Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Ακριβά κόστισε στον ισραηλινό στρατό φάρσα για τα μάτια μιας νεαρής!

Ακριβά κόστισε στον ισραηλινό στρατό φάρσα για τα μάτια μιας νεαρήςΤελ Αβίβ: Δύο Ισραηλινοί τέθηκαν υπό κράτηση επειδή σχεδίασαν την ψεύτικη... απαγωγή του ενός από αυτούς για να συγκινήσουν τη φίλη του που τον εγκατέλειψε.




 Όμως, οι ισχυρισμοί τους οδήγησαν σε ευρεία κινητοποίηση του ισραηλινού στρατού και της αστυνομίας που φοβήθηκαν ότι το «θύμα» είχε πράγματι απαχθεί από Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη. 

Οι δύο νεαροί κατηγορούνται για παραποίηση αποδεικτικών στοιχείων, διατάραξη της κοινής ειρήνης και παρεμπόδιση της δικαιοσύνης. Αστυνομικοί, στρατιώτες και μέλη της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας Σιν Μπετ «χτένιζαν» επί ώρες τα παλαιστινιακά χωριά κοντά στη Χεβρώνα, την περιοχή όπου είχε «εξαφανιστεί» ο... ερωτοχτυπημένος. 

Στη ζώνη αυτή απήχθησαν και δολοφονήθηκαν τον Ιούνιο του 2014 τρεις Ισραηλινοί έφηβοι, γεγονός που πυροδότησε μια σειρά βίαιων ταραχών και τελικά στον πολύνεκρο πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου, ο Νιβ Άσραφ σκηνοθέτησε την εξαφάνισή του για να συγκινήσει την πρώην φίλη του. Το σχέδιό του, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ήταν να επανεμφανιστεί μετά από μερικές ημέρες και να δηλώσει ότι κατάφερε να δραπετεύσει. 

Η πρώτη φάση του σχεδίου πήγε καλά: ένας φίλος του Άσραφ, ο Εράν Ναγκάουκερ, πήγε στην αστυνομία και κατήγγειλε ότι ενώ ταξίδευαν με το αυτοκίνητό του, έσκασε ένα λάστιχο κοντά στο παλαιστινιακό χωριό Μπέιτ Χανούν. Υποτίθεται ότι ο Άσραφ έφυγε για να φέρει βοήθεια αλλά "δεν επέστρεψε ποτέ". Αμέσως, δεκάδες άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας έσπευσαν στο Μπέιτ Χανούν και ερεύνησαν εξονυχιστικά σπίτια και αγροκτήματα ενώ έστησαν και οδοφράγματα.

 Συνολικά, σύμφωνα με την αστυνομία, η καταδίωξη των ανύπαρκτων δραστών για τη διάσωση του υποτιθέμενου ομήρου στοίχισε 240.000 ευρώ. Η έρευνα πάντως είχε αποτέλεσμα: γύρω στα μεσάνυχτα ο Νιβ Άσραφ βρέθηκε, σώος και αβλαβής, κοντά στον εβραϊκό οικισμό Κιριάτ Άρμπα, σε μικρή απόσταση από τη Χεβρώνα, κουκουλωμένος μέσα σε ένα σλίπινγκ μπαγκ. 

Πηγή: news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου