Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Προβοκάτσια τουρκικών ΜΜΕ για Κύπρο: την εμπλέκουν σε δήθεν παράνομη διακίνηση όπλων

ImageΠροβοκάτσια για την Κύπρο στήνουν τα τουρκικά ΜΜΕ, με διακίνηση πληροφοριών ότι δήθεν η Κύπρος εμπλέκεται σε παράνομη διακίνηση όπλων και πυρομαχικών προς το PKK, το οποίο είναι ο μόνιμος πονοκέφαλος για την Τουρκία. 
Συγκεκριμένα, δημοσίευμα της εφημερίδας Vatan αναφέρει ότι ένα μέρος των πυρομαχικών που κατασχέθηκαν πρόσφατα, προέρχονταν από τον Λίβανο και έφθασαν στους Κούρδους της Συρίας μέσω Κύπρου. Σύμφωνα με το δημοσιευθέν σενάριο, το οποίο μάλιστα συνοδεύεται και από χάρτη της περιοχής με βελάκια που δείχνουν την δήθεν διαδρομή, οι Κούρδοι της Συρίας έκαναν μετά μοιρασιά τα πυρομαχικά σε όλες τις περιοχές που υπάρχουν μαχητές του PKK και κυρίως στα νοτιο-ανατολικά σύνορα της Τουρκίας.

Παράλληλα κάνουν αναφορές και στην ενίσχυση σε πυρομαχικά που προσφέρουν οι ΗΠΑ στο YPG ένοπλο τμήμα των Κούρδων της Συρίας, το οποίο στηρίζουν οι ΗΠΑ, ενώ η Τουρκία επιχειρεί να σπάσει αυτόν τον δεσμό, λέγοντας διάφορα περί συνεργασίας με το PKK το οποίο οι Αμερικανοί έχουν κατατάξει στις τρομοκρατικές οργανώσεις. 

Το δημοσίευμα είναι συνέχεια προηγούμενων δημοσιευμάτων περί εκπαιδεύσεως τρομοκρατών στην Ελλάδα και άλλων φαντασμάτων που πιθανότατα κατασκευάζονται στα γραφεία προπαγάνδας, αφού ποτέ δεν δημοσιεύονται αποδείξεις. 
Αντίθετα, όπως κατέδειξε έρευνα από ΜΚΟ με έδρα το Λονδίνο που δημοσιεύτηκε σήμερα, οι Τουρκικές εταιρίες είναι οι κύριοι προμηθευτές των εξαρτημάτων με τα οποία οι τζιχαντιστές παρασκευάζουν τους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς τους μηχανισμούς.

onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου