Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

ΑΠΟΕΛ-Απόλλων 2-2: Ο ΑΠΟΕΛ τις εντυπώσεις, ο Απόλλωνας την κορυφή!

Μετά από ένα συναρπαστικό ντέρμπι γεμάτο ένταση, ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνας έμειναν στο 2-2 (9' Γκόμες, 35' Νάφιου / 28' πέν. Σανγκόι, 39' Παπουλής). Καλύτερος ο ΑΠΟΕΛ στη μεγαλύτερη διάρκεια του ντέρμπι, πιο αποτελεσματικός ο Απόλλωνας που παραμένει στην κορυφή! 




Η εικόνα του αγώνα  

 Ο Καρλάο ήταν τελικά έτοιμος και ο Τόρστεν Φινκ τον έριξε στη μάχη, με τον Χριστοφίδη δίπλα του στο κέντρο της άμυνας. Πίσω από τον Σέρινταν πήρε θέση ο Γκόμες και οι Ντε Βινσέντι, Νάφιου αγωνίστηκαν στα άκρα, με τον Χαραλαμπίδη να μένει εκτός.   Έκπληξη στην ενδεκάδα του Απόλλωνα, με τον Ιοάν Αντόνε να δίνει φανέλα βασικού στο νεαρό Χρίστο Γουίλερ για να καλύψει το αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Νούνο Λόπες να μένει στον πάγκο.  

 Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε πολύ δυνατά στο ντέρμπι και έδειξε αποφασισμένος να επιστρέψει στην κορυφή. Μόλις στο 4' είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του με τον Ντε Βινσέντι και στο 9' πήρε προβάδισμα χάρη στην προσπάθεια των Νάφιου-Γκόμες και το ψύχραιμο πλασέ του Πορτογάλου.   Το γκολ του Γκόμες δεν αφύπνισε τον Απόλλωνα που άργησε να μπει στο πνεύμα του ντέρμπι. 

Ο ΑΠΟΕΛ έδειχνε πιο κοντά στο δεύτερο γκολ, είχε και μία ακόμη καλή στιγμή με τον Σέρινταν (24'), αλλά το γκολ ήρθε από τον Απόλλωνα, ο οποίος αξιοποίησε την πρώτη του ευκαιρία. Ο Σανγκόι εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Γκιέ Γκιέ από τονΛάνιγκ και διαμόρφωσε το 1-1 στο 27'.   

Δεν πτοήθηκε ο ΑΠΟΕΛ που έψαξε το δεύτερο γκολ. Δεν το βρήκε στην ευκαιρία του Καρλάο (34'), αλλά το βρήκε αμέσως μετά με τον Νάφιου (35'). Οι "γαλαζοκίτρινοι" είχαν το μομέντουμ, αλλά ο Απόλλωνας είχε την αποτελεσματικότητα και σκόραρε και στη δεύτερη ευκαιρία που βρήκε στο πρώτο ημίχρονο! Ο Παπουλής δεν άφησε ανεκμετάλλευτο το λάθος του Χιώτη και ισοφάρισε σε 2-2 στο 39'.   Το ημίχρονο έκλεισε με δύο ακόμη ευκαιρίες του ΑΠΟΕΛ με Γκόμες (41', δύσκολη απόκρουση του Βάλε) και Ντε Βινσέντι (μόλις άουτ η κεφαλιά του στις καθυστερήσεις). Ο Απόλλωνας είχε το αποτέλεσμα που ήθελε, χάρη κυρίως στην αποτελεσματικότητά του και όχι τόσο χάρη στην απόδοσή του.   

Με ευκαιρίες για τον ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο στο ΓΣΠ: ο Γκόμες μπήκε φουριόζος με δύο ευκαιρίες στο πρώτο τρίλεπτο. Ο Απόλλωνας είχε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς πάντως να δημιουργεί τις μεγάλες ευκαιρίες, πέραν ενός μακρινού σουτ του Παπουλή (52'). Η κλασικότερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων ήταν τέτοια που το 2-3 έδειχνε κοντά, αλλά ο Χιώτης απέκρουσε στο τετ-α-τετ με τον Γκιέ (68').   

Δεν απείλησε ξανά ο Απόλλωνας, ο οποίος αρκέστηκε να κρατήσει την ισοπαλία, αφού τον κρατούσε στην κορυφή αυτό το αποτέλεσμα. Και τα κατάφερε παρά την πίεση του ΑΠΟΕΛ, με τον Φινκ να τον κάνει ακόμη πιο επιθετικό με τον Σωτηρίου αντί του Χριστοφίδη.   Αλλά ο Βάλε κράτησε το 2-2 στη μεγάλη ευκαιρία του Μοράις (79'), ενώ το γκολ του Σέρινταν στο 82' ακυρώθηκε ως οφσάιντ. 

Ο ΑΠΟΕΛ ζήτησε δύο πέναλτι στη συνέχεια, ενώ είχε και νέα ευκαιρία με τον Χαραλαμπίδη στις καθυστερήσεις.   Οι φίλαθλοι του ΑΠΟΕΛ χειροκρότησαν την ομάδα τους, αλλά αυτοί του Απόλλωνα ήταν που έστησαν πάρτι στη Βόρεια, βλέποντας την ομάδα τους να φεύγει από το ΓΣΠ στην κορυφή.   

MVP: Βάλε. Δέχτηκε μεν δύο γκολ, αλλά είναι από τους βασικούς υπεύθυνους που δεν έχασε ο Απόλλωνας.  

 UP: Γκόμες. Φώναζε από καιρό ότι πρέπει να είναι βασικός και το έδειξε και στο ντέρμπι. Όχι μόνο με το γκολ του... 

  DOWN: Η άμυνα του ΑΠΟΕΛ είχε αρκετά προβλήματα. Σχεδόν κάθε ευκαιρία του Απόλλωνα έγινε γκολ...

   ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στην αποτελεσματικότητα του Απόλλωνα που αντέδρασε στην υπεροχή του ΑΠΟΕΛ με... ευστοχία.  

 Οι συνθέσεις:   ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Σέρτζιο, Χριστοφίδης (79' Σωτηρίου), Καρλάο, Ρίισε, Λάνιγκ (32' Αρτυματάς), Μοράις, Γκόμες, Ντε Βινσέντι, Ναφίου, Σέρινταν.   ΑΠΟΛΛΩΝ: Βάλε, Γουίλερ, Στυλιανού (58΄ Ν. Λόπες), Μερκής, Ουόν, Χαμντανί, Στογιάνοβιτς, Μεριέμ, Σανγκόι, Παπουλής (75' Ούγκο Λόπεθ), Γκιέ. 


balla.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου