Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Απίστευτη τραγωδία με τις πλημμύρες στη Ρόδο: Δύο νεκρές γυναίκες και ένας αγνοούμενος

Απίστευτη τραγωδία με τις πλημμύρες στη Ρόδο: Δύο νεκρές γυναίκες και ένας αγνοούμενοςΜια 40χρονη ανασύρθηκε νεκρή από κοίτη χειμάρρου στη γέφυρα Μαριτσών στην περιοχή της Ιαλυσού Ρόδου.Τη γυναίκα εντόπισαν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ η επιχείρηση ανεύρεσης για δύο αγνοούμενους (δύο εκπαιδευτικούς συνεπιβάτες Ι.Χ που παρέσυραν τα νερά της βροχής) συνεχίζονταν όλο το βράδυ.


Δυστυχώς με το πρώτο φως της ημέρας, εντοπίστηκε η γυναίκα εκπαιδευτικός που επέβαινε στο όχημα που παρασυρθηκε στον χείμαρρο της Κρεμαστής. Την είδηση επιβεβαίωσε, μιλώντας στο ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου, ο αντιπεριφερειαρχης Δωδεκανησων. Αγνοείται ο 50χρονος συναδελφός της που βρισκόταν μαζι της στο αυτοκινητο.
Το νησί είχε κηρυχθεί από νωρίς το βράδυ της Παρασκευής, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που το έχουν πλήξει.
Στη Ρόδο μετέβησαν δυνάμεις της πυροσβεστικής και από τα γύρω νησιά ενισχύοντας τις τοπικές δυνάμεις που συνεχίζουν να αντλούν ύδατα από πλημμυρισμένα σπίτια, ενώ ελικόπτερο Σούπερ Πούμα -που δεν μπόρεσε να πετάξει το βράδυ- θα μεταφέρει 10μελή ομάδα της ΕΜΑΚ προκειμένου να συμμετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων.
Όπως έγραψε η τοπική εφημερίδα Ροδιακή, αυτοκίνητο με τρεις εκπαιδευτικούς από το δημοτικό σχολείο Παραδεισίου, ένα ασημί NISSAN ALMERA, επέστρεφε από το Παραδείσι στην πόλη της Ρόδου, στις 16:30.
Στο αυτοκίνητο επέβαιναν ο 50χρονος καθηγητής αγγλικών, η 30χρονη δασκάλα και ένας ακόμα δάσκαλος, επίσης 30 ετών, ο οποίος διεσώθη από θαύμα.
Στην κατάθεσή του, στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού, ο 30χρονος, φανερά σοκαρισμένος, περιέγραψε λεπτό προς λεπτό πως έγινε το κακό.
Ο δάσκαλος είπε ότι στις 16.30 επιχείρησαν να διασχίσουν τον ποταμό, καθώς η στάθμη του νερού φαινόταν ότι ήταν χαμηλή. Σε κάποια στιγμή το όχημα παρασύρθηκε από τα νερά. Οι εκπαιδευτικοί αντιλήφθηκαν ότι βρίσκονται σε κίνδυνο και αμέσως βγήκαν από το αυτοκίνητο.
Ο 30χρονος πρόλαβε και γαντζώθηκε από τα πέδιλα της γέφυρας και κρατήθηκε εκεί μέχρι να έρθει το πρώτο πυροσβεστικό όχημα. Οι άλλοι δύο συνάδελφοί του, επίσης βγήκαν από το ΙΧ, αλλά σε δευτερόλεπτα χάθηκαν… από τα μάτια του!
Ο ίδιος μεταφέρθηκε σε σπίτι κατοίκου της Κρεμαστής, δίπλα από τη γέφυρα και σε ελάχιστα λεπτά στο σημείο βρέθηκε και ο διευθυντής του σχολείου, που συμμετείχε μαζί με κατοίκους στις αγωνιώδεις προσπάθειες ανεύρεσης των δύο αγνοουμένων.
Στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σήμανε συναγερμός, ενώ μέσω των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας καταβάλλονταν προσπάθειες να εντοπιστεί το «σήμα» των τηλεφώνων των δύο χαμένων εκπαιδευτικών.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από το νησί, έλεγαν ότι ένα ακόμη άτομο αγνοείται στην περιοχή της Αρχαγγέλου, καθώς το όχημα στο οποίο επέβαινε παρασύρθηκε από ορμητικά νερά.
Η σφοδρή βροχόπτωση, που είχε ξεκινήσει στις 15:00, προκάλεσε σοβαρά προβλήματα λόγω της υπερχείλισης χειμάρρων, ιδιαίτερα στην περιοχή της Ιαλυσού. Λόγω της κακοκαιρίας σημειώθηκε και διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε αρκετές περιοχές του νησιού.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 260 κλήσεις, εκ των οποίων οι περισσότερες ήταν για άντληση υδάτων, ωστόσο πολλά αυτοκίνητα είχαν παρασυρθεί από χειμάρρους και πολλοί ήταν οι άνθρωποι που είχαν παγιδευτεί μέσα στα Ι.Χ τους ζητώντας βοήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου