Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Μπλόκο σε Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ από Άρη και Δόξα αντίστοιχα

Ένα γκολ του Κονσεϊσάο στο 21’ από πλευράς Άρη και Πλατινί στο 50’, ήταν αρκετά για να μείνει το παιχνίδι στο ΓΣΠ στην ισοπαλία (1-1). Καλύτερη η Ομόνοια σε τακτά χρονικά διαστήματα, όμως ο Άρης σε αυτό το ματς ήταν ο κερδισμένος ο οποίος επιστρέφει Λεμεσό με τον ένα βαθμό. Έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς Ομόνοιας, εξάλεπτη διακοπή, τέλος στο σερί στην άμυνα των γηπεδούχων . Σε έναν αγώνα με δραματικό φινάλε Δόξα και ΑΠΟΕΛ συμβιβάστηκαν στο ισόπαλο 1-1 με τις δύο ομάδες να ολοκληρώνουν την αναμέτρηση με δέκα ποδοσφαιριστές. Άνοιξε το σκορ ο Φερνάντες στο 41', ισοφάρισε με πέναλτι στο 67' ο Μαντούκα. Μπόρδα και Κίνκστον αποβλήθηκαν από τις δύο ομάδες.



Η Ομόνοια τις φάσεις, ο Άρης το γκολ
Με το 0-1 υπέρ του Άρη, οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια του ΓΣΠ για την ανάπαυλα, χάρις στο γκολ του Κονσεϊσάο. Ένα πρώτο ημίχρονο που δικαιωματικά ανήκε στην Ομόνοια, με τους Σκέμπρι και Αλαμπί να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες ση διάρκεια του πρώτο δεκαπενταλέπτου, ο Άρης όμως ήταν αυτός που βρήκε πρώτος δίχτυα, σκορπώντας απογοήτευση στους γηπεδούχους που μπήκαν πιο απαιτητικοί στον αγώνα. 

Αρχηγός για την Ομόνοια μετά από αρκετό καιρό ο Μπρούνο Αγκουιάρ, δείχνοντας και πάλι τον παλιό καλό του εαυτό, όμως αυτό δεν αρκούσε, τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο. 

Μόλις τρία λεπτά από την έναρξη του αγώνα 3', οι παίκτες του Τόνι Σαβέβσκι δημιούργησαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία με τον Αντράντε που βρέθηκε εντός περιοχής, επιχείρησε ένα σουτ, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, αφού χτύπησε σε αμυντικό του Άρη και μετά απομακρύνθηκε.

Στο 12’ ο Αλαμπί που επέστρεψε μετά από αρκετό καιρό στην ενδεκάδα, άφησε μια ευκαιρία ανεκμετάλλευτη, αφού μετά από εκτέλεση φάουλ από τον Αγκουιάρ, ο Νιγηριανός έκανε κοντινό πλασέ, με την μπάλα να σταματάει σε αμυντικό του Άρη.

Τρία λεπτά αργότερα η Ομόνοια χάνει άλλη μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Σκέμπρι αυτή τη φορά, να κάνει σουτ και να διώχνει ο Κωνσταντίνου εντυπωσιακά.  

Στο 21’ ο Άρης με στατική φάση άνοιξε το σκορ, καταρρίπτοντας και το ρεκόρ που είχε η Ομόνοια στην άμυνα. Το γκολ για την ομάδα του Κάανεν, ήρθε μετά από εκτέλεση φάουλ του Ολίβα, ο Κονσεϊσάο μπήκε στην περιοχή και με πλασέ άνοιξε το σκορ. 

Η Ομόνοια μέσα από αρκετές προσπάθειες επιχείρησε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα πριν τη λήξη του ημιχρόνου, όμως οι προσπάθειες των παικτών του Τόνι δεν καρποφόρησαν.  Στο 40' δημιουργήθηκε η καλύτερη ευκαιρία από πλευράς γηπεδούχων, με τον Πλατινί που βγήκε μόνος από δεξιά, έκανε τη σέντρα στην περιοχή, όμως οι αμυντικοί πρόλαβαν και απομάκρυναν την μπάλα.



Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για την Ομόνοια, αφού στο 50’ ο Πλατινί κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Οι παίκτες του Τόνι Σαβέβσκι αντέδρασαν σχετικά νωρίς, και αυτό καταγράφεται στα θετικά. Το γκολ ήρθε μετά από σέντρα του Τέιλορ από τα δεξιά, ο Πλατινί πήρε την κεφαλιά γράφοντας το 1-1.
Η συνέχεια του αγώνα, ήταν απρόβλεπτη αφού ο διαιτητής του αγώνα μαζί με τους βοηθούς και τον τέταρτο, αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο λόγο ενός αντικειμένου που δέχθηκε ο τέταρτος διαιτητής στην πλάτη Μάριος Τσαγγάρης. Ο αγώνας επανάρχισε μετά από εξάλεπτη διακοπή με τον κ. Τσούκκα να προειδοποιεί πως αν υπήρχε εκ νέου ρίψη αντικειμένων θα είχαμε την οριστική διακοπή.

Ο ρυθμός του αγώνα όπως ήταν φυσιολογικό έπεσε, η Ομόνοια όμως παρουσιαζόταν αποφασισμένη για την ολική ανατροπή. Στο 67' ο Γκικίεβιτς έκανε μια κεφαλιά από καλό σημείο, η μπάλα όμως χτύπησε σε αμυντικό και έφυγε σε κόρνερ. 
Ο Άρης ήθελε να κάνει την έκπληξη όταν μάλιστα στο 78' έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία, αρχικά με την εκτέλεση φάουλ του Λόπες, με τον Μορέιρα να διώχνει εκπληκτικά και στη συνέχεια ο Ντίνα πήρε το ριμπάουντ και σούταρε λίγο έξω.

Στο 79’ ο Τόνι Σαβέβσκι έριξε στον αγώνα το Λεάντρο, ο οποίος επιχείρησε μάλιστα και ένα σουτ στο 82’, δεν ήταν όμως καθόλου καλό. Στο 88’ ο Αντράντε έχασε το άχαστο αφού σε τετ α τετ με τον Κωνσταντίνου έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία. Στο 92’ η Ομόνοια έχασε άλλη μια τεράστια ευκαιρία αυτή τη φορά με τον Πολωνό Γκικίεβιτς, αφού μετά από εκτέλεση κόρνερ πήρε την κεφαλιά, έστειλε όμως την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κωνσταντίνου. 

ΜVP: Πλατινί, με το γκολ του χάρισε τον ένα πολύτιμο βαθμό στην Ομόνοια,  αφού βρέθηκε από το πρώτο ημίχρονο πίσω στο σκορ.

UP: Ο κόσμος της Ομόνοιας, ζητούσε ξανά και ξανά πρωτάθλημα! 

DOWN: 
Η διακοπή έξι λεπτών, στιγμάτισε και χάλασε το ρυθμό του αγώνα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: 
Ο αγώνας κρίθηκε από το πρώτο ημίχρονο και το γκολ του Άρη, οι "πράσινοι", τα έχασαν για λίγο, αλλά ήταν θέμα συνέχειας να ξαναβρον τα πόδια τους. 



ΑΠΟΕΛ-ΔΟΞΑ 1-1

Σε έναν αγώνα με δραματικό φινάλε Δόξα και ΑΠΟΕΛ συμβιβάστηκαν στο ισόπαλο 1-1 με τις δύο ομάδες να ολοκληρώνουν την αναμέτρηση με δέκα ποδοσφαιριστές. Άνοιξε το σκορ ο Φερνάντες στο 41', ισοφάρισε με πέναλτι στο 67' ο Μαντούκα. Μπόρδα και Κίνκστον αποβλήθηκαν από τις δύο ομάδες.




Σε ένα ημίχρονο που κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα η Δόξα κατάφερε, σε μια από τις τρεις επισκέψεις της στα καρέ του ΑΠΟΕΛ, να ευτυχήσει με τον Φερνάντες να σκοράρει και να δίνει προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Μόλις στο 2’ ο Χαραλαμπίδς έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι ενώ στην επόμενη φάση ο Βινίσιους με σουτ έστειλε την μπάλα άουτ. Ο Μπόρδα με κεφαλιά στο 10’ δεν κατάφερε να βρει στόχο ενώ με την πάροδο του χρόνου η Δόξα που αν και απείλησε ελάχιστα τον ΑΠΟΕΛ ανέβηκε και στο τέλος σημείωσε το μοναδικό γκολ του πρώτου μέρους.



Στο 23’ ο Πάρντο έσωσε την ομάδα του όταν μετά από κεφαλιά-πάσα του Φερνάντες, ο Λόμπο βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Βελγοισπανό πορτιέρο που εξουδετέρωσε σε κόρνερ.

Το σουτ του Μοράις στο 29’ απογοήτευσε και τον… ίδιο με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Ο ΑΠΟΕΛ που προσπάθησε στη συνέχεια να διορθώσει αδυναμίες, υστέρησε αισθητά στην τελική πάσα, κάτι που στο τέλος «πλήρωσε».

Στο 41’ ο Λόμπο μετά από λάθος στην άμυνα του ΑΠΟΕΛ πήρε την μπάλα και έστρωσε στον Φερνάντες που πλάσαρε ιδανικά σημειώνοντας το πέμπτο του γκολ στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα της Κατωκοπιάς παρολίγο να φτάσει σε δεύτερο γκολ όταν ο Χαραλάμπους γύρισε στην την μπάλα στην περιοχή με τον Λόμπο να κάνει ένα δύσκολο σουτ και τον Πάρντο να απογειώνεται διώχνοντας σε κόρνερ.



Ο Γιώργος Δώνης ξεκίνησε διαφοροποιώντας την εντεκάδα του ΑΠΟΕΛ στο δεύτερο μέρος καθώς οι Μαντούκα και Σωτηρίου εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο.

Η Δόξα στην πρώτη φάση στο δεύτερο ημίχρονο δεν κατάφερε να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Πάρντο που μάζεψε τη μπάλα μετά από σουτ του Καρλίτος.

Ο Μπόρδα στο 61’ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ ενώ πέντε λεπτά μετά ο Σωτηρίου κέρδισε πέναλτι. Την ευθύνη της εκτέλεσης ανέλαβε ο Γκουστάβο Μαντούκα που σημάδεψε σωστά ισοφαρίζοντας στο 67’.
Ο ΑΠΟΕΛ στη συνέχεια άσκησε πίεση για την ολική ανατροπή. Ο Βινίσιους με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ στο 79’ ενώ ο Κίνγκστον μάζεψε μετά από μπαλιά του Σέρτζιο στο 81’.



Η Δόξα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί λάθη στην άμυνα του ΑΠΟΕΛ με τον Σόουζα να χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία όταν ο Πάρντο σταμάτησε τον Σόουζα σε τετ-α-τετ μετά από ασίστ του Ρικάρντο Φερνάντες.

Ο Χαραλαμπίδης με σουτ αστόχησε στο 87’ ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Σωτηρίου με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ στο 90’. Ο Σόουζα στις καθυστερήσεις έπιασε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Φερνάντες με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Ο επίλογος ήταν δραματικός με τον Κίνγστον να αποβάλλεται και τον Σόουζα να φορά τα γάντια του τερματοφύλακα. Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Σέρτζιο με εκτέλεση πέναλτι σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Δόξα  
: Κίνγκσον, Μάρκες, Λεονάρντο, Μπακέρο, Χαραλάμπους, Ρόντρι, Οικονομίδης (66' Λόπες), Βιλέλα, Καρλίτος (78' Πεδρίτο), Φερνάντες, Λόπο (85' Σόουζα)
ΑΠΟΕΛ  : Πάρντο, Σέρτζιο, Ολιβέιρα, Μπόρδα, Καμπράλ, Μοράις, Βινίσιους, Χαραλαμπίδης, Αλεξάνδρου (46' Σωτηρίου), Αλωνεύτης (78' Σέρινταν), Μπούντιμιρ (46' Μαντούκα)

Κίτρινες: Φερνάντες, Λόπες / Καμπράλ, Χαραλαμπίδης, Βινίσιους, Μπόρδα
Κόκκινες: Κίνγκσον / Μπόρδα  
 
MVP: Ο Φερνάντες έκανε μεστό παιχνίδι μοίρασε μπαλιές και σημείωσε το μοναδικό γκολ της ομάδας του. 
UP: Η Δόξα άντεξε στο διάστημα που πίεσε ο ΑΠΟΕΛ   
DOWN: Ο ΑΠΟΕΛ ήταν κατώτερος των περιστάσεων  και υστέρησε
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στην αδυναμία στην μεσοεπιθετική γραμμή και την διαχείριση της Δόξας


πηγή:balla.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου