Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Ώρα μηδέν στην Συρία: Η Τουρκία ετοιμάζει εισβολή με 70.000 στρατό

Πληροφορίες που έχουν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες αναφέρουν ότι σε περίπτωση στρατιωτικής εμπλοκής της Τουρκίας το ΝΑΤΟ δεν θα έχει κοινή γραμμή καθώς πέντε χώρες διαφωνούν έντονα με τους χειρισμούς της Άγκυρας και δεν είναι διατεθειμένες να προκαλέσουν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.


Σύμφωνα με τον καθηγητή Vladimir Prokhvatilov, η Ρωσία έχει στοχοποιήσει όλες τις βάσεις της ΤHK και τις ναυτικές δυνάμεις της.
Ο καθηγητής αναφέρει πως μόνο αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης είναι εφικτός καθώς η Άγκυρα έχει συγκεντρώσει 60.000 κατ΄άλλες πηγές 70.000 στρατιώτες με εκατοντάδες άρματα μάχης και αυτοκινούμενα πυροβόλα.
Σε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας είναι όλες οι βάσεις της Ρωσίας ενώ έχουν σταλεί εντολές στις ρωσικές δυνάμεις που σταθμεύουν σε Οσετία, Αρμενία, Αμπχαζία.
Ταυτόχρονα και η Αρμενία δήλωσε πως στο επόμενο επεισόδιο μεταξύ Ρωσίας-Τουρκίας κλείνει τα σύνορα ενώ πηγές από την Συρία αναφέρουν πως γίνονται πολεμικές προετοιμασίες για να αντιμετωπιστούν τα τουρκικά στρατεύματα. Φυσικά η επέμβαση της Τουρκίας εξαρτάται άμεσα από την πορεία των Κούρδων.
Οι Κούρδοι του YPG σαρώνουν στο Afrin στο βόρειο Χαλέπι και κατέλαβαν την Ziyarah. Η Ziyarah είναι βόρεια από Nubl και-Zahraa που ελευθερώθηκαν από τον συριακό Στρατό. Ταυτόχρονα δημιουργούν «ζώνη ασφαλείας» γύρω από το καντόνι του Afrin στο βόρειο Χαλέπι και προσχωρούν προς το στρατιωτικό αεροδρόμιο Mennagh στην «καρδιά» των ισλαμιστών και καταλαμβάνουν το χωριό Al-‘Alqamiyah μετά από σφοδρές συγκρούσεις με τους ισλαμιστές της Harakat Ahrar Al-Sham και Jabhat Al-Shamiyah.
Για να αντιμετωπίσουν τους Κούρδους του YPG και τον συριακό Στρατό, οι ισλαμιστές συγκρότησαν ένα συνασπισμό που ονομάζεται «Jaysh Halab», και αποτελείται από ισλαμιστές της Harakat Ahrar Al-Sham, FSA, Jabhat Al-Shamiyah, Jaysh Al-Islam και Jaysh Al-Mujahiddeen.
Η επέλαση τους συνεχίζεται και καταλαμβάνουν και τα χωριά Khuraybah και Shatal az Ziyarah και Dayr al-Jamal
Πριν λίγο αξιωματούχοι του YPG ανακοίνωσαν ότι οι δυνάμεις τους μαζί με τις δυνάμεις SDF θα καταλάβουν την πόλη του Azaz και την Jarablus για να ενώσουν το Efrin στην βορειοδυτική Συρία με το Κομπανι και τη Χασάκα στα ανατολικά.
Παράλληλα οι Κούρδοι δημιούργησαν πέντε στρατόπεδα εκπαίδευσης σε χωριά Ασσυρίων στον ποταμό Khabur στην Χασάκα.
Η Τουρκία ανεβάζοντας τους τόνους κατηγορεί την Ρωσία ότι έχει μεταφέρει χημικά όπλα στις βάσεις της στην Συρία και συγκεκριμένα στις βάσεις σε Tartus, Daba, Hımeymin, Shairat. Ανάλογα με την πορεία του πολέμου θα τα χρησιμοποιήσει τονίζει η yenisafak.
Πηγή: pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου