Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

ΕΡΜΗΣ - ΑΠΟΕΛ : 2-0.... Με το αριστερό ο Δώνης

Ντεμπούτο με το αριστερό για τον Γιώργο Δώνη στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ, καθώς ο Ερμής συνέχισε την ξέφρενη πορεία του και παραμένει στην κορυφή μετά την νίκη του με 2-0. Το ματς έκρινε ο Ενρίκε που με δύο προσωπικά γκολ χάρισε την νίκη στην ομάδα του. Παράπονα από τον ΑΠΟΕΛ για το πρώτο γκολ με το χέρι.





Η σκακιέρα των δύο πάγκων 
Με αιχμή του δόρατος τον πρώτο σκόρερ Ντε Αζεβέδο παρέταξε τον Ερμή ο Νίκος Παναγιώτου. Έκπληξη με το καλημέρα από τον Γιώργο Δώη, ο οποίος έχρισε βασικό τον Πιέρο Σωτηρίου με τον Μαντούκα να γινείται κοντά του και τους Χαραλαμπίδη και Αλωνεύτη στα άκρα. 

Μόνολογος χωρίς γκολ από ΕρμήΣε επιθετικό μονόλογο του Ερμή εξελίχθηκε το πρώτο ημίχρονο με τους "φτεροπόδαρους" να μην προηγούνται στο 45λεπτο λόγω αστοχίας τους.  Ο Γιώργος Δώνης δεν κρατούσε κάποιο μαγικό ραβδί για να μεταμορφώσει τον ΑΠΟΕΛ μεμιάς.  Η απουσίας όμως του Πάουλο Σέρτζιο από τον πάγκο ήταν αρκετή για να μην υπάρξει γκρίνια στην εξέδρα των «πορτοκαλί».

Ο Ερμής είχε πέντε κλασσικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο. Χρονικό σημείο στο οποίο ο ΑΠΟΕΛ δεν έκανε καθόλου αισθητή την παρουσία του. Στο 10’ ο Λούις Μοράν πέρασε όλη την άμυνα των «γαλαζοκιτρίνων» και τον Πάρντο, αλλά ο Μάριο Σέρτζιο βρέθηκε ως «από μηχανής θεός» και έκοψε το πλασέ του πάνω στην γραμμή.

Στο 24’ ο Παουλίνιο έπιασε σουτ από τα δεξιά έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε έξω. Στη συνέχεια η ομάδα του Νίκου Παναγιώτου είχε πιο κλασικές ευκαιρίες από αυτή που δεν ανησύχησε τον Πάρντο. Στο 27’ νέο λάθος του ΑΠΟΕΛ (του Καμπράλ συγκεκριμένα), έφερε τον Ενρίκε σε θέση βολής, αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ.  Στο 30’ μετά από σέντρα του Τσίνα ο Ταγκπατζούμι δεν μπόρεσε από κοντά να νικήσει τον Πάρντο.

Ο μονόλογος του Ερμή συνεχίστηκε, με τον Ολιβέιρα να κόβει την τελευταία στιγμή μέσα στην περιοχή τον Αλίμι πριν πλασάρει στο 39'.  Ακόμη πιο κλασική ήταν η ευκαιρία του Μπέμπα στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι και με τον Πάρντο ουσιαστικά εξουδετερωμένο έστειλε την μπάλα μόλις άουτ.

Τι είχε να αντιπαρατάξει ο ΑΠΟΕΛ σε όλα αυτά; Πολλά νεύρα, κυρίως από τον Καμπράλ, λάθη που γίνονταν ευκαιρίες από τον Ερμή και καμιά ουσιαστική ευκαιρία.  Στο 43’ δημιουργήθηκε η πρώτη υποψία φάσης, όταν ο Χαραλαμπίδης βρήκε τον Μαντούκα δεξιά, αλλά η σέντρα του διώχθηκε σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο αλλά δεν το αξιοποίησε ο Μάριο Σέρτζιο. 

Ισορρόπησε ο ΑΠΟΕΛ, αλλά... 
Ο ΑΠΟΕΛ έδειχνε να αφυπνίζεται στο δεύτερο ημίχρονο. Αν και δεν δημιούργησε την πολύ μεγάλη ευκαιρία στις αρχές της επανάληψης, μπήκε πιο δυνατά και άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία του στην αντίπαλη εστία. Τα λάθη στην άμυνα όμως συνεχίζονταν και ο Ερμή εξακολουθούσε να δημιουργεί κινδύνους.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία και στο δεύτερο ημίχρονο άνηκε στον Ερμή, στο 59’, όταν μετά από φάση διαρκείας η μπάλα έφτασε στον Ενρίκε, αλλά ήταν σε πλάγια θέση δεξιά και το σου του ήταν άστοχο. Ο ΑΠΟΕΛ απάντησε στο επόμενο λεπτό, χάνοντας στο 60’ την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του με τον Πιέρο Σωτηρίου να πλασάρει στην αγκαλιά του Αραμπατζή. Ακολούθησε νέα καλή στιγμή στο 63’ για τον ΑΠΟΕΛ με τον νεοεισελθόντα Μπούντιμιρ να σεντράρει και τον Χαραλαμπίδη να πιάνει μια κεφαλιά που πέρασε μόλις πάνω από το δοκάρι.

Μια ανάσα από το γκολ βρέθηκε ο ΑΠΟΕΛ στο 72’ όταν έχασε διπλή ευκαιρία να προηγηθεί. Ο Τιάγκο Γκόμες εκμεταλλεύτηκε λάθος του Ντος Σάντος, αλλά οι συμπαίκτες του δεν αποδείχτηκαν αποτελεσματικοί. Ο Αραμπατζής σταμάτησε τον Μπούντιμιρ αρχικά και τον Μπενασούρ αμέσως μετά. Στην εξέλιξη της φάσης, στο 74ο λεπτό, ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε φάουλ στο ημικύκλιο της περιοχής, αλλά δεν το αξιοποίησε ο Μάριο Σέρτζιο.

... χέρι και κορυφή

Ο Ερμής ανέβηκε μετά το 75’ και έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Δημητρίου και τον Ντε Αζεβέδο στο 76΄και στο 79’ αντίστοιχα με τον Πάρντο να κάνει σπουδαία επέμβαση στο τετ α τετ του πρώτου σκόρερ του Ερμή. Ο Αραμπατζής απάντησε στην απόκρουση του Πάρντο με επέμβαση εξ επαφής προσπάθεια του Μπούντιμιρ στο 80’.

Αυτό που δεν κατάφερε ο Ερμής σε τόσες ευκαιρίες, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, το κατάφερε στο 81’ με την βοήθεια του… χεριού του Ενρίκε ο οποίος έκανε το 1-0, βάζοντας πραγματικά φωτιά στο «Αμμόχωστος». Για τη φάση αυτή ο ΑΠΟΕΛ έχει έντονα παράπονα, καθώς η παράβαση ήταν καθαρή. Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα (95'), ο Ενρίκε "σφράγισε" την νίκη για την ομάδα του, καθώς έκανε το 2-0 με πέναλτι που κέρδισε ο Δημητρίου από τον Μοράις.

MVP: Ο Ερμής. Απέδειξε γιατί είναι και παραραμένει στην κορυφή. Υπάρχει παράβαση στο πρώτο γκολ, αλλά η γενική εικόνα ειδικά στο α' ημίχρονο ήταν και πάλι πολύ καλή. 

UP: Ο Ενρίκε που πέτυχε τα δύο γκολ της ομάδας του.

DOWN: Η άμυνα του του ΑΠΟΕΛ είχε πολλά λάθη και προκάλεσε αρκετές ευκαιρίες του Ερμή.

Που κρίθηκε: Στο πρώτο γκολ του Ενρίκε που επιτεύχθηκε με το χέρι.

Οι συνθέσεις:
Ερμής
:Aραμπατζής, Παουλίνιο, Ζάρκοβιτς, Πίνα, Τσίνα, Μπεμπά, Αλίμι, Ντε Αζεβέδο(90+2’ Σαμάρας), Μοράν(61’ Σεσίνια), Ταγκμπατζούμι(69’ Δημητρίου), Ενρίκε.
ΑΠΟΕΛ:Πάρντο, Σέρτζιο, Μπόρδα, Ολιβέιρα, Καμπράλ (83’ Γκονσάλβες), Μοράις, Γκόμες, Μαντούκα, Χαραλαμπίδης(70’ Μπενασούρ), Αλωνεύτης, Σωτηρίου(61’Μπούντιμιρ).

Διαιτητής: Δημήτρης Χρυσοστόμου 
Α’ Βοηθός διαιτητής: Μιχάλης Σωτηρίου 
Β’ Βοηθός διαιτητής: Πέτρος Πέτρου 
4ος διαιτητής: Μάριος Τσαγγάρης 
Παρατηρητής: Μιχάλης Παπαβαρνάβας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου