Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Ρουμανία-Ελλάδα 1-1... Σε ρυθμούς Σάμπα η Εθνική Ελλάδος!!!

Παρούσα για δεύτερη συνεχή φορά σε παγκόσμιο Κύπελλο και τέταρτη σερί σε μεγάλη διοργάνωση, η Εθνική Ελλάδας σφράγισε το εισιτήριο για τα τελικά της Βραζιλίας στο "εχθρικό" Βουκουρέστι (1-1). Το γρήγορο γκολ του Μήτρογλου έκοψε τον αέρα των Ρουμάνων, ορισμός της ατυχίας το αυτογκόλ του Τοροσίδη. Στις 6 Δεκεμβρίου η κλήρωση των ομίλων.



Εικόνα αγώνα :
Οι πρώτες στιγμές στο National Arena ήταν εφιαλτικές. Όχι γιατί οι Ρουμάνοι έχαναν τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη, αλλά γιατί οι Έλληνες ποδοσφαιριστές δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα και αυτό έδινε ώθηση στον αντίπαλο και μειωμένη αυτοπεποίθηση στην Ελλάδα.

Το 3-1 του πρώτου αγώνα ήταν ένα καλό μαξιλαράκι, αλλά ένα γκολ θα μπορούσε να κάνει το ματς ροντέο και να φέρει την εθνική σε πολύ δύσκολη θέση. Τελικά το πρώτο πιεστικό τέταρτο πέρασε χωρίς απώλειες και από το σουτ του Χολέμπας στο 17, που θύμισε στους Ρουμάνους ότι είναι ευάλωτοι στην άμυνα, όλα άλλαξαν.
Έπειτα ανέλαβε δράση ο Μήτρογλου. Φανταστική μπαλιά του Καραγκούνη που δίπλωσε στη μέση τη άμυνα της ομάδας του Πιτσούρκα, βούτυρο στο ψωμί του Μήτρογλου και 0-1 μέσα στο Βουκουρέστι. Οι 2.000 Έλληνες πανηγύριζαν και οι Ρουμάνοι φώναζαν στον προπονητή τους να παραιτηθεί… Ο Πιτσούρκα παίζει να είναι και ο πιο αντιπαθής αυτή τη στιγμή στη Ρουμανία.
Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου δεν είχαν καμία σχέση ως προς την εικόνα τους, με αυτά του πρώτου. Είχαν όμως γκολ. Μετά από ένα απίστευτο τρίσποντο στην ελληνική άμυνα η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Καρνέζη από τα πόδια του Χολέμπας. Η ελληνική άμυνα ξανάβαλε από το πουθενά τη Ρουμανία στο παιχνίδι.
Άγχος, πίεση και μεγάλο βάρος διαδέχθηκαν το 1-1. Ο χρόνος ήταν αρκετός για τη Ρουμανία και τα δύο γκολ που ήθελε για να στείλει το ματς στην παράταση. Η ορμή των γηπεδούχων δεν μετατράπηκε σε γκολ κυρίως λόγω της σταθερότητας της ελληνικής άμυνας αλλά και των επεμβάσεων του Καρνέζη.

Σχόλιο αγώνα:
Άντεξε την πίεση του πρώτου δεκαπενταλέπτου και άντεξε και την πίεση μετά το αυτογκόλ. Αυτά τα διαστήματα ήταν τα πιο κρίσιμα του αγώνα…
MVP:
Ο Μήτρογλου. Τα γκολ του έστειλαν την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Τόσο απλά.
Αδύναμος κρίκος:
Ο Μάρικα. Ήταν η ελπίδα των Ρουμάνων για την επίθεση αλλά Παπασταθόπουλος, Σιόβας και στη συνέχεια Μανωλάς τον έσβησαν…
Οι συνθέσεις:
Ρουμανία (Πιτσούρκα): Ταταρουσάνου, Ματσέλ, Ρατς (27' Λατόβλεβιτς), Κίρικες, Γκοϊαν (87' Γκροσάβ), Χομπάν, Μαξίμ, Τόρζε (58' Νικουλάε), Στάνκου, Τανάσε, Μάρικα.
Ελλάδα (Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης (72' λ.τρ. Βύντρα), Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Σιόβας (80' λ.τρ. Μανωλάς), Τζιόλης, Μανιάτης, Καραγκούνης (74'Σάμαρης), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Μήτρογλου.


contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου