Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Αυτό είναι το πυραυλικό οπλοστάσιο της Βόρειας Κορέας

PYONGYANG PARADE
Η επίσκεψη του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Ας Κάρτερ, στην νοτιοανατολική Ασία, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Reuters. Ωστόσο, αν και η εκτόξευση πυραύλων μικρής εμβέλειας από τη Βόρεια Κορέα στην Ιαπωνική Θάλασσα ενδεχομένως να μην είχε και πολύ καλοπροαίρετους σκοπούς, ο Κάρτερ εξέλαβε το περιστατικό χαλαρά: «εάν ήταν μήνυμα καλωσορίσματος, κολακεύομαι» είπε σχετικά.


Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, οι βορειοκορεατικές φιλοδοξίες για πυραύλους μεγάλης εμβέλειας αποτελούν λόγο μεγάλης ανησυχίας. Σε γράφημα του Reuters παρουσιάζονται οι τρεις τύποι επιχειρησιακών βαλλιστικών πυραύλων της χώρας, που διαθέτουν μέγιστη εμβέλεια άνω των 3.000 χλμ- αρκετά κοντά για να προβληματίζεται η Ιαπωνία, αλλά όταν η συζήτηση πηγαίνει προς την κατεύθυνση ενός πραγματικά μεγάλης εμβέλειας πυραύλου, τα πράγματα αλλάζουν για τις ΗΠΑ.
northkorea
Ο πύραυλος Ταϊποντόνγκ 2 έχει θεωρητικά εμβέλεια 6.700 χιλιομέτρων, αρκετά για να πλήξει στόχους στην Αλάσκα. Αλλά οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ανησυχούν περισσότερο για τον ΚΝ-08, ο οποίος έχει μεν μικρότερη εμβέλεια (6.000 χλμ) αλλά είναι φορητός/ αυτοκινούμενος, καθιστώντας τον εντοπισμό και την παρακολούθησή του από δορυφόρους δύσκολα.
Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής της NORAD (North American Aerospace Defense Command) είχε αναφέρει ότι ο ΚΝ-08 ενδεχομένως να μπορεί να φέρει πυρηνικές κεφαλές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου