Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Ντάισελμπλουμ: No deal no money

Τη συμφωνία μεταξύ Ευρωζώνης και ελληνικής κυβέρνησης ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ στη συνέντευξη Τύπου για τα αποτελέσματα της συνεδρίασης.Ντάισελμπλουμ: No deal no money


Ο κ. Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι οι τεχνικές συζητήσεις με τους θεσμούς θα ξεκινήσουν την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, ενώ, τεχνικά κλιμάκια θα μεταβούν και στην Αθήνα για να βοηθήσουν στη διαδικασία.
Οπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Eurogroup «Η Ελλάδα δεσμεύθηκε να μην κάνει μονομερείς ενέργειες και να μην υπαναχωρήσει από τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη εγκριθεί».
«Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο» σημειώνει ο Γερούν Ντάισλεμπλουμ.
Καθόλου χρήματα αν δεν υπάρξει συνολική συμφωνία
Παράλληλα, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει καμία εκταμίευση χρημάτων προς την Ελλάδα ούτε η περίφημη υποδόση αν δεν υπάρξει συμφωνία επί του συνολικού πακέτου.
«Δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν προκαταβολές αν δεν υπάρξει συμφωνία επί του συνόλου και εφαρμογή. Αφήνω ένα παράθυρο αν υπάρξει συμφωνία επί του συνόλου και αρχίσει η εφαρμογή, τότε εγώ είμαι ανοιχτός να υπάρξει εκταμίευση σε δύο μέρη. Εχει ξαναγίνει. Αλλά πρέπει να υπάρξει συμφωνία επί όλου του πακέτου» σημείωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. 
Σαφής ενόχληση για τις καθυστερήσεις
«Πέρασαν δύο εβδομάδες συζητώντας ποιος θα συναντήσει ποιον, πού, σε ποιο σχήμα και με ποια ημερήσια διάταξη. Αρκετά μιλήσαμε. Ξεκινάμε την Τετάρτη. Θα υπάρξουν άνθρωποι από τους θεσμούς στην Αθήνα. Πρέπει να υπάρξει περισσότερη συνεργασία και διαρκής ροή πληροφοριών το όσων συζητούνται στις Βρυξέλλες και όσα οι συνεργάτες μας στην Αθήνα κάνουν» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι «Το πρώτο βήμα είναι να φτάσουμε το συντομότερο δυνατό σε συμφωνία επί του συνόλου των θεμάτων. Το πρόγραμμα που είναι ήδη σε εφαρμογή να τηρηθεί, να σχεδιαστούν νέες μεταρρυθμίσεις και να είμαστε στα πλαίσια τα σχεδιασμένα δημοσιονομικά. Το επόμενο βήμα η εφαρμογή».
«Η συμφωνία που είχαμε προέβλεπε ρητά ότι η Αθήνα έπρεπε να συναντηθεί γρήγορα με τους θεσμούς με στόχο να επιτευχθεί η συμφωνία ως τα τέλη Απριλίου. Εγώ ήθελα νωρίτερα. Ομως οι πραγματικές συζητήσεις δεν έχουν ξεκινήσει. Θα ξεκινήσουν την Τετάρτη στις Βρυξέλλες και οι τεχνοκράτες θα στηρίξουν τη διαδικασία από την Αθήνα» τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup.
Αυστηρό μήνυμα απέστειλε και ο Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου. «Θέλουμε να δούμε απτές, αποτελεσματικές αποφάσεις. Δεν πρέπει να χάσουμε άλλο χρόνο», τόνισε ο επίτροπος Οικονομίας.


Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου