Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Φωνάζει «πρωτάθλημα»!

Τη μεγαλύτερη δήλωση πως φέτος πηγαίνει για πρωτάθλημα έκανε ο ΠΑΟΚ που πήρε τεράστιο διπλό επικρατώντας 2-1 του Ολυμπιακού μέσα στο «Καραϊσκάκης»! Στο +5 οι Θεσσαλονικείς, Κλάους και Περέιρα τα γκολ.

Φωνάζει «πρωτάθλημα»!




Δεν χρειαζόταν καν να νικήσει, αφού του αρκούσε και η ισοπαλία για να παραμείνει στην κορυφή. 

Όμως ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν «μάσησε» στο «Καραϊσκάκη», πήρε μεγάλο «διπλό» (1-2) χάρη στο εξαιρετικό γκολ του Περέιρα και ξέφυγε στο +5 από τον Ολυμπιακό! 

Ο Αθανασιάδης είχε ανοίξει το σκορ με κοντινή προβολή, με τον Φουστέρ να ισοφαρίζει (προσωρινά) με ασύλληπτο σουτ. 

Ένταση στο φινάλε, με την είσοδο μερίδας οπαδών στον αγωνιστικό χώρο (ο Περέιρα κλώτσησε έναν εξ αυτών) αλλά την ένταση να εκτονώνεται εγκαίρως και πριν πάρει διαστάσεις χάρη στην παρέμβαση των δυνάμεων των ΜΑΤ. 

Πώς ξεκίνησαν: 

Χωρίς μεγάλες εκπλήξεις οι ενδεκάδες των δύο ομάδων. Με τον Μίτσελ να προτιμά τον Αυλωνίτη αντί του Μποτία και την ίδια στιγμή τον Αναστασιάδη να καλύπτει το κενό στο κέντρο της άμυνας με τον Τζιόλη. 

Στο 4-2-3-1 του Ολυμπιακού, τερματοφύλακας ήταν ο Ρομπέρτο, στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Μαζουακού, Αμπιντάλ, Αυλωνίτης, Ελαμπντελαουΐ, στον άξονα της μεσαίας γραμμής οι Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης, στα άκρα οι Αφελάι, Φουστέρ, με τον Τσόρι να κινείται πίσω από τον Μήτρογλου, ο οποίος βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης. 

Στον αντίποδα, στο 4-4-2 του ΠΑΟΚ, κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Γλύκος, αριστερά στην άμυνα ξεκίνησε ο Ρατς, δεξιά ο Σκόνδρας, στόπερ οι Βίτορ, Τζιόλης, αμυντικά χαφ οι Κάτσε, Τζανδάρης, στα άκρα οι Γκολάσα, Σαλπιγγίδης και ο Περέιρα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Αθανασιάδη. 


Το ματς: 

Από μόνο του γεγονός ότι η αποψινή αναμέτρηση θα έκρινε την κορυφή έδινε ξεχωριστή σημασία στο ντέρμπι. Πόσω μάλλον από την στιγμή που πρωτοπόρος ήταν ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός καλείτο να τον αμφισβητήσει για ν’ ανακτήσει την πρώτη θέση. 

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον έλεγχο στο ξεκίνημα, επέλεγαν κυρίως την αριστερή πτέρυγα για να επιτεθούν, είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας, αλλά ήταν ένα κλικ μακριά από μια ολοκληρωμένη προσπάθεια που θα έφερνε το γκολ. Στην πιο χαρακτηριστική τους στιγμή, ο Γλύκος λειτουργώντας ενστικτωδώς - δεν είχε καθαρό οπτικό πεδίο- έδιωξε το σουτ του Μιλιβόγεβιτς. 

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε διάθεση να ρισκάρει νωρίς, κρατούσε κλειστούς χώρους και σε μια επικίνδυνη επίθεση ο Περέιρα βρέθηκε σε απόσταση βολής, νικώντας τον Ρομπέρτο, ωστόσο ήταν εκτεθειμένος και οι πανηγυρισμοί κόπασαν απότομα, όταν στον πάγκο τους έγινε αντιληπτό το υψωμένο σημαιάκι του βοηθού. 

Όσα δεν έγιναν σε σχεδόν ένα ημίχρονο, «στριμώχτηκαν» σε λιγότερο από δέκα αγωνιστικά λεπτά! Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Αθανασιάδης «τιμώρησε» την αδράνεια στην άμυνα των Πειραιωτών και με κοντινή προβολή έδωσε το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ! 

Ο Φουστέρ είχε έτοιμη την απάντηση και με ασύλληπτο σουτ στο αριστερό «Γ» ισοφάρισε. Προσωρινά όμως, μιας και αφότου επέστρεψαν από τα αποδυτήρια ο Περέιρα με ένα εξίσου άπιαστο σουτ, άφησε «εμβρόντητο» τον Ρομπέρτο διαμορφώνοντας το 2-1! 

Ο Μίτσελ επιχείρησε ν’ αλλάξει τις ισορροπίες, όμως η εικόνα ενός Ολυμπιακού χωρίς λύσεις παρέμενε. Και παρέμενε επίσης με έναν Μήτρογλου στην επίθεση ακόμα έξω από τα νερά του, αποχωρώντας εν μέσω αποδοκιμασιών... Τα λεπτά κυλούσαν με τον ΠΑΟΚ του Αναστασιάδη να κρατά στο ρυθμό που θέλει το παιχνίδι, να διαφυλάσσει το προβάδισμα (θα μπορούσε να το διευρύνει με γκολ του Τζανδάρη που κακώς δε μέτρησε ως οφσάιντ) και να φεύγει με ένα τεράστιο διπλό που του δίνει αέρα πέντε βαθμών στην κούρσα του τίτλου. 


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μαζουακού, Αμπιντάλ, Μποτία, Ελαμπντελαουΐ, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης (61’ Κασάμι), Αφελάι (61’ Ντοσεβί), Φουστέρ, Τσόρι, Μήτρογλου (67’ Μπενίτες). 

Στον πάγκο: Μέγερι, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Αυλωνίτης. 

ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Γλύκος, Ρατς, Βίτορ, Σκόνδρας (56’ Παπαδόπουλος), Κάτσε (80’ Μάρτενς), Τζιόλης, Τζανδάρης, Περέιρα, Σαλπιγγίδης, Γκολάσα, Αθανασιάδης. 

Στον πάγκο: Ιτάνζ, Σπυρόπουλος, Κίτσιου, Ποζατζίδης, Πόζογλου, Σαββίδης. 

Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων) 
Βοηθοί: Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου), Γεωργαράκος (Αθηνών) 
Τέταρτος: Κουκουλάκης (Ηρακλείου) 
Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»


Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου