται μιλώντας στο Business Insider, είναι πως πάσχει από διαβήτη. Τα χρήματα που πρέπει να ξοδεύει για να προμηθευτεί ινσουλίνη είναι αρκετά. Επιπλέον με τα τρία δάχτυλα των ποδιών του να είναι ακρωτηριασμένα, δυσκολεύεται να μένει για πολλές ώρες όρθιος. Παράλληλα, τα χρήματα που έχασε για όσες μέρες έπρεπε να μείνει στο νοσοκομείο, αλλά και μετά την εγχείρηση, στο κρεβάτι, ήταν πολλά κάνοντας την οικονομική του κατάσταση ακόμα πιο δυσχερή.
Ο ίδιος μίλησε δημοσίως για τη ζωή του θεωρώντας πως μόλις γίνει γνωστή η ιστορία κάποιοι θα ευαισθητοποιηθούν προσφέροντάς του μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου