Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Ο άνθρωπος που ενέπνευσε τους τζιχαντιστές

Ο ΙΜΑΜΗΣ ΑΝΟΥΑΡ ΑΛ ΑΟΥΛΑΚΙ
Ο Ανουάρ αλ Αουλάκι είναι ο τρομοκράτης που φέρεται να ενέπνευσε τα χτυπήματα στη γαλλική πρωτεύουσα, ο οποίος είναι μεν νεκρός από το Σεπτέμβριο του 2011, όμως οι ιδέες του ζουν και «σκοτώνουν» μέχρι σήμερα.

Ο ίδιος φέρεται να ενέπνευσε τους αδερφούς Κουασί που σκόρπισαν το τρόμο στο Παρίσι για τρεις ημέρες, ξεκινώντας από το χτύπημα στο περιοδικό Charlie Hebdo.
Ο γεννημένος στις ΗΠΑ ακραίος ισλαμιστής ιερωμένος θεωρείτο τρομοκράτης τους επιπέδου του Οσάμα Μπιν Λάντεν, του ανθρώπου πίσω από τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους το 2001.
Μάλιστα, εκτιμάται ότι και ο αλ Αουλάκι γνώριζε κάποιους από τους τρομοκράτες της 11ης Σεπεμβρίου. Σύμφωνα με το CNN, ο ίδιος ήταν τόσο ανερχόμενο αστέρι το 2011 που ο Μπιν Λάντεν τον ζήλευε.
Ο αλ Αουλάκι ζήτησε από τον Ολλανδικής καταγωγής, Μόρτεν Στορμ, να του γνωρίσει μία σύζυγο από τη Δύση. Άλλωστε, ήταν γνωστή η αδυναμία σε δυτικές ξανθιές γυναίκες.
Του σύστησε τη γυναίκα, με την οποία αντάλλασαν μηνύματα, τα οποία κατέγραφε η CIA. Ο πρώην πράκτορας Στορμ υποστηρίζει ότι η CIA θα χρησιμοποιούσε ως δόλωμα την νεαρή γυναίκα για να παγιδεύσει τον αλ Αουλάκι.
Ωστόσο, το σχέδιο απέτυχε και ο τρομοκράτης γινόταν όλο και πιο επικίνδυνος, ζητώντας όλο και περισσότερους πολίτες από τη Δύση για να τους εκπαιδεύσει. Κατάφερε να εμπνεύσει σειρά επιθέσεων. Μεταξύ αυτών, η βόμβα στο μετρό του Λονδίνου το 2005 με 52 νεκρούς.
Λίγο πριν δολοφονηθεί από αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, ο ίδιος είχε καταφέρει να θεωρείται παγκόσμια απειλή.
Πηγή: Megatv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου