Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015

Διακοπές στο Βιετνάμ [1971]To 365days-2blog σας παρουσιάζει την ξεκαρδιστική κωμωδία "Διακοπές στο Βιετνάμ", με πρωταγωνιστή τον ανεπανάληπτο Θανάση Βέγγο, η οποία έκανε πρεμιέρα στις 22 Φεβρουαρίου του 1971.
Εταιρία παραγωγής: Φίνος Φιλμ
Σκηνοθεσία: Πάνος Γλυκοφρύδης
Σενάριο: Γιώργος Λαζαρίδης
Μουσική σύνθεση: Γιώργος Χατζηνάσιος
Φωτογραφία: Νίκος Δημόπουλος
Ηθοποιοί: Θανάσης Βέγγος, Άννα Φόνσου, Αλέκος Τζανετάκος, Έλια Καλλιγεράκη, Ανδρέας Φιλιππίδης, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Μαρίκα Κρεββατά, Λαυρέντης Διανέλλος, Μάκης Δεμίρης, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Δημήτρης Ζακυνθινός, Κώστας Μεντής, Χρήστος Νάτσιος, Γιώργος Τζιφός, Ρένα Πασχαλίδου, Αντώνης Διονυσίου, Νικήτας Πλατής, Γιώργος Γρηγορίου, Γιώργος Καύκας, Γιάννης Ντουνιάς

Σχόλια/Πλοκή: Ο Θανάσης είναι ένας καλόκαρδος χημικός που εργάζεται στην επιχείρηση του Στέλιου Τεμπεσίρογλου κι ενδιαφέρεται, αφενός να ανακαλύψει μια νέα πλαστική ύλη, και αφετέρου να παντρευτεί την όμορφη Φρόσω, γραμματέα του αφεντικού. Πετυχαίνει και στα δύο, αλλά την πρώτη νύχτα του γάμου καλείται για μετεκπαίδευση στο στρατό. Το αεροπλάνο του πέφτει στο Βιετνάμ κι ο ίδιος κηρύσσεται αγνοούμενος. Όταν μετά από δύο χρόνια επιστρέφει στην Ελλάδα, προσπαθεί να ξανακερδίσει τη γυναίκα του, την οποία ετοιμάζεται να παντρευτεί το πρώην αφεντικό του, αλλά και να πάρει μέρος από τα κέρδη της ανακάλυψης του, ανακάλυψη που στο μεταξύ έχει σφετερισθεί ο Τεμπεσίρογλου.


Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1970-1971 και έκοψε 276.348 εισιτήρια. Ήρθε στην 14η θέση σε 87 ταινίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου