Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Ελλάδα-Ρουμανία 3-1..... Με το 1 1/2 πόδι στη Βραζιλία!

Ο Κώστας Μήτρογλου άνοιξε και έκλεισε το σκορ στο Καραϊσκάκη και η Εθνική ετοιμάζει βαλίτσες για τη Βραζιλία (3-1). Κρίσιμο και το γκολ του Σαλπιγγίδη που απάντησε αμέσως στην ισοφάριση των Ρουμάνων. Την Τρίτη στο Βουκουρέστι η Ελλάδα σφραγίζει το εισιτήριο.


Η εικόνα του αγώνα
Εσύ πως το βλέπεις; 1-0. Εσύ; 1-1. Εσύ; 0-0 και η πρόκριση στη Ρουμανία. Στην πλειονότητα των ποδοσφαιρικών συζητήσεων, που στην Ελλάδα κλασικά εμπεριέχουν και προγνωστικά, κανείς δεν έβλεπε πολλά γκολ και σίγουρα ελάχιστοι το 3-1. Όλοι ανέμεναν ένα κλειστό παιχνίδι Ελλάδας-Ρουμανίας, ορμώμενοι από το ισχυρό κίνητρο των δύο ομάδων που θα οδηγούσε τους δύο προπονητές σε κλειστές άμυνες. Έτσι επέβαλε άλλωστε η λογική του πρώτου αγώνα, όταν έχουμε να κάνουμε με μπαράζ.
Ένα εκρηκτικό επτάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου ήρθε να ανατρέψει τα στάνταρ του συγκεκριμένου αγώνα. Η Ελλάδα προηγήθηκε, ισοφαρίστηκε και ξαναπήρε το προβάδισμα με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη.
Ο άνθρωπος με τα πολλά κρίσιμα γκολ στους αγώνες της εθνικής, έδωσε έτοιμο γκολ στον Μήτρογλου, ο οποίος σε μια κίνηση αναγνώρισης του γυάλισε το παπούτσι. Οι Ρουμάνοι ισοφάρισαν πέντε λεπτά μετά το 1-0, με κεφαλιά του Στάνκου, έπειτα από λάθος του Καρνέζη που δεν βγήκε να καθαρίσει τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και αδράνεια του Τοροσίδη που δεν πήδηξε μαζί με τον σκόρερ.
Η απάντηση ήρθε με τη σέντρα και ήταν όσο γρήγορη χρειαζόταν ένας τόσο κρίσιμος αγώνας. Σαμαράς, Τοροσίδης και Σαλπιγγίδης συνδυάστηκαν ταχύτατα. Η μπάλα από την κοντινή προβολή του Σάλπι σταμάτησε στα δίχτυα του Λόμποντ.
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε κάπως όπως το πρώτο. Λίγο προσεκτικά, λίγο υποτονικά, λίγο άχρωμα. Όμως ο Μήτρογλου και η ρουμανική άμυνα που τελούσε εν τρικυμία, έφεραν ένα επιθετικό κρεσέντο από ελληνικής πλευράς. Το 3-1 έγινε στο 66' από τον "Μητρογκολ" και στις αμέσως επόμενες φάσεις Κατσουράνης και Μήτρογλου έφτασαν μια ανάσα από το 4-1, το οποίο θα επέτρεπε και το… πρόωρο check in για τη Βραζιλία.
Από το 3-1 και για δέκα λεπτά μετά, η άμυνα της Ρουμανίας είχε ανοίξει σαν ελβετικό τυρί, αλλά οι μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησαν οι παίκτες του Σάντος δεν μετατράπηκαν σε γκολ.
Ακόμη και μετά το 90' Γκέκας και Σαμαράς έφτασαν μια ανάσα από τη σφραγίδα πρόκρισης, αλλά τον πρώτο τον αδίκησε ο διαιτητής και τον δεύτερο η μπάλα…
MVP
Ο Κώστας Μήτρογλου σημείωσε δύο γκολ στο πρώτο μπαράζ για το Παγκόσμιο Κύπελλο κι αν η εθνική ομάδα πάει τελικά στη Βραζιλία θα του χρωστάει πολλά.
Αδύναμος κρίκος
Η ρουμανική άμυνα ήταν η αχίλλειος πτέρνα της ομάδας του Πιτσούρκα. Η εθνική σκόραρε τρεις φορές και έκανε τόσες εύκολες φάσεις όσες δεν έκανε ούτε κόντρα στο Λιχτενστάιν. Ο Λαζάρ ο οποίος μπήκε αλλαγή και αποβλήθηκε μέσα σε λίγα λεπτά, είναι κι αυτός υποψήφιος για το βατόμουρο…
Σχόλιο αγώνα
Ο δαιμονισμένος Μήτρογλου, η γρήγορη απάντηση στο 1-1 και η αποτελεσματικότητα της εθνικής στα στημένα έφεραν τη νίκη και το σκορ που επιτρέπει τα βραζιλιάνικα όνειρα.

Στιγμές από το παιχνίδι


contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου