Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Δεν την… πάτησε!

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ έκανε η Γιουβέντους. Με ένα τέρμα του Βιντάλ από εύστοχο κτύπημα πέναλτι πήρε τη νίκη 1-0 απέναντι στην Μονακό. Δεν την… πάτησε!


Οι μονεγάσκοι είχαν τις ευκαιρίες για να πάρουν ένα καλύτερο αποτέλεσμα στο Τορίνο αλλά οι λιγοστές αντεπιθέσεις που "έβγαλαν" σταμάτησαν στον εξαιρετικό Μπουφόν. 

Οι παίκτες του Αλέγκρι γνώριζαν τι θα αντιμετώπιζαν με αντίπαλο την ομάδα του Πριγκιπάτου και έχοντας παρατηρήσει τι έπαθε η Άρσεναλ στην προηγούμενη φάση δεν την... πάτησαν. Πρόσεξαν περισσότερο αμυντικά και στάθηκαν τυχεροί και στη φάση του γκολ, έχοντας καταφέρει να δημιουργήσουν λιγοστές καλές στιγμές στην εστία του Σούμπασιτς. 

Το παιχνίδι… 

Μια πετυχημένη… συνταγή δεν την αλλάζεις! Με εκείνη έφτασε μέχρι εδώ, και πράττοντας λογικά ο Λεονάρντο Ζαρντίμ δεν θέλησε να την αλλάξει. Η Μονακό έδωσε χώρο στη Γιουβέντους από την πρώτη στιγμή του αγώνα και περίμενε τους ιταλούς στο μισό γήπεδο.

Μπορεί η επιλογή αυτή να μην απέδωσε... καρπούς όπως και στο ματς με την Άρσεναλ αλλά και πάλι οι μονεγάσκοι έφτασαν κοντά γκολ. 

Άφησαν πίσω τα πρώτα δύσκολα λεπτά πίεσης των παικτών της Γιουβέντους, με αποκορύφωμα ένα ξαφνικό σουτ του Τέβες, το οποίο «έβγαλε» ο Σούμπασιτς και δύο φορές υποχρέωσε τους οπαδούς της «Μεγάλης Κυρίας» να καρδιοχτυπήσουν… 

Στο 9ο λεπτό ο Κουρζάβα έκανε το μακρινό σουτ, με τον Μπουφόν να βλέπει τη μπάλα περνάει λίγο πάνω από το δοκάρι. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο αρχηγός της Γιουβέντους υποχρεώθηκε σε εξαιρετική απόκρουση. Ο Μαρσιάλ μπήκε στη μεγάλη περιοχή και έκανε την πάσα στον Καράσκο στην «καρδιά» της μεγάλης περιοχής. Το πλασέ που έκανε όμως δεν ήταν τέτοιο που θα μπορούσε να νικήσει τον Μπουφόν, ο οποίος διατήρησε το 0-0. 

Οι παίκτες της Γιουβέντους έγιναν περισσότερο προσεκτικοί στην κυκλοφορία της μπάλας. Αποτέλεσμα αυτού; Οι παίκτες της Μονακό να μην μπορούν να βρουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για μια καλή αντεπίθεση. 

Από την άλλη πλευρά όμως και οι ποδοσφαιριστές του Αλέγκρι συνέχιζαν να μην βρίσκουν τρόπο να φτάσουν τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα της Μονακό. Δοκίμασαν αρκετά μακρινά σουτ αλλά κανένα από αυτά δεν ήταν επικίνδυνο. 

Όλα αυτά μέχρι το 44ο λεπτό. Ο Τέβες έβγαλε εξαιρετικά την μπάλα στον Βιντάλ. Εκείνος από… λίγο πλάγια θέση μέσα στην περιοχή όμως δεν πλάσαρε σωστά. 

Η Μονακό ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στο δεύτερο 45λεπτό. Στο 54ο λεπτό ο Σίλβα, ο οποίος είχε περάσει στη θέση του Ντιράρ, δέχθηκε την μπάλα εξαιρετικά από τον Μαρσιάλ στη μεγάλη περιοχή της Γιουβέντους. Εκείνος έκανε το δυνατό σουτ στη κλειστή γωνία, αλλά ο Μπουφόν έδιωξε με μεγάλη δυσκολία. 

Το πάθημα της Άρσεναλ το έμαθε καλά η Γιουβέντους. Όντας περισσότερο προσεκτική απέναντι στην πάντα απειλητική, Μονακό, πήρε τη νίκη 1-0 με πέναλτι του Βιντάλ. 


Στην αμέσως επόμενη φάση η Γιουβέντους άνοιξε το σκορ. Ο Καρβάλιο μπερδεύτηκε και βρήκε τα πόδια του Μοράτα τον οποίο ανέτρεψε στην περιοχή. Ο Βιντάλ στο 57ο λεπτό εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και άνοιξε το σκορ για τους Ιταλούς. 

Οι παίκτες του Αλέγκρι έχοντας το προβάδισμα έριξαν τον ρυθμό. Ο Ζαρντίμ το διαπίστωσε και αντέδρασε περνώντας τον Μπερμπάτοφ στον αγωνιστικό χώρο στο 71ο λεπτό. Ο Βούλγαρος είχε μια κεφαλιά στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα αλλά μέχρι εκεί...

Η Γιουβέντους διαχειρίστηκε εξαιρετικά το προβάδισμα που είχε μέχρι το τέλος φτάνοντας στη νίκη... 


Γιουβέντους (Αλέγκρι): Μπουφόν - Λιχτστάινερ, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά - Μαρκίζιο, Πίρλο (74’ Μπαρτζάλι), Βιντάλ – Περέιρα (87’ Στουράρο) - Τέβες, Μοράτα (82’ Μάτρι) 

Στον πάγκο: Στοράρι, Μπαρτζάλι, Πέπε, Παντόιν, Στουράρο, Γιορέντε, Μάτρι. 

Μονακό (Ζαρντίμ): Σούμπασιτς – Ραγκί (71’ Μπερμπάτοφ), Καρβάλιο, Αμπντενούρ, Κιρζάβα - Φαμπίνιο, Κοντόγκμπια, Μουτίνιο - Καράσκο, Μαρσιάλ (87’ Ματέους Καρβάλιο), Ντιράρ (51’ Σίλβα). 

Στον πάγκο: Στεκέλενμπουργκ, Γουάλας, Έλντερσον, Ματέους, Σίλβα, Μπερμπάτοφ, Ζερμέν. 


sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου