Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Η Κύπρος τιμά την 60η επέτειο της έναρξης του αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59

Η Κύπρος τιμά την 60η επέτειο της έναρξης του αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59Λευκωσία: Εξήντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59, επέτειος η οποία τιμάται σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο με δοξολογίες και εκδηλώσεις.



Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Επίκεντρο των εορτασμών η Λευκωσία όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης παρευρέθη στην Πανηγυρική Δοξολογία που τελέστηκε στις 10:00π.μ. στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη Λευκωσίας, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου’.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Ανδρέας Βοσκός.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τον υπουργούς Άμυνας Χριστόφορο Φωκαΐδη και Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνά Νικολάου, μετέβη στα Φυλακισμένα Μνήματα, όπου, στην παρουσία της πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, τελέστηκε τρισάγιο στους τάφους των ηρώων. Το τρισάγιο τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον πρόεδρο Αναστασιάδη, αρχηγούς και εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, οργανώσεων, σωματείων ενώ οι συγγενείς των ηρώων και οι οργανώσεις τους εναπόθεσαν λουλούδια στους τάφους. 

Εκδηλώσεις και δοξολογίες πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις υπόλοιπες πόλεις, καθώς και σε κωμόπολεις, της ελεύθερης Κύπρου.

Το απόγευμα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παραστεί στην εκδήλωση για τον εορτασμό της 60ης εθνικής επετείου της 1ης Απριλίου, στο κλειστό γυμναστήριο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία».

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου