Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Ο γρίφος που δεν μπορεί να λύσει κανείς! Ποια απάντηση θα έδινες για να μη σε σκοτώσουν!

Ένας Αµερικάνος κατάσκοπος ßρέθηκε κάποτε έξω από ένα Ρωσικό στρατόπεδο θέλοντας να αποσπάσει πληροφορίες για λογαριασµό της Αµερικής...

Για να... πετύχει όµως κάτι τέτοιο πρέπει πρώτα να καταφέρει µπει µέσα στο στρατόπεδο. Κρύφτηκε λοιπών κοντά στην είσοδο και περίµενε να δει τον τρόπο που µπαίνουν οι Ρώσοι στρατιωτικοί.


Σε κάποια στιγµή φτάνει ένας Ρώσος στρατιώτης, τον σταµατάει ο φύλακας και του λέει “οκτώ” αυτός απαντάει “τέσσερα” και µπαίνει µέσα ανενόχλητος. Το σηµειώνει αυτό ο κατάσκοπος και συνεχίζει να περιµένει.

Ύστερα από µερικά λεπτά φτάνει ένας άλλος στρατιώτης και ο φύλακας του λέει “δώδεκα” αυτός απαντάει “έξι” και µπαίνει και αυτός ανενόχλητος. Σίγουρος τότε ο κατάσκοπος για τον τρόπο που µπαίνουν στο στρατόπεδο, φοράει µία ρώσικη στολή και κατευθύνεται προς το στρατόπεδο.

Τον σταµατάει τότε ο φύλακας και του λέει “τέσσερα” αυτός απαντάει “δυο” και τότε ο φύλακας σηκώνει το όπλο του και τον σκοτώνει.

Ποια απάντηση έπρεπε να έδινε ο κατάσκοπος για να μην τον σκοτώσει ;;;





Λύση:


Ο φύλακας ζητούσε από τους στρατιώτες να του πουν πόσα γράµµατα έχουν οι αριθµοί που τους έλεγε π.χ. το δώδεκα έχει έξι γράµµατα και το έξι τρία γράµµατα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου