Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Αυτό είναι το top 10 των πιο δημοφιλών σε πωλήσεις παιχνιδιών

Αυτό είναι το top 10 των πιο δημοφιλών σε πωλήσεις παιχνιδιώνΠοια παιχνίδια προτιμούν τα παιδιά; Εταιρεία στις ΗΠΑ που ασχολείται με τις μετρήσεις των πωλήσεων παιδικών παιχνιδιών δίνει την απάντηση.





Η ξανθιά κούκλα «Έλσα» από την βραβευμένη με Όσκαρ animation ταινία Frozen, είχε σημειώσει ρεκόρ πωλήσεων όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην αγορά και είχε κατορθώσει να εκθρονίσει την Barbie.


Τώρα όμως σύμφωνα με την εταιρεία έρευνας αγορών για τα παιχνίδια NPD Group, που έχει την έδρα της στις ΗΠΑ, η «Έλσα» έπεσε στις πωλήσεις παιδικών παιχνιδιών από την πρώτη στη δεύτερη θέση, αφού τα διαχρονικά χελωνονιτζάκια, κατέλαβαν την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των παιδιών μετά την προβολή της ταινίας «Χελωνονιτζάκια», που προβλήθηκε τον Οκτώβριο του περασμένου έτους.

Η άλλοτε πρώτη σε πωλήσεις κούκλα Barbie δεν βρίσκεται πια ούτε στις top 5 κούκλες στις προτιμήσεις των μικρών κοριτσιών, ενώ και οι εταιρείες παιχνιδιών Hasbro (έχει κατασκευάσει τα περίφημα transformers) και Lego, δεν βρίσκονται στο top 10 των πωλήσεων παιδικών παιχνιδιών.

Πάντως, μετά την ταινία Frozen και την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε, έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά πάνω από 300 προϊόντα με την μέθοδο του franchise, από τα οποία τα 39 είναι παιχνίδια, όπως κούκλες ή παζλ, των οποίων οι πωλήσεις ανήλθαν σε 531 εκ. δολάρια το περασμένο έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία της NPD Group.

Το 2014 η βιομηχανία παιδικών παιχνιδιών γνώρισε αύξηση σε ποσοστό 4% με έσοδα 18,08 δισ. δολάρια, σε αντίθεση με την πτώση που είχε το 2013 και σημείωσε τα υψηλότερα ποσοστά κερδών από το 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου